Hvorfor desentraliserte autonome organisasjoner (DAO) er essensielle for DeFi

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPressNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HjemBloggCodefi

Hvorfor desentraliserte autonome organisasjoner (DAO) er essensielle for DeFi

DAOs (desentraliserte autonome organisasjoner) blir de primære DeFi-styringsmediene i krypto og overvåker konservativt mer enn $ 480 millioner. Av James Beck, Mattison Asher 3. februar 2021 Postet 3. februar 2021

4. kvartal 2020 DEFI-RAPPORT blogg 2 Last ned rapport

Dette er en del av en serie artikler fra ConsenSys Codefis Q4 2020 Ethereum DeFi Report. Last ned hele rapporten for å lære mer om tokenstandarder for eiendeler og betalinger, NFT-markedsplasser, sosiale symboler og samfunnstokener, flash-lån, innpakket Bitcoin og Filecoin, utlånsprosjekter og mer.

Nå som vi har diskutert noen av kjerneinnovasjonene i DeFi-applikasjoner, kan du spørre deg selv: Hvem bestemmer fremtiden for disse applikasjonene? Nesten alle de viktigste DeFi-applikasjonene, fra Uniswap til Aave til MakerDAO, styres nå av DAOs, som står for Decentralized Autonomous Organization. 

DAO er styrende organer som fører tilsyn med tildelingen av ressurser knyttet til prosjektene de er tilknyttet, og har også til oppgave å sikre langsiktig suksess for prosjektet de støtter. Denne oppgaven er heller ikke en liten bragd, ettersom DAOs konservativt overvåker mer enn $ 480 millioner

Totalt DAO eiendeler under forvaltning. Kilde: DeepDAO

Desentraliserte autonome organisasjoner skriver så mange rettigheter og ansvar som et selskap eller ideell organisasjon vanligvis klarer å utføre smarte kontrakter. Medlemmer av DAO-er bruker tokens for å stemme på reglene til en større desentralisert protokoll eller et system. Mens den mest berømte “DAO” ble utsatt for et stort hack i 2016 akkurat da Ethereum begynte å ta av (kronikk i Matt Leises nye bok, Ut av eteren), konseptet med DAOs har fortsatt en kraftig appel til prosjekter som ønsker å utvide styringsbeslutninger til fellesskapet av de tokenholdere. MakerDAO er et slikt eksempel, der innehavere av MKR-styringstoken stemmer om endringer i DAI stablecoin-protokollen. 

Så langt opererer de fleste DAOer under følgende rammeverk. Alle som har en viss mengde tokens, kan foreslå endringer i den underliggende protokollen. Disse forslagene kan være tekniske, for eksempel Compound’s Proposal # 31, som forsøkte å justere reservefaktorene for forskjellige sammensatte markeder, eller mer ideologiske, slik som Dharma’s Uniswap Forslag nr. 2 for Uniswap DAO, som ba Uniswap om å belønne brukerne sine med UNI siden de ble utelatt fra den første token-distribusjonen.

Etter at et forslag er blitt vellykket foreslått, må innehaverne av styretegn for det respektive prosjektet stemme på om de er “for” eller “mot” forslaget. Forskjellige DAO-er har forskjellige quorumskrav for at et forslag skal kunne bestås, men så lenge dette quorumet er oppfylt, regjerer vanligvis flertallet. Hver DAO har noen kjerneforskjeller akkurat som hvert demokrati rundt om i verden varierer i hvordan de utfører demokratiske prinsipper. Det er forskjellige nivåer av kontroller og saldoer innen de forskjellige DAO-ene.

Fordi sammensetningen av smarte kontrakter for å lage DAOer er åpen kildekode, blir det lettere å bruke eksisterende DAO-strukturer, for eksempel Aragon, MolochDAO, eller DXdao å styre prosjekter. Aragon er det mest populære DAO-rammeverket, brukt av BarnBridge, PieDAO og Aavegotchi, blant andre. DAOstack (eller dxDAO), utviklet av Gnosis, administrerer Omen.eth (en prediksjonsmarkedsplattform), Swapr.eth (en automatisert markedsprodusent), Mesa.eth (en desentralisert sentral) og Rails.eth (et mikropayments-system). Totalt forvalter DXdao $ 30,9 millioner blant 448 medlemmer. 

Topp DAOs etter forvaltningskapital. Kilde: DeepDAO

Mens mange av DAO-ene beskrevet ovenfor eksperimenterer med nye styringsstrukturer, har noen DAO-er valgt å replikere mer tradisjonelle styringsmodeller. For eksempel, LAO (en selvstendig organisasjon med begrenset ansvar) er en DAO-investering som ligner et risikokapitalfirma. Du må være en akkreditert investor for å bli med i denne DAO, og når du er godtatt, diskuterer medlemmene forskjellige prosjekter for å fordele LAOs midler til. Når et prosjekt seriøst vurderes, stemmer medlemmene av LAO på om prosjektet skal motta finansiering fra gruppen.  

Er DAOs desentraliserte?

Selvfølgelig er vi fortsatt veldig tidlig i DAO-eksperimenteringsfasen og har sett noen DAOs komme inn på noen problemer. For eksempel bestod Yearn “DAO” nylig en YIP-57 med tittelen “Funding Yearn’s Future.” Denne avstemningen vil føre til utskrift av mer YFI for å stimulere fremtidig utvikling fra bidragsytere fra samfunnet.

Problemet? I september 2020, YFI-styretegninnehavere stemte for å brenne myntenøkkelen, som betyr at det allerede var avstemning for å kvitte seg med muligheten til å skrive ut mer YFI. Kjerneutviklingsteamet på Yearn bestemte seg for ikke å overholde den første avstemningen, men utfører avstemningen for å trykke mer YFI.

De eksakte kreftene til Core Development-teamet til Yearn er ikke beskrevet, og heller ikke rollen som holdere av YFI-styringstoken spiller i styringsprosessen. Denne mangelen på struktur har gitt forvirring i YFI-samfunnet og har ført til at noen setter spørsmålstegn ved desentraliseringen av Yearns “DAO.”

Uansett vil DAOs fortsette å være en voksende styrke i DeFi og utover. Vi er i de tidlige fasene av eksperimentering for hvordan disse nye styringsstrukturene vil se ut og hvordan de vil fungere.

DAOsDeFiEthereumGovernanceMetaMaskNyhetsbrev Abonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me