Vse, kar morate vedeti o točkah skupnosti Reddit’s Blockchain

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

DomovBlogNovice

Vse, kar morate vedeti o točkah skupnosti Reddit’s Blockchain

Prva stran interneta uporablja Ethereum za pilotni program svojega novega sistema ugleda. Evo, kaj to pomeni za Redditors in za splošno sprejemanje verig blokov. Coogan Brennan 28. maj 2020 Objavljeno 28. maja 2020

reddit skupnost točk junak

Pred nekaj tedni je Reddit objavil nov pilotni program, zgrajen na Ethereumu. To je odlična novica za posvojitev in želeli smo se malo bolj poglobiti v ozadje …

Kaj je spet Reddit?

Reddit je zbirka razpravnih plošč (imenovanih subreddits) o različnih temah, kjer lahko člani glasujejo ali ne. Ima ogromno (in predano) uporabniško bazo z Vsak dan obišče 430 milijonov aktivnih uporabnikov in 150 milijonov strani. Reddit se razglaša za »prvo stran interneta« in je res tako: virusni videoposnetki in zgodbe, ki jih berete na Buzzfeedu ali jih vidite v lokalnih novicah, pogosto prihajajo iz Reddita.

Skupaj z veliko popularnostjo in vplivom je pomembno razumeti Redditov sistem ugleda za svoje uporabnike, imenovan Karma. Ko oddate objavo in prejmete kup pozitivnih glasov, dobite več Karma točk. Ko je vaša objava zavrnjena, dobite manj. Karma je zaželena metrika, saj lahko poveča število ljudi, ki vidijo vaše objave. V ponos je tudi uporabnikom. Več Karma pomeni, da že nekaj časa uporabljate Reddit in ljudje podpirajo vaše objave.

karma puščica 1

Kaj so točke skupnosti?

V začetku meseca Reddit napovedal začeli so pilotni program z imenom Točke skupnosti. Po besedah ​​Reddita točke v skupnosti omogočajo uporabnikom, da si »prislužijo točke s prispevanjem k skupnosti, na primer s predložitvijo kakovostnih objav in komentarjev«. 

Sliši se kot obstoječi sistem ugleda Karme, kajne? No, tu je zasuk. Reddit je svoje skupnostne točke zgradil na omrežju blockchain Ethereum. Točke skupnosti so digitalno predstavljene kot žetoni na verigi blokov: 1 točka skupnosti na Redditu se zrcali z 1 točko skupnosti na verigi blokov Ethereum.

Zakaj so točke skupnosti na Blockchainu?

Alexis Ohanian, mož Serene Williams in soustanovitelj Reddita, je vernik kriptovalut in blockchain omrežij. Njegova družba tveganega kapitala je bila ena izmed prvih podpornikov Coinbase, ki je zdaj eden najbolj priljubljenih izdelkov kriptovalut. Je stalni zagovornik in navijač za kriptovalute.

Razlagalec za program Community Points opisuje trenutno internetno krajino kot daleč od “proste meje”, kot je bilo, ko se je prvič začel. 

prosta meja

V nadaljevanju je opisana konsolidacija interneta v obzidane platforme, ki so ujele uporabnike in omejile možnosti.

stene

Nazadnje govori o možnosti, da lahko uporabniki povrnejo svoje „lastništvo meje“, verjetno prek blokovnih omrežij..

lastništvo

Zdi se, da Reddit za zdaj spodbuja sprejetje blockchain-a, tako da deluje kot glavno orodje za vkrcanje med svojo ogromno publiko in Ethereum blockchain.. 

ikona konsenz pleksusa okrogla Oglejte si naš spletni seminar “Intro to Web3”. Pazi

Kako je videti ta izdaja?

Ker je to pilotni program, Reddit izvaja točke Skupnosti samo na dveh podreditah: r / kriptovaluta (1 milijon naročnikov) in r / FortNiteBR (1,3 milijona naročnikov). Vsak podredit ima drugačen logotip, ki predstavlja njegove točke, r / kriptovalute pa “Lune” in r / FortNiteBR’s “Opeke”.

Uporabniške točke v skupnosti se shranijo v “Trezor”, ki je na voljo samo v mobilni aplikaciji Reddit. Vault vsebuje uporabnikove zasebne in javne ključe, ki se uporabljajo za uveljavljanje, trgovanje ali porabo žetonov v omrežju Ethereum. Moons and Bricks se mesečno distribuirajo na podlagi uporabnikove udeležbe v podrediteju in se prikažejo v trezorju. Uporabniki lahko uporabljajo funkcijo Reddit’s Vault ali pošiljajo svoje žetone na Denarnica Ethereum.

Moons and Bricks imajo lastne pametne pogodbe (ločeni programi, razporejeni v verigo blokov Ethereum), razporejeni v Ethereum. Ob predpostavki, da je na splošno uveden, bi imel vsak subreddit svojo pametno pogodbo o verigi Ethereum.

Zakaj je to velika stvar?

Blockchain še vedno ni v glavnem sprejet in Redditov program blockchain izpostavlja večji publiki. Reddit ne samo, da ima veliko uporabniško bazo, ampak ima tudi svoj pravi kulturni predpomnilnik zaradi svoje edinstvene lege na internetu. Dejstvo, da uporabljajo blockchain in Ethereum, je res vznemirljivo.

Reddit je svojim uporabnikom ustvaril tudi trdno izkušnjo na krovu, tako da jih je vodil skozi nastavitev trezorja in integriral verigo blokov neposredno z dvema priljubljenima podreditama. Uporabljajo postopek, imenovan meta-transakcije (o čemer lahko več izveste tukaj), da olajšajo včasih zapleten postopek pošiljanja transakcij Ethereum. 

Reddit to počne tudi z (vsaj delno) idealističnim namenom, da pomaga graditi širšo verigo blokov in internet. Opredelitev Ethereuma kot najboljšega mesta za izkoriščanje teh namenov je velik glas zaupanja tako za verigo blokov kot za Ethereum.

Kaj je naslednje?

Pilotni program bo trajal do poletja 2020. Skupina točk skupnosti izvaja a Nagrada za napake v celotnem sistemu točk Skupnosti, ciljanje na Luna in Opeka pogodbe.

Že nekaj zanimivih spoznanj je bilo:

To je odličen razvoj za javne verige blokov na splošno in posebej za Ethereum. To je odličen primer podjetja z ogromno publiko. S svojim tehničnim znanjem načrtujejo enostavno vključitev v Ethereum. Možen križanec s FortNiteom bi bil fenomenalen. Celoten projekt je – če se izrazim v jeziku, ki bi ga Redditors razumeli – presenetljiv.

Komaj čakamo, da vidimo, kaj se bo zgodilo naprej.

Želite več razčlenitev verig blokov neposredno v mapo »Prejeto«?

Naročite se na glasilo ConsenSys za najnovejše novice in analize blokov. Naročite se Na naše novice se naročite na najnovejše novice o Ethereumu, rešitve za podjetja, vire za razvijalce in še več.Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020Prijavi

Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020Prijavi

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020

Poročilo Ethereum 2 0 Staking EcosystemPrijavi

Eterično poročilo Ethereum 2.0

Popoln vodnik za poslovna omrežja BlockchainVodnik

Popoln vodnik za poslovna omrežja Blockchain

Kako zgraditi uspešen izdelek BlockchainSpletni seminar

Kako zgraditi uspešen izdelek Blockchain

Centralne banke in prihodnost denarjaBel papir

Centralne banke in prihodnost denarja

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me