4 načini, kako bo tehnologija Blockchain spremenila način poslovanja

Stojimo na robu inovacij za podjetja. Blockchain tehnologija lahko prinese zahtevane spremembe in popolnoma spremeni način poslovanja. Do zdaj smo na blokovni verigi opazili mešano reakcijo medijev, zlasti ko gre za digitalne valute. Vendar pa gre za veliko več kot le za digitalne valute.

Blockchain tehnologije lahko enostavno spremenijo naše poslovanje. Uporablja se lahko za prilagajanje, varovanje in širjenje poslovanja. Preverjanje bo postalo tudi lažje in čas bo, ko ga bo večina podjetij uporabila za spletne transakcije.

Čeprav je Bitcoin v zadnjih šestih mesecih opazil nihanja, je to edini čas; osredotočiti bi se morali na njegovo tehnološko prednost, ki je precej ekonomična.

Razložena tehnologija veriženja blokov

Torej, kaj točno je blockchain? Podobna je tradicionalni bazi podatkov, vendar z dodatnimi funkcijami, kot sta preglednost in celovitost. Lahko ga definiramo tudi kot elektronsko razdeljeno knjigo. Do njega je mogoče dostopati tudi od koder koli na varen način. Ta preprost koncept podjetjem odpira nove načine za razvoj in inovacije.

4 načini, kako bo tehnologija Blockchain spremenila poslovno logiko.

Torej, kako se bo spremenilo poslovanje? Raziskujmo spodaj.

1. Intelektualna lastnina

Sedanja podjetja težko zaščitijo svojo intelektualno lastnino. Z največjo konkurenco je treba zaščititi svojo naložbo, ko gre za kreacije in inovacije. Blockchain lahko pri tem pomaga vašemu podjetju. Pomaga lahko pri zaščiti lastništva stvarstva ali katere koli intelektualne lastnine. Ker so verige blokov nespremenljive in jih je treba preveriti, preden se shranijo novi podatki, lahko deluje kot idealen kraj za preverjanje in preverjanje intelektualne lastnine.

Skratka, vaše podjetje bo imelo boljši nadzor nad materiali, ki jih ustvarjajo, in jih zaščitilo pred konkurenti.

2. Računovodstvo

Blockchain lahko spremeni tudi način, kako podjetje ravna s svojo računovodsko rešitvijo. Za vodenje in izvajanje računovodstva je za zdaj potrebno veliko truda in sredstev. Poleg tega morate ohraniti davčno številko in zagotoviti, da je vse natančno z minimalno ali brez napak. Če je vaše podjetje geografsko porazdeljeno, lahko to povzroči večjo zapletenost. S tehnologijo veriženja blokov pa jo lahko upravljate bolj učinkovito in uspešno.

Ken Tysiac, v svojem članku o kako blockchain lahko vpliva na računovodstvo, večkrat omenil, kako enostavno je računovodstvo, da ima podjetje od tega koristi. Pawlicki, podpredsednik cenjenega računovodskega podjetja, je dodal: “Naši revizorji že revidirajo transakcije v verigi blokov.” Dodal je še: “Čaka nas še veliko dela … to je odlična priložnost na področju, kjer lahko CPA-ji dodajo veliko vrednost.”

Poleg tega lahko vpliva tudi na druge trge, ki so močno odvisni od računovodstva. Tak primer je trg loterij. Trenutno je ocenjen na 260 milijard dolarjev, veriga blokov pa ga lahko popolnoma preoblikuje z zagotavljanjem zaupnosti in anonimnosti.

3. Trženje

Prevara s kliki je eno glavnih vprašanj pri trženju in oglaševanju. Glede na raziskave Juniperja je potreba po blockchainu nujna. Ocenjujejo, da se zaradi goljufivih dejavnosti, kot je goljufija s kliki, izgubi skoraj 51 milijonov USD na dan.

Če vse dajo na verigo blokov, bodo tržniki lažje spremljali in preverjali svoje naložbe. Zmanjšala bo tudi prevare. Celotna prehod na blockchain bo za podjetje pomenila veliko vrednost, saj bodo zmanjšali tveganja, povezana z naložbami.

4. Kibernetska varnost in IT

Kibernetska varnost je ena najbolj vročih tem na trgu. Podjetja izgubijo milijone dolarjev zaradi kraje podatkov in drugih resnih varnostnih težav. To je povzročilo, da so podjetja veliko vlagala v zaščito svojih podatkov, programov, omrežij in še veliko več.

Tako kot drugi poslovni procesi lahko tudi blockchain revolucionira kibernetsko varnost kot celoto. Ker blockchain beleži podatke na pregleden, varen in odporen način, hekerjem skorajda ne bo uspelo vdreti v sistem, ne da bi pustili sled. Kot smo že razpravljali, bo rezultat zaščite intelektualne lastnine.

Zaključek

Podjetja so šele začela raziskovati blockchain potencial. Podobno je internetni dobi, ko so podjetja raziskovala načine, kako ga uporabiti pri svojem delu. Zdaj je čas za blockchain. Torej, kaj menite o celotni ideji blockchaina? Bo to preoblikovalo trg? Komentirajte spodaj in nam sporočite.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me