Blockchain rešitve za nepremičnine

Pospešite upravljanje naložb v nepremičnine z digitalnimi sredstvi

ponovno pospeši

Težava

Podjetja za upravljanje premoženja zahtevajo razmeroma visoke minimalne zneske naložb za kritje stroškov vlaganja vlagateljev in upravljanja naročnin. To ovira sodelovanje manjših vlagateljev in ovira hitro kopičenje kapitala.

Rešitev

Codefi upraviteljem premoženja omogoča poenostavitev upravljanja življenjskega cikla digitalnih sredstev, upravljanja portfelja in odnosov z vlagatelji. Omogočamo prilagodljivo izdajo premoženja, spoštovanje zakonskih zahtev, pospešeno vkrcanje in neposredno distribucijo premoženja. To omogoča prihranek časa in stroškov, kar podjetjem omogoča zmanjšanje najnižjih zneskov naročnin. Hitro prilagodljivo izdajanje omogoča tudi natančnejše zadovoljevanje zahtev vlagateljev, zmanjšanje tveganja nasprotne stranke in izboljšanje likvidnostnega potenciala.

Preberite o partnerstvu Mata Capital s Codefi za znižanje najnižjih zneskov za vlagatelje na 1 EUR →

Odklenite dostop do alternativnih možnosti financiranja za razvoj nepremičnin

ponovno odkleni

Težava

Podjetja za razvoj nepremičnin se soočajo z izzivi pri zbiranju finančnih sredstev za nove projekte. Delo z enimi viri posojil ima visoke obrestne mere, medtem ko je financiranje množic in združevanje posojil težko upravljati.

Rešitev

Codefi poenostavlja dostop do alternativnih modelov financiranja z omogočanjem neposredne interakcije med več udeleženci v vrednostni verigi financiranja. Omogočamo preglednost v postopku financiranja in združevanja posojil z varno dovoljeno izmenjavo podatkov in dokumentov. To poenostavi upravljanje vlagateljev za razvijalce in vlagateljem zagotavlja preglednost naložb in stalno sledenje donosnosti naložbe.

Revolucija listinjenja posojil in hipotek

re revo

Težava

Odobritve posojil in hipotek ostajajo dolgotrajne in negotove z nestandardiziranimi postopki na papirju. Odločitve se pogosto sprejemajo na podlagi zastarelih informacij, poravnave gotovine pa pogosto povzročajo zamude pri poravnavi, kar vpliva na denarne tokove vlagateljev.

Rešitev

Codefi bančnim institucijam ponuja eno različico preverjenih informacij, varno izmenjavo podatkov, nespremenljivo spremljanje transakcij in poravnavo plačil v realnem času. Posojilo pretvorimo v digitalno varnost, programirano tako, da vključuje ustrezne podatke, kot so lastniške pravice in zgodovina plačil posojila, v podporo odločitvam o servisiranju premoženja. Pametne pogodbe uporabljamo za zbiranje in distribucijo plačil imetnikom upravičencev ter regulativnim organom zagotavljamo poročanje v realnem času. Zaradi tega je upravljanje življenjskega cikla posojila ali hipoteke veliko bolj učinkovito. Poleg tega natančen dokaz o uspešnosti sredstev ustvarja zaupanje na sekundarne trge.

Aktivirajte pametno upravljanje lastnine

ponovno aktivirati

Težava

Velika podjetja za upravljanje nepremičnin trpijo zaradi neučinkovitega nadzora nad svojimi globalnimi portfelji.

Rešitev

Blockchain omogoča varno izmenjavo podatkov, racionalizira zbiranje najemov in plačila lastnikom nepremičnin, poleg tega pa zagotavlja tudi skrbni pregled celotnega portfelja. To povečuje operativno učinkovitost, zmanjšuje režijske stroške in ustvarja bistveno bogatejše podatke za boljše odločanje.

Naj bodo zemljiške knjige varnejše, učinkovitejše in preglednejše

ponovno zemljišče

Težava

Lastniki zemljišč se še naprej zanašajo na papirno dokumentacijo, ki je občutljiva na izgube, prevare in slabo upravljanje. Poleg tega so za prenose lastništva in dovoljenja potrebni številni dolgotrajni in dragi pravni postopki, ki včasih zaklenejo zemljišča v neproduktivno uporabo.

Rešitev

Codefi odpravlja zapletenost starih sistemov in ponuja varen in nespremenljiv digitalni register, skupaj z avtentikacijo dokumentov in preglednostjo transakcij. Zaupanja vreden naslov lastništva in postopki dokumentacije izboljšajo zaupanje vlagateljev, pomagajo olajšati tržne transakcije, odklenejo dostop do financ in pospešijo razvoj gospodarske in družbene skupnosti.

Preberite o partnerstvu HM Land Registry s Codefi za tokenizacijo naslovov nepremičnin v Združenem kraljestvu →

Povečati vključenost skupnosti v urbanistično načrtovanje

ponovno povečati

Težava

Lokalna skupnost premalo zaupa v urbanistično načrtovanje. Po navedbah a Raziskava skupine Grosvenor za leto 2019, le 2% javnosti zaupa razvijalcem nepremičnin in le 7% zaupa lokalnim oblastem, da načrtujejo obsežen razvoj.

Rešitev

Blockchain platforme za načrtovanje lahko vključujejo izobraževalne vire, spodbude za sodelovanje na osnovi žetonov in povratno zanko med zainteresiranimi stranmi. To lahko lokalne skupnosti vključi v vrednostno verigo razvoja nepremičnin, izboljša njihovo samozavest in izboljša vaše storitve za trajnostni uspeh.

Izboljšati produktivnost v razvoju in gradnji

re impove

Težava

Večje gradbene projekte je vedno težje obvladovati z razdrobljenimi praksami oddajanja naročil in javnih naročil ter pomanjkanjem preglednosti dobavne verige.

Rešitev

Blockchain platforme poenostavljajo nabavo, avtomatizirajo upravljanje pogodb, preverjajo kakovost izdelkov in poenostavljajo upravljanje projektov. Popolno upravljanje življenjskega cikla projekta zmanjšuje ozka grla v gradbenem procesu, izboljšuje preglednost postopka in olajšuje revizijske sledi za poročanje v realnem času.

Prednosti Blockchaina v nepremičninah

Tokenizacija sredstev

Tokenizacija sredstev

Ko so nepremičnine digitalizirane, jih je mogoče programirati tako, da izpolnjujejo zahteve izdajatelja, in jih prilagoditi zahtevam vlagateljev. 

Učinkovitost procesa

Učinkovitost procesa

Pametne pogodbe lahko avtomatizirajo procese v nepremičninski industriji, vključno s KYC / AML, skladnostjo, vzdrževanjem registra, poravnavo plačil, spremljanjem transakcij in poročanjem.

Zmanjšani stroški

Zmanjšani stroški

Avtomatizacija procesov zmanjšuje potrebo po ročnem upravljanju in posrednikih tretjih oseb, kar ima za posledico znatne prihranke časa in stroškov.

Spodnja tveganja

Spodnja tveganja

Frakcionalizirano lastništvo, prilagajanje povpraševanju vlagateljev, globalna distribucija in nižji stroški izdaje zagotavljajo, da so cenovno dostopna sredstva dostopna večjim vlagateljem.. 

Dostop do možnosti sekundarnega trga

Dostop do možnosti sekundarnega trga

Povečana povezljivost med digitalnimi sredstvi in ​​povezanimi omrežji širi priložnosti sekundarnega trga in izboljšuje likvidnostne možnosti.

Dostopnost podatkov

Dostopnost podatkov

Preglednost omrežja in informacije v realnem času bodo omogočile bolje obveščene odločitve o naložbah v nepremičnine in naložbe ter boljše upravljanje portfelja.

codefi sredstva bg

ConsenSys Codefi

Popolna programska oprema blockchain za upravljanje digitalnih sredstev

Codefi upraviteljem premoženja omogoča ustvarjanje, izdajanje in upravljanje življenjskega cikla digitalnih sredstev, povezanih trgov in digitalnih finančnih instrumentov v pooblaščenih blockchain omrežjih..

  • Ustvarite finančne produkte ki trenutno niso listinjene, vključno z obveznostmi, računi in pogodbami o storitvah dobaviteljev. Nadgradite povezavo med popolnoma digitaliziranimi sredstvi in ​​oblikujte nove finančne izdelke in storitve.
  • Bolje izpolniti zahteve vlagateljev in trga s prestrukturiranjem počasnega poravnavanja finančnih produktov in prilagajanjem izdaje sredstev neposredno za specifikacije vlagateljev.
  • Odklenite likvidnost z omogočanjem hitrih in varnih prenosov sredstev med enakovrednimi, da se razširijo možnosti sekundarnega trga in privabijo nadaljnje vlagatelje v vaše omrežje.
  • Vstopite na svetovne trge, razširite svojo bazo vlagateljev, in zbirajo bolj raznolika sredstva v upravljanju z mednarodnimi distribucijskimi zmogljivostmi.
  • Doseči optimalno operativna učinkovitost in zmanjšanje stroškov z avtomatiziranimi procesi ter porazdeljeno in vzajemno tržno infrastrukturo.
Preberite več o platformi Codefi za digitalna sredstva →

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me