Blockchain rešitve za sindicirana posojila

Poenostavite izdajanje, servisiranje in upravljanje bank agentov

sinhronizacija

Težava

Izvrševanje in upravljanje sindiciranih posojil je neučinkovito in drago, pri čemer se zanašamo na številne posrednike, lastniške rešitve po meri in stare sisteme. Večino poslov vodijo banke vodilnih agentov, ki so odgovorne za KYC, vodenje evidence, servisiranje in plačila za posojilodajalce in sekundarne agente. Za zagotovitev pravilnega dela dokumentacije, ki si vzame čas in poveča tveganje za človeške napake, je potrebna znatna delovna sila.

Rešitev

Digitalna standardizacija Codefija med glavnimi agenti, posojilodajalci in sekundarnimi agenti lahko drastično zmanjša tveganje in ročna prizadevanja, potrebna za olajšanje ključnih komponent sindiciranega posojila, kot so KYC, upravljanje evidenc in dokumentov, servisiranje in plačila. Digitalna rešitev, ki temelji na blockchainu, omogoča celovitost in skladnost podatkov, varnost in nižje stroške.

Avtomatizirajte in olajšajte glasovanje o predlogih sprememb

syn avtomatizirati

Težava

Glasovanje o spremembi podrobnosti sindiciranega posojila zahteva ročno sledenje in beleženje glasov zainteresiranih strani, da se sprejme končna odločitev. Po opravljenem glasovanju je treba dokumente nato ročno posodobiti z novimi pogoji, da se zagotovi skladnost vseh sindikatov. 

Rešitev

Codefi naslavlja dve glavni težavi pri glasovanju za sindicirana posojila z avtomatizacijo zbiranja glasov in urejanja dokumentacije. Glasove o spremembah je mogoče zbirati na daljavo in preveriti, da se potrdi verodostojnost brez večjega ročnega časa. Poleg tega lahko izidi glasovanja sprožijo vrsto pametnih pogodb, ki izvršujejo prizadete pogoje sindiciranega posojila, z dodatno prednostjo nespremenljivega časovnega žiga, ki si ga lahko ogledajo in preverijo vse strani. 

Izboljšajte upravljanje dokumentov in varnost

izboljšanje sinhronizacije

Težava

V kateri koli panogi, ki vključuje sodelovanje številnih zainteresiranih strani, je upravljanje dokumentov stalna težava. Številne enake in skoraj enake kopije dokumentov obstajajo med zainteresiranimi stranmi, preverjanje “resnice” pa zahteva sodelovanje in soglasje, ki se lahko poruši pri transakcijah z večjimi ali večjimi vložki. Usklajevanje podatkov zahteva precej časa in truda, pogosto pa lahko zahteva drago sodelovanje odvetnikov in drugih tretjih oseb. 

Rešitev

Sistem za upravljanje dokumentov Codefi omogoča zainteresiranim stranem, da dobijo informacije o najnovejši različici dokumenta in nespremenljivi zgodovini preteklih različic. Njegova rešitev „enotnega vira resnice“ zmanjšuje čas in stroške usklajevanja podatkov med zainteresiranimi stranmi ter zmanjšuje odvisnost od odvetnikov ali tretjih oseb.

Aktivirajte obračun in poravnavo skoraj v realnem času

sinh

Težava

Na obstoječem trgu sindiciranih posojil lahko roki poravnave dosežejo več kot 20 dni, kar ustvarja znatno tveganje in izpostavljenost za subjekte, ki sestavljajo posojilni sindikat. Ti subjekti morajo zato prevzeti tveganje in s tem povezane stroške odgovornosti zaradi vrzeli med dobavo in plačilom. Rezultat v celotni panogi so povečane pristojbine in zmanjšana donosnost.

Rešitev

Rešitve sindiciranih posojil, zgrajene na vrhu blockchain tehnologije, omogočajo poravnavo skoraj v realnem času, učinkovito odpravljajo neučinkovitost, tveganje in stroške, povezane z dolgimi roki poravnave v današnji industriji. Codefi te rešitve poravnave omogoča z varno digitalizacijo in tokenizacijo sredstev, pospešuje prenos sredstev in s tem optimizira poravnavo sindiciranih posojil.

Prednosti blockchaina pri sindiciranih posojilih

Učinkovitost procesa

Učinkovitost procesa

Pametne pogodbe avtomatizirajo procese vodilnih agentov, vključno s KYC / AML, skladnostjo, vzdrževanjem registra, poravnavo plačil, spremljanjem transakcij in poročanjem.

Zmanjšani stroški

Zmanjšani stroški

Avtomatizacija procesov zmanjšuje potrebo po ročnem upravljanju in posrednikih tretjih oseb, kar ima za posledico znatne prihranke časa in stroškov.

Spodnja tveganja

Spodnja tveganja

Skrajšani časi poravnave, sledenje verige naslovov in stroški poslovanja zagotavljajo, da zainteresirane strani prevzamejo manj tveganja, kot je tradicionalno potrebno, in zmanjšajo s tem povezane stroške.

Blizu poravnave v realnem času

Blizu poravnave v realnem času

Odprava vrzeli med dostavo in plačilom s poravnavo skoraj v realnem času zmanjša odgovornost in s tem povezane stroške na vseh stopnjah sindiciranja posojil.

Dostopnost podatkov

Dostopnost podatkov

Preglednost omrežja in informacije v realnem času omogočajo boljše usklajevanje in izvajanje med zainteresiranimi stranmi sindiciranega posojila.

Upravljanje dokumentov

Upravljanje dokumentov

Sistem upravljanja dokumentov, ki temelji na verigi blokov, zagotavlja, da je en in preverljiv vir resnice znan med vsemi zainteresiranimi stranmi.

codefi sredstva bg

ConsenSys Codefi

Popolna programska oprema blockchain za upravljanje digitalnih sredstev

Codefi upraviteljem premoženja omogoča ustvarjanje, izdajanje in upravljanje življenjskega cikla digitalnih sredstev, povezanih trgov in digitalnih finančnih instrumentov v pooblaščenih blockchain omrežjih..

  • Ustvarite finančne produkte ki trenutno niso listinjene, vključno z obveznostmi, računi in pogodbami o storitvah dobaviteljev. Nadgradite povezavo med popolnoma digitaliziranimi sredstvi in ​​oblikujte nove finančne izdelke in storitve.
  • Bolje izpolniti zahteve vlagateljev in trga s prestrukturiranjem počasnega poravnavanja finančnih produktov in prilagajanjem izdajanja sredstev neposredno za specifikacije vlagateljev.
  • Odklenite likvidnost z omogočanjem hitrih in varnih prenosov sredstev med enakovrednimi, da se razširijo možnosti sekundarnega trga in privabijo nadaljnje vlagatelje v vaše omrežje.
  • Vstopite na svetovne trge, razširite svojo bazo vlagateljev, in zbirajo bolj raznolika sredstva v upravljanju z mednarodnimi distribucijskimi zmogljivostmi.
  • Doseči optimalno operativna učinkovitost in zmanjšanje stroškov z avtomatiziranimi procesi ter porazdeljeno in vzajemno tržno infrastrukturo.
Preberite več o platformi Codefi za digitalna sredstva →

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me