Top 5 knjig o blockchainu in kriptovalutah

Ali rad bereš? Koliko veste o blockchainu in kriptovaluti? To so razmeroma nove tehnologije in mnogi ljudje nimajo pojma o tem, kaj so ali kako delujejo. No, ta nova tehnologija je v uporabi že osem let. Ko je bil prvič predstavljen, se je uporabljal samo za storitve nakazila denarja. Toda v preteklih letih se uspešno uporablja tudi v drugih sektorjih.

Eden najpomembnejših elementov za vaš uspeh v blockchain in kripto industriji je branje odličnih knjig o njih. Vsi so drugačni, toda naslednji nasveti najboljših knjig o verigah blokov in kriptovalut vas bodo zagotovo dobro začeli.

Najboljše knjige o blockchainu in kriptovalutah, ki bi jih morali prebrati v letu 2018

1. Internet denarja, zvezki 1 & 2.

Zbirka pogovorov o tem, zakaj je bitcoin pomemben,

za vsakogar, avtor Andreas M. Antonopoulos

Internet denarja

Iz vseh dobrih razlogov je Andreas ljubljena osebnost v industriji blockchain. Že vrsto let je kripto evangelist. Njegova knjiga Internet denarnih zvezkov 1 &2 je zbirka njegovih govorov o verigi blokov in kripto na različnih delih sveta med letoma 2013 in 2016.

Če imate kakršne koli težave z razumevanjem norosti s kriptovalutami, so to knjige, ki bi jih morali navesti. V teh zvezkih razgrajuje verigo blokov in šifrira jezik laikov, tako da lahko sledite tem tehnologijam. V teh knjigah boste razumeli, kaj poganja kriptovalute in verigo blokov ter njihovo prihodnost v različnih vidikih našega življenja. Ste novi v Blockchainu in Crypto? To je eno najboljših knjige zate.

2. Poslovna blokovna veriga: obljuba, praksa in uporaba naslednje internetne tehnologije – avtor William Mougayar

Poslovni blockchain

William je znani blockchain poslovni mojster. Je blockchain insajder in njegove misli in zapisi so vplivali na milijone ljudi po vsem svetu. V tej knjigi poenostavlja blockchain za lažje razumevanje.

Prav tako napoveduje različne vidike, kako lahko blockchain uporabljamo v prihodnosti, kar bo spremenilo način poslovanja. Tudi v ta knjiga William dva vidika blockchaina. Eno, kako lahko pravilna uporaba blockchaina reši veliko izzivov, s katerimi se danes soočamo. Drugič, kako ozek pogled na verigo blokov upočasnjuje njene raznolike aplikacije.

3. Doba kriptovalut – Michael J. Casey in Paul Vigna

Doba kriptovalut

Ta knjiga je idealna za začetnike bitcoinov in kriptovalut. Predstavi vam bitcoin, nato pa vas korak za korakom popelje skozi njegovo trenutno tržno vrednost in tudi predvidljivo prihodnost. Knjiga je napisana na lahko razumljiv način s pomočjo študij primerov.

Knjiga razlaga tudi o tehnologiji veriženja blokov. Če želite globlje razumevanje blockchaina in kriptovalut, je to najboljša knjiga za vas.

4. Blockchain: Začetniški vodnik za razumevanje tehnologije, ki stoji za bitcoinom in kriptovalutami – avtor Artemis Caro

Blockchain Vodnik za začetnike

Obstaja veliko nejasnih idej o verigi verig in kriptovalutah, toda za kaj gre? No, v tej knjigi je čudovit uvod v tehnologijo veriženja blokov. Prav tako podaja dejstva, ki temeljijo na blockchainu, tehnologiji bitcoinov in drugih virtualnih valutah.

Poleg tega še to knjigo preučuje tudi, kako se blockchain uporablja v trenutni tehnološki industriji in njegova morebitna prihodnja uporaba v različnih vidikih našega življenja.

5. Bitcoin in cryptocurrency Technologies: Izčrpen uvod – Arvind Narayanan, Joseph Bonneau, Edward Felten, Andrew Miller, Steven Goldfeder

Bitcoin in Cryptocurrency Technologies

To je ena najboljših knjig o blockchainu in kriptovalutah za branje. Knjiga daje celovit uvod v te nove tehnologije, ki so pogosto napačno razumljene. Idealno za vse, ki jih zanimajo verige blokov in kripto.

Obsega skoraj vse teme o kriptovalutah, od rudarjenja, decentralizacije, različnih vrst digitalnih valut, ki so na voljo, in še veliko več.

Ta seznam vam je bil všeč? Oglejte si naše sezname najboljših vplivnežev Blockchain:

  • 15 najboljših vplivov na blockchain v YouTubu
  • 20 najboljših vplivov v tehnologiji Blockchain, ki jih bomo spremljali leta 2018
  • Najboljših 5 poddaj Blockchain, ki jih bomo spremljali v letu 2018

Kaj menite o teh knjigah? Sporočite nam svoje misli v spodnjem oddelku za komentarje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me