Priročnik za začetnike: Kaj je kriptovaluta Cardano?

Kriptovaluta Cardano je 3. generacija decentralizirane porazdeljene računalniške platforme, ki se osredotoča na verigo blokov za kriptovalute Ada. Cardano, ki je bil predstavljen 29. septembra 2017, želi razviti pametno pogodbeno platformo, ki se osredotoča na zagotavljanje naprednejših funkcij kot kateri koli drug protokol na trgu. Cardano se ločuje v oceanu kriptovalut, saj njegov razvoj ni temeljil zgolj na beli knjigi, temveč kot rezultat razvoja znanstvene filozofije. Z njo aktivno skrbi in se ukvarja mednarodna skupina inženirjev in raziskovalcev.

Fundacija Cordano

Podobno kot Ethereum protokol ponuja dodatne prednosti, ki vključujejo varen mehanizem glasovanja, razširljivost in eksotične spodbujevalne sheme. Njegov cilj je prehod na bolj uravnotežen in trajnosten ekosistem, ki se osredotoča na potrebe uporabnikov.

Značilnosti Cardano

Kriptovaluta Cardano, ki ni zgrajena iz pooblaščene bele knjige, temveč bolj praktičnega in eksperimentalnega pristopa, se ločuje z zagotavljanjem trajnostne verige blokov, ki je ključna za zaščito zasebnosti uporabnika ob upoštevanju predpisov. Nekatere funkcije, ki mu pomagajo pritegniti večjo pozornost trga kot njegovi kolegi, vključujejo –

  • Prvi protokol, ki vključuje Ouroboros – algoritem dokazov o vložku (PoS), ki določa način, kako vozlišča dosežejo soglasje o stanju knjige. Gre za prvi tovrstni protokol, za katerega je bilo znanstveno dokazano, da je varen.
  • Ekipa in njena nenehna prizadevanja za izboljšanje kriptovalute so jo naredili za najbolj natančno izdelano kriptovaluto. Cardanu uspe združiti različne funkcije, kot so porazdeljeni sistemi, zasnova mehanizmov in kriptografija, hkrati pa si zagotovi naložbe.
  • Cardano lahko izvaja napredne funkcije prek večplastnega protokola. Poravnalni sloj ima obračunsko enoto, medtem ko povezani nadzorni sloj izvaja pametne pogodbe in programe za varnost.
  • Cardano je bil razvit na način, da uravnoteži oba vidika, tj. Zaščito pravic zasebnosti uporabnikov in drugič po predpisih. S tem je uvedel nov in učinkovit način za izpolnjevanje zahtev za kriptovaluto.
  • Cardano je nenehno razvijajoča se kriptovaluta, saj jo je enostavno nadgraditi z mehkimi vilicami, da se prilagodi trenutnim potrebam trga. Oblikuje se tudi sistem zakladnice, ki bo zagotavljal vzdržnost protokola.
  • Cardano temelji na temelj sodelovanja, zato je odprtokodna in brez patentov.

Ustvarjanje računa na Cardanu

Cardano zahteva, da si ustvarite račun Daedulus ki bi ga lahko zavarovali z geslom z 12 besedami, da bi zagotovili kupljene kovance. Račun Daedulus lahko uporabite za nakup kriptovalut ADA. Vse nadaljnje transakcije je mogoče izvesti prek tega računa in bi bil zavarovan z geslom.

Kako kupiti Cardano (Ada)

Cardano ni mogoče kupiti neposredno, zato ga je mogoče zamenjati samo za druge kriptovalute. Valute, kot sta Ethereum ali Bitcoin, je mogoče kupiti in nato Cardano zamenjati za take valute prek platform, kot je CoinBase. Kmalu bo na voljo na nekaterih bankomatih na Japonskem. Nekatere priljubljene borze kriptovalut, ki na seznamih Ada vključujejo:

Prihodnje možnosti kriptovalute Cardano

Cardano bo letos zagotovo pritegnil pozornost trga in lahko opazimo dvig + 12,8%, ko večina drugih kriptovalut stagnira. IOTA in Cardano bo prevzel velik del trga z dotokom novih vlagateljev. Nenehno prizadevanje Cardano s strani IOHK in Charlesa Hoskinsona za razvoj novih funkcij po uvedbi KVEM se splača. Vlagateljem zagotavlja Cardanoov edinstven pristop k razvoju, ki temelji na raziskavah. Dodatna prednost je sposobnost protokola blockchain, da se razširi na višjo raven kot drugi kovanci na trgu. To je Cardano postalo v središču pozornosti in ga v glavnem uporabljajo podjetja in vlade. Vsi trdni dogodki so osnova za zagotovljen uspeh podjetja Cardano v prihodnosti.

Zaključek

Kriptovaluta Cardano prihodnosti se premika od protokola dokazovanja dela do dokazov o vložku, ki so manj zahtevni. Je likvidno sredstvo in njegovo vrednotenje se bo povečalo, saj bodo v prihodnjih letih uvedli več funkcij. Toda vsak kovanec se lansira vsak dan in Cardano se mora premikati hitreje, da ohrani in poveča svoj tržni delež ter pridobi vlagatelje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me