Hvilke komponenter trenger du for å bygge en Ethereum-bedriftsløsning? Vi presenterer EthStack

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HomeBlogDevelopers

Hvilke komponenter trenger du for å bygge en Ethereum-bedriftsløsning? Vi presenterer EthStack

av Tom Lindeman 27. desember 2020 Publisert 27. desember 2020

kvorum for bedrifter

Når vi avslutter 2020, er det tydeligere enn noensinne at Ethereum-økosystemet har blitt en blomstrende og levende samling av teknologikomponenter, plattformer, produkter, verktøy og biblioteker som kombineres for å skape et bredt utvalg av løsninger for både offentlige og private nettverk. . Ikke bare er de viktigste Ethereum-komponentene i utvikling, men det er også utviklerverktøy og uavhengige programvareleverandørprodukter (ISV) som samles for å skape synergistiske og innovative løsninger på tvers av vertikale markeder – fra økonomi til forsyningskjede til spill og videre.

Når et Ethereum-selskap vellykket lanserer en løsning enten på det offentlige Mainnet eller på sitt eget private Ethereum-nettverk, har de samlet verdifull kunnskap og erfaring om hvilke komponenter og produkter som skal samles for å skape løsningen. Dette er også et godt sted å merke seg at “enterprise” i Ethereum-sammenheng ikke nødvendigvis betyr et stort Fortune 500-lignende selskap, men kan være en enhet av 15 rockstars som endrer verden med B2B og B2C blockchain brukstilfeller..

Jeg har jobbet med en måte å hjelpe veiledning og innspill til bedriftsutviklere og arkitekter, slik at de ikke trenger å fortsette å finne på hjulet når de bygger ut Ethereum-baserte løsninger. Jeg kaller det en EthStack (kudos til stackshare.io). Diagrammet nedenfor representerer en referansestabel med Ethereum-teknologikomponenter som brukes av ConsenSys og andre når de lager og konsulterer kundeløsninger. Clemens Wan (@clemens_wan) var medvirkende til å få dette til v1.0, og det trekker fra flere kilder, inkludert kjernen Enterprise Ethereum Alliance arkitektur diagram. Åpenbart i denne første versjonen er ikke alle tilgjengelige løsninger oppført for hver kategori. I stedet prøvde jeg å gi flere eksempler på komponenter for hver, og vil fylle ut dem når vi får tilbakemelding fra samfunnet.

Bedrifter som planlegger å bygge og distribuere på Ethereum, har allerede forskjellige mål og forskjellige teknologier i verktøykassene. Noen kaller disse legoene, spesielt i DeFi-rommet, men jeg liker å tenke på dem som ingredienser i Ethereum-oppskrifter. Hvorfor lage mat fra bunnen av når du kan lære av andre Enterprise-kokker som allerede har tilberedt deilige distribusjoner, og deretter kjøpe de samme ingrediensene? Dette er filosofien bak stackshare.io, og jeg tror den åpne og samarbeidsmodellen også bør vedtas av Ethereum-bedrifter.

EthStack: i2i

i2i er et Enterprise Ethereum betalingsnettverk som har som mål å drive økonomisk inkludering i Filippinene gjennom mer tilgjengelige og mer effektive innenlandske transaksjoner. UnionBank jobbet med ConsenSys for å planlegge og implementere et prosjekt som benytter ulike web 2 og web3-teknologier i partnerskap med syv lokale banker. Prosjekt i2i implementerte Ethereum for å skape en desentralisert, kostnadseffektiv, sanntids bankbetalingsplattform i sanntid som opererer autonomt utenfor eksisterende betalingsinfrastrukturer og mellommenn som Filippinene PhilPass og SWIFT. Les hele i2i-casestudien her.

Min visjon for 2021 er å lage en samling med egenpubliserte EthStacks i et utstillingsvindu med Ethereum-suksesshistorier, og potensielt en markedsplass der ingrediensene kan oppdages og kjøpes eller integreres som open source-moduler.

Enterprise EthStack er designet for å holdes oppdatert, og fremtidige versjoner vil inkludere direktekoblinger til alle komponentene. Jeg leter alltid etter tilbakemelding og innspill på referansen EthStack, og for at teknologipartnere kan bli med i ConsenSys Partner Program for å samarbeide om å gi komplementære produkter til kundene. Akkurat som jordbær og shortcake

UtviklereEnterprise EthereumVerktøyNyhetsbrev Abonner på nyhetsbrevet vårt for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me