Zvezdni lumeni (XLM) proti valovanju (XRP) – katera je boljša možnost?

Pri primerjavi primerjav Ripple (XRP) in Stellar Lumens (XLM) se zdi, da razlike odtehtajo podobnosti. Podobnosti v tem primeru pripisujejo dejstvu, da Jed McCaleb ki je bil ključen za ustanovitev podjetja Ripple, je tudi soustanovil Stellar.

Pri ustvarjanju Ripple the ideja naj bi pripravil sistem, ki bi lahko nadomestil SWIFT pri izvajanju čezmejnih denarnih nakazil. Tako Ripple multinacionalke in banke uporabljajo za globalna plačila, kar dosežemo s prenosom svojega žetona prek omrežja Ripple, kar povzroči likvidnost na zahtevo. Zvezdnik pa je bil ustvarili doseči enake cilje, vendar kot neprofitna organizacija, in zlasti za pomoč tistim, ki nimajo dostopa do finančnih storitev v revnih državah.

XLM vs XRP: Ključne razlike

Zvezdni lumni in valovanja pa se tam še ne končajo. Druga ključna razlika je v tem, kako doseči soglasje med različnimi vozlišči obeh protokolov. V svetu kriptovalut so najpogostejše metode soglasja dokaz o deležu in dokaz o delu. Vendar oba protokola ne uporabljata nobenega, ampak imata vsak svoj mehanizem soglasja. Ripple uporablja dokaz o pravilnosti, medtem ko Stellar uporablja zvezdni protokol soglasja.

Druga ključna razlika med valovi in ​​zvezdnimi lumeni med obema digitalnima valutama je ta, da je Ripple deflacijski, medtem ko je Stellar inflacijski. Ekipa Stellar je navedla, da bo njihova letna stopnja inflacije 1%, v primeru Ripple pa je ekipa razkrila, da se bo količina XRP žetonov v obtoku sčasoma zmanjšala in s tem imela deflacijski učinek.

Bolj decentralizirano

V določeni meri se na Stellar šteje, da je bolj decentraliziran v primerjavi z Rippleom. To je eden od razlogov, zakaj se bhakte decentraliziranih virtualnih valut in tisti, ki se držijo prvotne vizije Satoshi Nakamoto, številke ali številk, zaslužnih za ustvarjanje bitcoinov, izogibajo Rippleu, saj se zdi preveč centraliziran. V razpravi Ripple vs zvezda slednji zmaga v zvezi z decentralizacijo.

Nekatere podobnosti med obema virtualnima valutama vključujejo dejstvo, da v nasprotju z drugimi virtualnimi kovanci, kot je bitcoin (BTC), niti Ripple niti Stellar ne uporabljata rudarjev. V primeru bitcoinov lahko na primer rudarjenje izvaja vsak, ki odjemalca prenese v napravo, kjer vsaka naprava, ki se pridruži sistemu, postane znana kot vozlišče. Čeprav so še vedno decentralizirani, Stellar in Ripple po drugi strani ne omogočata vsakemu Tomu, Dicku in Harryju, da vodijo svoja vozlišča. Namesto tega vodita svoja vozlišča na številnih strežnikih. Finančne institucije, ki so se lotile tehnologije, lahko tudi vodijo svoja vozlišča v tako imenovanem pooblaščenem bloku.

Oglejte si še druge primerjave:

  • Bitcoin vs Ethereum? Kaj je razlika?

  • Ethereum vs Litecoin: Zakaj je LTC za transakcije in ETH za pametne pogodbe?

  • EOS vs Ethereum: Potencial Ethereum Killer!

  • Ardor vs Ethereum: kakšne so prednosti in slabosti?

  • NEO proti Ethereumu: kar je boljše?

  • Ethereum vs Ripple: Primerjava po globini

Podobnosti med obema protokoloma

Druga podobnost med primerjavo valov in zvezd je ta, da dve virtualni valuti pri preverjanju gibanja sredstev uporabljata razdeljeno knjigo. S tem se transakcije zaključijo v nekaj sekundah, pri čemer morajo biti provizije minimalne. Za dosego te nizke provizije oba protokola zaračunata delček kovanca. Stellar in Ripple imata tako spodbudo, da zagotovita, da je vrednost kovanca nizka, da bi po vsem svetu sprejeli več kot plačilni sistem.

Še ena podobnost Ripple vs Stellar je glede ponudbe kovancev. V obeh protokolih dobavo kovancev nadzorujejo razvijalci. To se razlikuje od primera bitcoina, saj mreža glede na vodilno kriptovaluto sprošča nove kovance postopoma, dokler ne doseže vnaprej določene številke. Nasprotno pa se ponudba kovancev XRP in XLM lahko poveča, kadar koli se razvijalci počutijo tako. To je del razloga, zakaj oba kovanca obtožujejo, da sta preveč centralizirana.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si NEO proti Ethereumu ali zakaj bi bil NEO najmočnejša kriptovaluta leta 2018?

Novo na tem svetu? Oglejte si celoten vodnik za začetnike, kako vlagati v kripto.

* Omejitev odgovornosti: Ta članek se ne sme obravnavati kot investicijsko svetovanje in ni namenjen njemu. Zahtevki v tem članku ne predstavljajo investicijskega nasveta in se jih ne sme jemati kot take. Naredite svoje raziskave in se prepričajte, da ste prebrali celotno izjavo o omejitvi odgovornosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me