Hur värdet på 350 miljoner euro av fastigheter togs på Ethereum

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogEnterprise Blockchain

Hur värdet på 350 miljoner euro av fastigheter togs på Ethereum

Bakom kulisserna i Mata Capitals landmärke-tokeniseringsprojekt och vad det innebär för framtida kapitalförvaltning. av ConsenSys 29 maj 2020 Upplagt 29 maj 2020

mata kapital framgångshistoria hjälte

“Detta markerar början på en radikal omvandling av fastighetsförvaltningssektorn.”

Matthieu Bouchaud, produktledare på Codefi Assets

Från prototyper i titeln i Storbritannien till fraktionerade lägenheter på Manhattan, fastighetstokenisering har framkommit under de senaste åren som ett av de mest här och nu använda fallen av blockchain-teknik för stora förvaltare och fastighetsförvaltare. Förra året, fransk kapitalförvaltare Mata Capital flyttade branschen förbi ytterligare en milstolpe med sin tokenisering på över 350 miljoner euro i fastighetstillgångar. Projektet involverade tokenisering av en alternativ investeringsfond med en logistisk plattform till ett värde av 220 miljoner euro i norra Paris. Utgivningen av tillgångsbaserad token är bland de största fastighetsprojekten för fastigheter i Europa.

Utöver mer effektiv kundintegrering, transaktionsbehandling och rapportering, syftar Mata Capital till att öka tillgången och locka en bredare pool av inhemska och internationella professionella investerare. Baptiste Saint-Martin, produktutvecklingschef på Mata Capital, förklarar att den långsiktiga visionen för projektet är att ”bygga en investeringsplattform som gör det möjligt för alla att investera i private equity, fastigheter, infrastruktur eller privat skuld med mindre än en med respekt för alla regleringsstandarder. ” 

Mata Capital samarbetade med ConsenSys för att lansera lösningen på Codefi Assets, en Ethereum-baserad plattform för utfärdande och hantering av digitala tillgångar. Codefi-plattformen använder också Ethereums smarta kontrakt för att definiera efterlevnadskrav och validera KYC för att emittera motsvarande aktier till verifierade investerare.. 

Här är en titt bakom kulisserna på hur plattformen fungerar och en sammanfattning av vad projektet innebär för fastighetsbranschen i stort.

consensys plexus ikon runda Ladda ner hela Mata Capital-fallstudien. Ladda ner

Hur de byggde det

Tokenized Real Estate

En av de unika fördelarna med Ethereum blockchain är att vem som helst enkelt kan mynta och distribuera digitala tokens som representerar fungibla, icke-fungibla och ekonomiska tillgångar som kan verifieras på en distribuerad huvudbok. För historiskt monolitiska tillgångar som fastigheter tillåter blockchain-tokens att fastigheter enkelt kan fraktioneras så att digitala aktier kan distribueras till både institutionella och privata investerare.

Sedan lanseringen av Ethereum 2015 har communityn utvecklat allmänt antagna tokenstandarder – listor över tekniska krav som smarta kontrakt måste uppfylla för att en token ska vara kompatibel och kompatibel i Ethereum-nätverket. För Mata Capitals lösning använder Codefi Assets-plattformen ERC1400-tokenstandard för att representera andelar av fastighetsfonder i Ethereum blockchain. ERC1400 säkerställer att tokens kan myntas, överföras och brännas av en administratör, såväl som bundna till juridiska dokument och avtal.  

Innan distributionen granskades alla smarta kontrakt som utvecklats för Mata Capitals lösning av ConsenSys Diligence, vårt team av blockchain-säkerhetsexperter.

Dela klass-sidanEn ögonblicksbild av tokeniserade fastighetsaktier på Codefi Assets-plattformen.

Onboarding av investerare: KYC-efterlevnad och vitlistning

Codefi-plattformen effektiviserar investeringsintegrering för Mata Capital genom att möjliggöra för potentiella investerare att skapa konton, fylla i ett KYC / AML-efterlevnadsformulär och ladda upp alla nödvändiga dokument. Kvalificerade investerare vitlistas sedan så att deras Ethereum-adress kan ta emot de aktier som köpts på plattformen. Mata Capital har hittills inlett cirka 80 professionella investerare.

SkrivbordKYC-processen på Codefi Assets-plattformen.

Transaktionshantering 

Vid betalningsvalidering använder Mata Capital Codefi-plattformen för att underteckna ett digitalt certifikat med sin privata nyckel och auktorisera överföring av fastighetspolicyer till investerare. Investerare får sedan ett kvitto på försäljningen som länkar till transaktionen på Ethereum blockchain.

FondlistaSpåra betalningsstatus på Codefi Assets-plattformen. consensys plexus ikon runda Titta på vårt webinar om framtiden för fastighetsinvesteringar i blockchain. Kolla på

 Vad detta betyder för fastigheter

Mata Capitals tokeniseringsprojekt är en signal om att vissa djupgående förändringar är i ordning för fastighetssektorn, både på kort och lång sikt. Blockchain-tekniken har uppenbara fördelar för informationsbehandling, men dess speciella fördel är möjligheten att skapa betydligt mer överkomliga investeringsprodukter. Här är vad vi ser som de tre bästa trenderna att vara uppmärksamma på när blockchain-lösningar fångar fastigheter: 

  • Digital är oundviklig. I fastighetsbranschen idag är kapitalförvaltningen fortfarande fast i pappersprocesser för validering av KYC och hantering av investerarregister. Plattformar som Codefi skapar äntligen ett säkert, digitalt lager för att modernisera dessa arbetsflöden i branschen.
  • Transparenta tillgångar kommer. Om subprime-inteckningskrisen 2008 var en fallstudie av ogenomskinliga tillgångar, sätter Mata Capitals blockchainbaserade lösning en ny standard för tillgångsgenomskinlighet. När fler blockchain-applikationer för fastigheter går ut på marknaden kommer investerare att förvänta sig insyn i tillgångsinformation för att informera om sina beslut och riskanalyser. 
  • En lika investeringsvillkor. I många länder är tillgången till private equity-fonder vanligtvis begränsad till ackrediterade och institutionella investerare, med investeringsminimier från $ 100.000 till $ 250.000. Dessutom har kapitalförvaltare kostnader för installation som vanligtvis överförs till investerare i form av avgifter. Låg kostnad tokenemission och transaktionshantering gör det möjligt för kapitalförvaltare att erbjuda radikalt billigare investeringsprodukter, vilket är en vinn-vinn för både emittenter och investerare. 

Vad kommer härnäst

Mata Capital koncentrerar sig nu på att skapa en sekundär marknad för de tokeniserade aktierna. Baptiste Saint-Martin förklarade att de är i aktiva diskussioner med sina råd och övervakar uppdateringarna av lagstiftningen för att “se till att vi tillhandahåller en lösning som är kompatibel och värdefull för våra kunder.” Deras Ethereum-baserade lösning har potential att underlätta gränsöverskridande distribution av finansiella tillgångar och samtidigt säkerställa KYC-efterlevnad. 

Matthieu Bouchaud, produktledare för Codefi Assets, anser att Mata Capitals initiativ är en kraftfull bevis på hur sömlöst institutionella aktörer kan anta blockchain-lösningar och också hur detaljinvesterare enkelt kan köpa komplexa finansiella produkter via en användarvänlig instrumentpanel som Codefi. Codefis allt-i-ett-plattform, förklarar Bouchaud, gör det nu möjligt att “flytta från experimentens tid till en industriell tillväxt.”

Begär en demo av Codefi-plattformen

Se Codefis utgivningsplattform för tillgångar i aktion. Begär en demo

KapitalförvaltningFallstudieCodefiReal EstateNewsletterPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.E-postadressExklusivt innehållKomplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Introduktion till tokeniseringWebinar

Introduktion till tokenisering

Framtiden för finansiella digitala tillgångar och DeFiWebinar

Framtiden för ekonomi: digitala tillgångar och deFi

Vad är Enterprise EthereumWebinar

Vad är Enterprise Ethereum?

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Komgo Blockchain för handelsfinansiering av råvarorCase Stud

Komgo: Blockchain för handelsfinansiering av råvaror

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me