Hyperledger: Enterprise Blockchain

Medan du utforskar den digitala storboksteknikens värld kommer du förr eller senare att höra om Hyperledger. Detta åtagandeprojekt med open source Linux Foundation fokuserar främst på att lösa frågor på företagsnivå.

Även om du kanske tror att detta är ett enda projekt är “Hyperledger” i själva verket ett paraplyprojekt under vilket tolv större projekt körs samtidigt och samarbetar med mer än 260 större organisationer på företagsnivå.

Detta kan sägas vara en gigantisk framgång för alla blockchain-projekt när det startade sin resa 2015. Även på dagens konkurrenskraftiga tekniska marknad där stora hajar slukar de mindre, tror Hyperledger på “samarbetsmantrat!”

Idag ska vi dissekera den här STORA spelaren i blockchain-teknologiscenariot och hjälpa dig att förstå allt om det.

 

Contents

Kapitel-1: databaser och företag
Kapitel-2: Vad är Hyperledger?
Kapitel-3: Hyperledger: Enterprise Blockchain-växthuset
Kapitel 4: Hyperledger designarkitektur
Kapitel-5: Core Hyperledger användningsfall
Kapitel 6: Hyperledger-projekt: alla ramar
Kapitel-7: Hyperledger-projekt: alla verktyg
Kapitel-8: Hyperledger BAAS-leverantörer
Kapitel 9: Verkliga företag som använder Hyperledger-projekt
Kapitel-10: Vad är den långsiktiga visionen om Hyperledger?
Kapitel-11: Slutord

 

Kapitel-1: databaser och företag

Finns databaser överallt?

Vem vet inte om “Databaser”, eller hur? Varje dag använder vi databasen i nästan allt vi gör. Till exempel är till och med din mobiltelefons kontaktlista en form av databas. Det är dock bara en digital version av tidigare pappersadressböcker.

Ett annat steg komplicerade databaser skulle innehålla ett brett utbud av information, såsom en lista över patienter, kunder, väljare, anställda, fastigheter, lyxvaror och mer. Vissa databaser innehåller listor över program eller institutioner som kan interagera med varandra.

Faktum är att en databas helt enkelt är en uppsättning information som är helt organiserad på ett specifikt sätt, och det är super enkelt att hitta uppdaterade objekt där.

Efter datorns revolution på 1950-talet började digitala databaser bli populärare bland samhället och företagen. Dessutom började det med enkla applikationer men har blivit en viktigare faktor i våra liv. När företagen växte ökade databaserna och de började också utvecklas.

Företag började kräva mer och mer kraft och hastighet; databaserna började ha relationsinformation baserad på kolumner och rader. Allt du behöver göra är att fråga specifik relationsinformation och få önskad information som matchar den. Uppenbarligen kan du inte göra alla dessa saker med enbart pappersdatabaser, eller hur??

 

De flesta av dagens databaser är delade

Från och med nu är världen ansluten mer än någonsin, och olika människor eller företag måste ha åtkomst till samma information. Istället för att skapa samma databaser för allas behov utvecklades tekniken och gav oss distribuerade databaser.

Att använda dessa nu kan mer än en person få åtkomst till samma information i databaser nu. Är inte så bra?

Låt mig rensa upp det med ett exempel. I ett företag kan anställda ha vissa möten vid vissa tider. Därför skulle det vara ganska svårt att ställa in ett bilateralt mötesdatum i papperskalendrar. För att hjälpa till med detta kan de alla bara ställa in sin tillgängliga tidpunkt i en onlinekalender varifrån ett respektive schema kan nås.

Men detta är bara ett enkelt exempel. Därför hjälper distribuerade databaser till att öka produktiviteten i högre takt. Du kan bara komma åt nästan allt från din stationära eller bärbara dator, du behöver inte gå någonstans personligen och slösa bort tid.

Det finns dock några problem och några allvarliga frågor med den nya typen av databas. Typiska problem som dessa uppstår:

 • Vem är pålitlig för att dela din information?
 • Hur man vet om någon är den de säger att de är?
 • Vad får andra göra i databasen?
 • Hur kommer du att upptäcka en skadad person?
 • Vad kan du göra för att lösa tvister?

Som du kan se finns det några brister med tanken på distribuerade databaser. Blockchain Technology har dock ett relativt nytt sätt att titta på dessa databaser. Det löser de flesta problem vi står inför med delade databaser.

 

Blockchain: En ny typ av databas

Blockchain-tekniken är en ny form av databasen utan behov av central myndighet eller något förtroende. Faktum är att delade databaser ofta hanterar frågan om förtroendefrågor. Du kommer emellertid inte bara att lita på den person du knappt känner online för att få tag på din information.

Här kan förtroende betyda många saker. Det kan betyda att du vill att alla ska utföra legitima åtgärder på databaserna. Användarna försöker inte stjäla varandra personlig information eller försämra andras prestanda med falska medel. Men med blockchain behöver du inte oroa dig för det.

Denna fråga tar dock upp två typer av blockchain.

För närvarande använder många av kryptovalutorna tillståndsfri blockchain. Här kan alla användare gå med i nätverket och har full rätt att arbeta med det. Som ett exempel kan vem som helst köpa Ether eller Bitcoin; båda dessa nätverk är tillståndlösa.

Å andra sidan, om du driver ett företag, vill du ha lite mer integritet. Så, att använda tillstånd blockchain skulle vara det strategiska tillvägagångssättet. Här kan användare som uppfyller vissa kriterier använda plattformen och göra vissa åtgärder. Vissa av dessa låter vem som helst gå med medan endast låter förut godkända personer verifiera transaktioner.

I andra fall kan endast förgodkända personer ansluta sig till nätverket genom identitetsverifiering.

Dessutom är det bästa för företag att använda sig av tillåten blockchain, eftersom det kommer att ge företaget mer fördel.

Läs mer om History of Blockchain Technology.

 

Blockchain Permissions and Consensus

Konsensusprotokoll inom blockchain-teknik spelar en stor roll när det gäller att upprätthålla nätverkets integritet. Eftersom det är ett pålitligt nätverk och det inte finns någon central myndighet bör behovet av säkerhet vara på plats.

Och det är där konsensusprotokollet spelar in. Dessutom använder dessa nätverk blockchain för att se till att all information på huvudboken är på plats. För att göra det har konsensusalgoritmer olika sätt eller regler att utföra.

Det finns många typer av konsensusprotokoll med olika arbetssätt.

Exempelvis är bevis på arbete Bitcoins sätt att nå enighet. Andra typer har bevis på insatser, bevis på förfluten tid och många fler. Vissa använder till och med en annan algoritm som heter Byzantine Fault Tolerant.

Men oavsett hur eller vilken typ av konsensus du använder, använder varje nätverk kryptografi för att koda informationen på storboken. På så sätt är det svårt att avkoda och är därför inte sårbart för attacker.

Dessutom använder behörig blockchain det grundläggande identitetshanteringssystemet för att ta reda på vilka medlemmar som är pålitliga. Vanligtvis handlar det om certifiering eller digitala signaturer.

Den goda nyheten är att du inte behöver förstå blockchain på kodningsnivå för att veta hur användbart det verkligen kan vara.

 

Vill du veta mer om Blockchain Transformation? Kolla in vår Blockchain Transformation-spelbok!

 

Varför är Blockchain så viktigt för affärsmän?

Många befintliga företag kan mycket väl passa till blockchain-teknik. De kan spara enormt mycket tid, pengar och uppenbarligen öka säkerheten. Dessutom kan många starta en helt annan marknadsplats baserat på den enda blockchain.

Den tidigare generationen av internet var utmärkt för att dela med sig av någon form av information som dokument, låtar, webbsidor, foton, e-postmeddelanden, videor. Men det finns en stor fråga. Således blir det ganska svårt att bevisa din identitet.

Varje typ av transaktion kommer då att involvera en mellanhand, som ditt personliga kreditkortsföretag eller bank, för att bekräfta den andra personen att du är den du verkligen är innan du köper något. Detta system skapade förseningar, friktioner, extra kostnader och många andra felpunkter som är för lätta för en hackare att komma in i.

Men blockchain öppnar dörren till en ny värld. En plats är bättre lämpad för att utbyta värdefull information utan att oroa sig för att den läcker ut. Människor kan nu fastställa vem de egentligen är och kan handla obligationer, aktier och pengar, röster, lojalitetspoäng, immateriella rättigheter, konfidentiella filer, etc..

Och så spelar det ingen roll om du litar på den andra personen eller inte, så länge den går igenom rätt kanal, kommer du att kunna handla utan störningar. Låt med tekniken bli av mellanhänder och sparar massor av pengar. Kan det bli bättre än så här?

 

Kolla in vårt Ultimate Blockchain Cheat Sheet för att lära dig mer om blockchain på det enkla sättet!

 

Kapitel-2: Vad är Hyperledger?

Hyperledger är ett paraplyprojekt med öppen källkod från Linux Foundation, som erbjuder ett brett utbud av ramar och verktyg för utvecklare och företag. Hyperledger gemenskap hjälper företag att med lätthet experimentera med blockchain-nätverk.

Hyperledger skapades redan 2015 för att hjälpa till att utveckla blockchain för företag genom att bilda ett konsortium av framsynta företag.

Grundläggande information om Hyperledger Infographic

Varför skapades det?

Efter popularitetboomen för blockchain-teknik var många företag mycket intresserade av att arbeta med den nya tekniken. Men de insåg att om de börjar arbeta tillsammans kan de uppnå mycket mer innovationer än de kan göra separat.

Alla dessa företag bestämde sig sedan för att sammanföra sina resurser och skapa en miljö som vem som helst kunde använda. De framsynta företagen försöker nu göra blockchain-tekniken mer accepterad och en standardindustriell teknik.

Linux-stiftelsen tog överledaren för Hyperledger, och det började sprida sig under de närmaste åren. För närvarande arbetar över 260 organisationer med det för att se till att blockchain blir teknik av branschkvalitet.

Hyperledger har nu 12 projekt med 10 aktiva arbetsgrupper, 110+ möten runt om i världen med 28 000 deltagare. Alla som är involverade i Hyperledger vill göra blockchain-teknologin modulär och öppen källkod för alla att använda enkelt.

 

Är Hyperledger Open Source, men varför?

Hyperledger är en öppen källkodsplattform. Vanligtvis, i händelse av egen programvara, licensierar säljaren eller tillverkaren produkterna och delar endast mot en avgift. I så fall kan ingen ändra den ursprungliga kodinställningen för den programvaran. Men i öppen källkod kan vem som helst se, ladda ner och göra ändringar på koden.

Och dessutom ger öppen källkodsteknik mycket mer mening för företagskedjor.

Om en programvara med öppen källkod kodas ordentligt, designas och distribueras blir det ett effektivt val och det har bevisats genom åren.

Det är mer populärt och mycket tillförlitligt. Som ett exempel är Linux OS öppet och det körs på 90% av den offentliga molnarbetsbelastningen. Här använder mer än 99% superdatorer det och 80% av smartphones använder det. Apache Web Server är också öppen och stöder mer än 405 av de webbplatser du hittar.

Så du ser öppen källkodsplattformar få mer exponering, och främst utvecklare älskar dessa.

 

Open Source erbjuder några stora fördelar

Det finns några viktiga anledningar till att företag går bättre efter öppen källkodsplattformar. Kolla in de fem fördelarna med öppen källkodsplattformar –

 • Mer konkurrenskraftiga funktioner och funktioner

Öppna källkodsplattformar skapar mer konkurrenskraftiga nischer eftersom det erbjuder en mängd funktioner som är helt gratis. Om du till exempel får samma typ av funktioner i två program där en betalas och en annan är öppen källkod, vilken skulle du välja?

Det är uppenbart att dessa plattformar ger konkurrenterna en chans för sina pengar eftersom de erbjuder bättre resultat.

 • Det finns ingen leverantörslåsning som hjälper kunderna att enkelt byta

Vanligtvis, i egen programvara, måste du hantera leverantörens låsningssituation. Det är en situation där du inte får ta tag i programvarans kodning. För att få programvaran måste du också betala en viss avgift. Detta låter inte kunderna enkelt byta från programvaran om de inte gillar det efter användning.

Men i programvara med öppen källkod behöver du inte oroa dig för leverantörslås, om du inte gillar dem kan du enkelt byta till en annan.

 • Avancerade lösningar

Open source erbjuder mer avancerade lösningar. I detta fall säkerställer funktionen av interoperabilitet nätverkets kvalitet. Blockchain lider av interoperabilitetsproblem. Men Hyperledger erbjuder plattformar med öppen källkod som är mer miljövänliga för en interoperabel miljö.

Vidare låter öppen källkod en användare fritt ansluta till andra öppen källkodskanaler. Men med egen programvara blir det mycket svårare.

 • Snabba felkorrigeringar och anpassning för förbättring

Dess öppna källkod, vem som helst är fri att titta på koden. Denna funktion tillåter användaren med snabbare buggfixar. Alla som kan titta på koden kan räkna ut kryphålet och göra ändringarna för att åtgärda det. Desto mer spelar anpassning en stor roll här.

Men varje utvecklare fungerar annorlunda, och du kommer att bli förvånad över att se hur var och en anpassar samma kod efter deras behov. Detta främjar innovation och kreativitet.

 • Den totala ägandekostnaden är mycket lägre

Du arbetar med en lösning och för det anpassar du en programvara med öppen källkod. Tänk dig kostnaden för samma lösning utan den ursprungliga open source-produkten. Behöver du inte mer pengar och tid för att utveckla lösningen?

Du får en miljö som med viss anpassning skulle vara perfekt för ditt företag. Så varför skulle du spendera extra pengar på att utveckla samma sak från grunden? Öppna källor går inte direkt med alla miljöer. Men de ger dig en chans att göra tweak och sparar dig en massa kostnader.

 

Inte bara en gratis produkt

Tidigare skulle öppen källkod bara betyda att det är gratis och människor skulle lockas. Men scenarierna har förändrats. Nu med bara “gratis” som en funktion kan inte fånga utvecklarnas uppmärksamhet.

Dessutom märker människor nu kärnvärdena för öppen källkod, och företag använder den för att öka sin marknad, minska risken och få en konkurrensfördel. Nu vill organisationer arbeta med ett strategiskt projekt som löser vissa specifika branschorienterade frågor.

Och så, med öppen källkod snarare än att återuppfinna hela konceptet från grunden, kan de lägga till fler förbättringar för att använda det för ett annat syfte.

Det är inte bara bra för tekniska framsteg eftersom det effektiviserar innovation, men det kan också minska kostnaderna i stor utsträckning. Så om en bransch kan bygga en plattform och andra kan förbättra den på olika sätt, kan alla företag som behöver få samma lösning dra nytta av dem. De behöver inte bygga om sakerna igen.

 

Öppen källkod ökar förtroendet

Hyperledger tror att blockchain kan vara den perfekta open source-plattformen som ett exempel, eftersom det hanterar förtroendefrågor mycket.

Blockchain säkerställer en direkt strategi, peer to peer transmission, de flesta parter som inte litar på varandra eller någon form av regeringssystem. Så de kan inte heller lita på att några parter löser sina tvister. Därför blir det uppenbart att lita på själva blockchain-tekniken.

Således gör Hyperledger det till öppen källkod, eftersom intressenter nu kan samlas och bygga en lämplig miljö för industriell tillväxt och ha tillräckligt förtroende för själva tekniken.

 

Vill du veta mer om Blockchain? Kolla in vår Blockchain Fundamentals-presentation och gå med i vår webinar-kurs nu!

 

Kapitel 3: Hyperledger: Enterprise Blockchain Greenhouse

Hyperledger fungerar som ett blockchain-växthus som samlar utvecklare, användare och leverantörer från hela världen under en plattform. Varje deltagare i nätverket har en sak gemensamt – de vill alla lära sig mer om blockchain och utveckla företagslösningar för att använda dem.

Även om blockchain är en riktigt kraftfull lösning kommer du inte att kunna passa den här tekniken överallt.

Varje företagsföretag har sina speciella krav när det gäller blockchain. De vill ändra det på sitt eget sätt så att det kan tillgodose deras behov. Eftersom olika organisationer har olika krav kan blockchain inte vara ett enda system eller standard. Hyperledger förväntar sig att utveckla och hjälpa till att utveckla blockchains med olika funktioner för varje företag.

En växthus typ av arkitektur kan i det här fallet hjälpa till att blomstra denna teknik. Det är därför Hyperledger tillhandahåller denna struktur för att ta in nya idéer, hjälpa till genom att ge resurser och sedan göra rätt distribution.

Att vara en växthusorganisation med Hyperledger får du en massa fördelar. Ta en titt på fördelarna nedan:

 • hålla koll på utvecklingen
 • Förbättrad produktivitet med specialism
 • Samarbetsstrategi
 • Överlägsen värdekontroll av koden
 • Hantering av immateriella rättigheter

 

Fördelar med Hyperledger

Håll dig uppdaterad med utvecklingen

Vi vet hur det kan vara ganska skrämmande att navigera genom öppen källkodsmiljö för Hyperledger. I själva verket kan vissa av organisationerna ge upp bara på grund av komplexiteten och kostnaden eller aldrig starta sin utveckling alls.

Men med Hyperledger kan du minska forskningens bördor eftersom du arbetar i en samarbetsmiljö med tydlig kommunikation. Således hjälper en bra kommunikationskanal dig att komma ikapp med kodning eller utveckling ganska snabbt. På lång sikt kommer du att kunna utveckla en lösning mycket snabbare.

 

Förbättrad produktivitet med hjälp av specialism

En av de grundläggande ekonomierna för produktivitet är arbetsfördelningen. Du kanske vet det som specialisering. Denna teknik garanterar det bästa av bästa produktivitet från alla typer av organisationer. Hyperledger använder denna teknik för att öka utvecklingen av alla projekt.

Här kommer inte alla att göra allt på en gång. Men Hyperledger räknar ut sina starka kostymer och gör det möjligt för dem att arbeta på det speciella fältet. På det här sättet blir folket en expert på vad de utmärker sig och även den totala produktiviteten skjuter enormt upp.

Fördelarna är oräkneliga; du kommer att kunna få mer värde, större expertis och solid produktivitet. Eftersom blockkedjan är öppen källkod skulle växthuseffekten vara mycket svårare utan Hyperledger.

Det stoppar också konkurrens eftersom människor skulle arbeta inom deras specifika område, så det finns ingen poäng med konkurrens. Hyperledger kommer att uppmuntra dig att gå samman och använda deras forskning på ett bra sätt.

 

Samarbetsstrategi

Blockchain råkar vara en avstängd miljö för nu. Men vanligtvis i denna typ av miljö tenderar många att duplicera varandras utveckling. Replikering av all utveckling inom blockchain är extremt produktiv eftersom det inte finns många öppna sinnen hos utvecklare i blockchain-poolen än.

I Hyperledger ser du något annat. Här är samarbete prioriterat. Genom att använda samarbete kan Hyperledger undvika risken för dubblering, samtidigt som den övergripande utvecklingen effektiviseras. Dessutom uppmuntrar det hela samhället också.

Eftersom de kommer att arbeta tillsammans skulle interoperabilitet vara en annan potentiell funktion, Hyperledger kommer att kunna uppnå enkelt.

 

Överlägsen värdekontroll av kod

Alla typer av programvara med öppen källkod uppskattas alltid för deras högre kvalitetsnivå. Denna kvalitet kommer från en noggrann observation av koden och mycket felsökning. Hyperledger kommer alltid att fortsätta att främja kvalitetskontrollen för kodning för varje projekt.

Den tekniska kommittén för Hyperledger kommer att fortsätta att granska varje enskild kod så länge de är en del av laget. Det skapar en ny typ av kant för nätverket. Varje nytt projekt kommer att få sin del av kritiken och därmed kan utvecklare öka kvalitetsnivåerna.

Att använda det kan långsiktiga medlemmar lära sig av nya projekt och kan använda dem i sitt projekt. På detta sätt uppnår Hyperledger överordnadens kvalitetsnivå vid kodning.

 

Hantering av immateriella rättigheter

En annan stor fördel med Hyperledger är hanteringen av immateriella rättigheter. Med växthusarkitekturen kan Hyperledger säkerställa en mer konsekvent vård av immateriella rättigheter. Hyperledger använder Apache 2.0-licens för kod. Den använder också Creative Commons Attribution 4.0 International-licens för alla typer av innehåll.

Båda dessa licenser skyddar immateriella rättigheter och är extremt vänliga för företagen.

Således använder Hyperledger ett enda konsekvent tillvägagångssätt för immateriella rättigheter och blir av med den kostsamma och komplexa karaktären av avtalsförhållanden.

På så sätt kan du använda Hyperledger utan att oroa dig för några juridiska problem. Hyperledger är här för att få ryggen.

 

Kapitel 4: Hyperledger designarkitektur

Distribuerade huvudböcker har alltid ett betydande krav, främst för olika användningsfall. Om till exempel deltagarna i spelet har en enorm nivå av förtroende för varandra, till exempel finansinstitut, kan blockchain komma i spel med dess kortare bekräftelsestid och snabba konsensusalgoritmer.

Å andra sidan, om deltagarna har minimalt förtroende, bör de gå för långsammare bearbetningstid med mer säkerhet.

Hyperledger designarkitektur och användningsfall Infographic

Hyperledger vill täcka alla möjliga användningsfall på marknaden. De vet att olika företagsscenarier har olika resultat. Därför gör Hyperledger förändringarna med decentralisering, bekräftelsestider, förtroende och många andra frågor. Varje fråga kan optimeras för förbättring i Hyperledger.

För att klara av mångfalden följer varje Hyperledger-projekt en viss designarkitektur. De inkluderar:

 • Modulär design
 • Extremt säker plattform
 • Interoperabelt
 • Kryptovaluta-agnostiker
 • High-end API-stöd

 

Arkitekturen:

Modulär design

Hyperledger arbetar alltid med modulära ramar som är utdragbara. Här använder de vanliga byggstenar, som du kan återanvända i andra projekt. Denna modulära struktur är ganska effektiv eftersom utvecklare kan experimentera med dem utan att påverka nätverkets övergripande struktur.

Detta säkerställer att du skapar en separat komponent som du kan kombinera och bygga en distribuerad basbok baserat på det.

Det är ett perfekt tillvägagångssätt som du får från Hyperledger-projekten. Dina utvecklare skulle kunna arbeta på varje modell separat, och du kan sedan återanvända andra tidigare modeller för att skapa en ny.

Hyperledger Architecture Working Group anger alla moduler för olika användningsområden som smarta kontrakt, storagring, identitet, kryptografi, konsensus, policy och kommunikation.

 

Extremt säker plattform

Vad är den viktigaste faktorn för en distribuerad huvudbok? Den utökade säkerhetsnivån är en av de högsta prioriteringarna för DLT. Eftersom det finns många användningsfall där du kan behöva hantera känsliga data eller transaktioner med högt värde.

Eftersom distribuerade nätverk hanterar en massa noder, kodbaser och dataflöden riktar hackare sig främst till den här typen av nätverk. Därför bör säkerhet vara den främsta prioriteten för alla infrastrukturer. Under tiden är det inte enkelt att säkra blockchain. Det beror på att Hyperledger måste tillhandahålla många funktioner samtidigt som motståndet bibehålls.

Robusthet och säkerhet är de två faktorerna som låter alla typer av blockchain i företagskvalitet utvecklas. På så sätt kan Hyperledger erbjuda en kritisk arkitektur för de kommande generationerna.

Alla deras projekt har perfekt säkerhet och följer samma principer i Linux-grundarnas kärninfrastruktur. Men du kommer att vara glad att veta att alla Hyperledger-protokoll, algoritmer och kryptografi granskas regelbundet. De är mestadels säkerhetsexperter eller andra samhällen som granskar dessa koder.

 

Interoperabelt

I framtiden, för att få blockchain i alla sektorer av våra liv, måste de kunna kommunicera med andra system sömlöst. Med det kan de utbyta all nödvändig data och skapa ett kraftfullare nätverkssystem.

Hyperledger vill göra alla applikationer och smarta kontrakt bärbara för alla andra blockchain-nätverk där ute.

Således försöker Hyperledger skapa ett interoperabelt nätverk som kan öka antagandet av blockchain.

 

Kryptovaluta-agnostiker

Hyperledger hanterar inte kryptovalutor eller någon form av tokens på deras plattformar. Alla deras projekt är kryptovaluta-agnostiska. Dessutom lovar Hyperledger att aldrig utfärda sin kryptovaluta.

Eftersom de tror på kärntekniken för att inte bara administrera någon form av kryptovalutor utan som många företag kanske vill ha kryptovalutor i sin blockchain, kommer Hyperledger att ge dig möjligheter att skapa dina kryptokurser i nätverket.

Nätverket behöver emellertid egentligen inga kryptovalutor för att fungera.

 

High-end API-stöd

Varje Hyperledger-projekt skulle ge dig enkel att använda och full av funktioner API-stöd. Alla API: er som de tillhandahåller kan hantera interoperabilitet. Hyperledger API: er kan du kommunicera med deras kärnsystem från en extern klientapplikation och nätverk.

Alla API: er hjälper blockchain eller någon annan distribuerad ledteknologi att sprida sig över ett stort antal användningsfall.

 

Kapitel-5: Core Hyperledger användningsfall

Låt oss nu prata mer om användarfall för Hyperledger. Du förstår konceptet mycket bättre med dessa. Varje enskilt användningsfall tas från sitt eget perspektiv. Dessa är bara några av de populära exemplen. Förutom dessa kan du använda Hyperledger i många andra sektorer.

Några av dessa ges nedan. Ta en titt!

 • Bank
 • Finansiella tjänster
 • Sjukvård
 • DEN
 • Supply Chain Management
 • Regering
 • Bil
 • Media och underhållning

I alla Hyperledger-användningsfall kan du använda deras verktyg. Jag många fall, det finns speciella bevis på koncept. Låt oss kolla vad de är –

 

1. Bank

Om du vill ta ett lån från din bank, måste du ge mycket information som skulle övertyga bankerna att dela ut lånet. Banker vill ge ett lån. Men de måste också ta en bra risk där de vet att låntagaren kan betala dem.

Det är därför banker ber om alla typer av verifierande information som statligt ID, årsinkomst, födelsedatum, passnummer och så vidare.

I slutändan är all information som behövs för PII bara för att verifiera ditt kreditbetyg. Några av bestämmelserna tillåter delning av denna information med myndigheter för eventuellt förebyggande av penningtvätt.

Att få all denna information skulle dock göra banken till ett främsta mål för en hackare. Och om hackarna på något sätt kunde komma förbi säkerhetsbrandväggen skulle varje enskild person som investeras i den banken vara i fara.

Å andra sidan är detta inte en lätt lösning för er också. Processen att ansöka om lån tar mycket tid. Med varje ny applikation riskerar du också att all din personliga information missbrukas.

Men det här Hyperledger-användningsfallet gör att du kan dela din personliga information utan att oroa dig för att bli upptagen på något sätt.

 

Hyperledger Indy-arkitektur kan hantera processen

Med Hyperledger Indy skulle alla sökande bara dela den information som behövs för att banken ska bekräfta sin identitet eller rangordning. På så sätt får alla ett sanningsenligt system och trycket på bankerna minskas mycket.

Om du söker ett lån eller någon annan aktivitet som inkluderar att dela din personliga information till bankerna, kan du göra det i millisekunder med Hyperledger Indy-arkitektur. Inte bara en, utan att ansöka till 100 långivare skulle göras inom ett millisekund.

Istället för att avslöja din PII kan du bara använda bevis på noll kunskap för att verifiera att du är över 21 och att din skattebetalning förra året passerar ett visst tröskelvärde. Du kan också bevisa ditt regerings-ID och din kreditkortsinformation från den senaste veckan.

Hyperledger Indy-arkitektur säkerställer den huvudbaserade identitetslösningen för alla typer av företag som behöver leverera värde till flera parter. Du kommer att bli ombedd att samtycka innan du delar informationen, så du har full kontroll över all din information.

 

Stärk med andra Hyperledger-projekt

Användningsfallet kan bli mer kompakt med andra Hyperledger-projekt på mixen.

Till exempel låter Hyperledger Burrow dig konvertera varje låneansökan till ett smart avtal. I detta kontrakt kommer du att kunna verifiera vissa regler och behandla lånet automatiskt.

Användningsfall för Hyperledger-tyg kan också användas här. Det kan skapa ett medlemssystem för att validera alla befintliga medlemmar och erbjuda själv suverän identitet för det. Hyperledger-tyganvändningsfall kan verkligen lysa i det här arkiverade.

 

2. Finansiella tjänster

Varför skulle någon finansiell tjänst använda blockchain? Tja, den primära drivkraften som driver dessa sektorer är konfidentialitet, integritet och ansvarsskyldighet. Och uppenbarligen kan Hyperledger-användningsfall också innehålla finansiella tjänster för att ha alla funktioner.

Särskild efterlevnad av finansiella tjänster måste följa riktlinjerna för penningtvätt och känna din kund för att validera någon persons identitet. Alla dessa krav ger upphov till tillstånd eller privata blockchains. Tja, eftersom offentliga blockchains inte kan ge den konfidentialitet de behöver.

Bearbetning efter handel inom dessa finansiella sektorer är ett av de bästa användningsfallet för Hyperledger. Och du kan verkligen dra nytta av det.

 

Ett typiskt steg för bearbetning efter handel –

Vanligtvis täcker bearbetning efter handel varje litet steg som görs efter att behandlingen av handeln har slutförts. Låt oss se vad stegen är:

 • Validera Tarde: Bekräftelse och validering av transaktionen sker direkt efter handeln.
 • Rensa förlikningen: För att slutföra handeln måste du matcha med initiala instruktioner och följa med bekräftelsen på att matcha med instruktionerna.
 • Lösning: Du måste inse de juridiska skyldigheterna för att slutföra det. Detta kommer att inkludera varje enskild part som är närvarande och låter dem få veta om saken.
 • Förvaring av handeln: Om flera parter har vårdnaden om en handel som egendom, sker distributionen av fastigheten samtidigt.
 • Slutrapportering: Efter att ha uppfyllt allt bildar ovanstående rapportering till myndigheten slutförandet av affären.

Så du ser att handelsprocessen inte är så enkel som du trodde. Dagens handel lider av dubbelarbete, flaskhalsar och förseningar.

 

Hyperledger kan hjälpa till att effektivisera processen

Om du jämför samma modell för bearbetning av handel med blockchain ser du en ökad effektivitet i varje steg.

Med hjälp av peer-to-peer-lösningen i blockchain kan vilken part som helst tillhandahålla transaktionsinformation för andra parter att verifiera. Att göra allt på Hyperledger blockchain-plattformen skulle effektivisera hela processen, och nätverket kan fungera som en tredje part. Men i det här fallet mycket säkrare.

Du kan också bli av med andra komplexiteter eftersom allt som behövs kan lagras i nätverket. Så du kan bara tillhandahålla informationen för en viss person och få den över på några minuter.

Gör du vad det betyder? Det betyder att de väsentliga stegen för bearbetning efter handel kan vara på plattformen ganska enkelt.

 

Hur Hyperledger-projekt kan hjälpa

Det finns flera Hyperledger-projekt med flera användningsfall för att täcka alla funktionerna i de finansiella tjänsterna.

Hyperledger Fabric-användningsfall i detta avseende kan hjälpa till att separera militären med separata godkännandesatser och att ställa in specifika noder för integritet. Replikering av samma data skulle inte kunna ske i nätverket på grund av konsensusalgoritmerna.

Hyperledger Sawtooth kan låna ut sina transaktionsfunktioner för att erbjuda en kraftfull och pålitlig lösning för handel med finansinstitut..

Varje försäkringsbolag kan använda de säkra smarta kontraktsfunktionerna i sitt företag för att behandla anspråken ännu snabbare utan extra pappersarbete. Detta minskar i slutändan riskfaktorn förknippad med dessa institutioner.

Hyperledger Indy-arkitektur kan hjälpa till med sin integritetspolicy utan att kompromissa med någonting. Samtliga projekt skapar således ett underbart ekosystem där var och en kan bidra med sin speciella funktion och bidra till att upprätthålla säkerheten för finansiell handel.

 

3. Sjukvård

Hälso- och sjukvård är ett av de bästa Hyperledger-användningsfall som finns på marknaden nu. Med hjälp av Hyperledger blockchain nu kan denna sektor äntligen effektivisera legitimationsläkare. Legitimationsläkare är verkligen viktiga för vården. Denna process gör det möjligt för alla sjukhus att veta om deras läkare verkligen är pålitliga eller kompetenta att gå med.

Men processen tar mycket tid. Och för att inte tala om den enorma mängden pappersspår som den lämnar. Att dubbelkontrollera varje enskild data från dessa filer tar mycket mer tid för både läkaren och sjukhuset.

En annan stor fråga är narkotikaförfalskning. En stor bit av droger blir förfalskade varje år. Och resultatet – konsumenternas lidande. Inte bara dessa droger är farliga, men de drabbar också sjukvårdsindustrin med en dålig rep.

Hyperledger-användningsfall kan lägga till att verifiera sjukförsäkringsanspråk här också. I nödsituationer tar sjukförsäkringsanspråken för lång tid att behandla. Istället för att vila måste patienterna hantera pappersarbete och processen, som verkligen är skrämmande.

 

Hyperledger Blockchain kan hjälpa till i detta avseende

Hyperledger Indy-arkitekturen är mer än kapabel att hantera sjukhusets legitimationsfråga. Det kan ge ett säkrare nätverk där medicinska skolor laddar upp läkarnas referenser och skapar deras verifieringsidentiteter.

Varje sjukhus kan nu bara be om behovet av att få information från nätverket och verifiera om de är kapabla eller inte. De behöver inte ringa medicinska skolor direkt för att verifiera dem längre.

Att spåra läkemedlen och påskynda processen med en försäkringsanspråk är också Hyperledger-blockkedjor.

 

4. Informationsteknik

Med blockchain nu kan människor få sin själv suveräna identitet på ett enkelt sätt. Detta är en unik idé där varje person får sitt eget ID och skulle kunna kontrollera data i det. I IT-avsnittet kan detta leda till stora framsteg.

En av de mest spännande applikationerna för blockchain är för själv suverän identitet: tanken att en individ äger sin egen “identitet” och kontrollerar data kring den. Detta har djupgående konsekvenser för företagets IT.

 

Hyperledger Indy-arkitektur passar just här

Ledger Indy erbjuder en själv suverän identitet. I kombination med de traditionella sätten för identiteten får du mycket mer säkerhet och kryptografi med hjälp av plattformen.

Att utfärda individuella signaturer och erbjuda rika metadata är Indys primära mål. Det finns dock några stora skillnader med andra huvudböcker. Den här typen av identitet är inte silad, delad eller federerad. Alla identiteter är bärbara här. Så du kan bara ta med ditt ID varhelst det finns någon distribuerad huvudbok.

En användare som använder sin identitet i någon organisation skulle skyddas, eftersom organisationen inte kan påverka informationen i användarnas ID.

Att använda Indy kan hjälpa organisationer att ha avancerad säkerhet för informationsteknik. Det är därför det är en annan topp Hyperledger användningsfall.

 

5. Supply Chain Management

Du kanske tycker att supply chain management är en ganska lätt modell, men allt eftersom dagarna går blir arkitekturen mer och mer komplex. På grund av den komplexa naturhanteringen blir varje steg i försörjningskedjan ett hinder.

Från och med tillverkningen blir det ett behov av att spåra produktens framsteg under sin resa till kundens dörr. Tillverkaren tillverkar kvalitetsprodukter men någonstans längs vägen för frakt blir många stulna eller ersatta. Som ett resultat är kunderna inte nöjda med resultatet.

Alla sektorer i försörjningskedjan hanterar också transaktioner. Ju mer processen blir strömlinjeformad, desto bättre produktivitet.

 

Hyperledger-projekt kan hantera försörjningskedjan

Hyperledger Sawtooth kan vara till hjälp för att hantera försörjningskedjor. Med detta kan användare skapa ett spårbarhetsnätverk, där varje steg i försörjningskedjan skulle vara på storboken. Med hjälp av IoT-sensorer kan storboken registrera sin plats, temperatur och andra faktorer vid leverans.

Detta skulle också låta företagen upptäcka vem den korrupta personen är och hur de utnyttjar systemet.

Att använda smarta kontraktfunktioner i Sawtooth skulle också göra det möjligt att göra betalningar smidigt i varje steg. Företag kan verkligen dra nytta av dessa Hyperledger användningsfall.

 

6. Regeringen

Regeringar måste behålla många uppgifter som att tillhandahålla medborgerliga rättigheter, uppfylla efterlevnadskrav, bekämpa bedrägliga aktiviteter med hjälp av en säker, pålitlig kanal. Den befintliga modellen räcker dock inte för att slåss eller ge medborgarna den vård de kräver.

Befintliga modeller har många brister och korruption är dess toppunkt i ett typiskt regeringssystem. Människor har tappat sitt förtroende och skulle förlita sig på andra tredje parter som lätt kan utnyttja deras information i form av att hjälpa dem. Regeringar står inför utmaningar som ingen annan sektor – förvaltningar, dataarkitekter och integritetspolicy.

Hyperledger användningsfall i regeringen kan hjälpa systemet med rätt säkerhets- och korruptionsfritt nätverk som det behöver. Från att tillämpa lagar till att utfärda identifikation kan allt göras på nätverket.

 

Hyperledger-projekt kan hjälpa regeringen

Från och med att ersätta ett enkelt gatuskylt för att ändra en nödsituation kunde allt spåras med hjälp av Hyperledger Fabric-arkitekturen. Dessutom kan alla statliga tjänster använda denna ram för att skapa ett storskaligt system.

Med detta nya Hyperledger användningsfall kan du spåra alla typer av verktyg inom en stad. Så det skulle vara mycket lättare att betjäna medborgarna och tillfredsställa deras krav på bekvämlighet.

Dessutom kommer det att ha ett öppet valsystem att bevara förtroendet för regeringssystemet.

Med Hyperledger Indy-arkitekturen som utfärdar ett styrnings-ID blir en bit av en tårta. Hyperledger-projektet är utformat för att erbjuda ett ordentligt nätverk där varje medborgares identifikation kan utfärdas och förvaras på ett säkert ställe.

Att använda identifieringen i alla sektorer av regeringssystemet skulle då vara lättare. De kan bara fråga den information som behövs från huvudboken och få vad de behöver.

 

7. Fordon

Numera har transportenheter en mycket mer komplex natur i nätverkssystemet. Många bilar kommer med programvaruinstallationer. Därför blir behovet av säkerhet inom systemet svårare att tillhandahålla.

Fordonsindustrin har nu att hantera mikrobetalningar, mobilitetstjänster, laddning av elfordon, smart fordonsstruktur och många fler.

För att inte tala om delar av branschen. Stora företag har en global marknadsplats och för det köper de sina delar över hela världen. Men på grund av rätt brist på säkerhetsåtgärder blir delarna förfalskade och kunderna får utskrifter av låg kvalitet. Spårbarhet är ett måste för att upptäcka defekta delar eller förfalskade delar som ett sätt att skydda konsumenterna.

Så som du ser kan alla dessa problem lätt hanteras om de sätter Hyperledger blockchain i mixen.

 

Hyperledger-projekt som lånar ut en hjälpande hand

Fordonsindustrin är ett populärt Hyperledger-användningsfall. Hyperledger blockchain är fullt kapabel att hantera alla deras behov. Med Fabric kan branscherna bygga en plattform där de kan möjliggöra trängselavgifter, mikrobetalningar för vägtullar, parkering, elektrisk laddning eller någon form av betalningslösning.

Du kan också använda den för att ha en säker dropppunkt vid känsliga paket.

Ett bra sätt att göra detta till ett av de bästa användarfallet för Hyperledger är att erbjuda korrekt spårning av bildelar. På så sätt kan industrier hantera förfalskningar och människor skulle få ett säkrare fordon att använda varje dag.

Att koppla samman smarta bilar med sin egen Hyperledger blockchain-plattform skulle också ge dem lätt tillgång till faciliteter. Människor skulle få bättre transportservice eftersom det kommer att koppla passagerare med önskad resa.

 

8. Media och underhållning

Media- och underhållningsindustrin lider mycket vid många tillfällen. Att licensiera musiken eller innehållet och få framträdande rättigheter kämpar fortfarande för att hitta en bättre förståelse för saken. Det är därför manuell avstämning, dålig datakvalitet, dataduplicering, ett globalt nätverk av organisationer eller till och med regeringar plågar denna bransch.

Om de inte spårar ordentligt kan artister som får royalty för sin musik till och med ta upp till ett år.

Ett annat viktigt faktum är marknadsföringsavsnittet eller bristen på korrekt exponering. Nästan 50% av de totala marknadsföringsannonserna misslyckas eftersom de inte kan nå publiken som de hoppades. Stegvisa mätsystem och betyg gör det riktigt svårt för någon musikindustri att veta hur mycket publiken verkligen älskar dem.

Släpp tillsammans med bara bedrägeri i digital reklam; det kostar industrin mer än 7 miljarder USD varje år. Så du får dåligt kassaflöde, läckage av innehållet, arbetskraftskostnader, tvister och så många fler frågor.

Med de ökande nivåerna av Torrents kämpar alla tv-program eller digitalt innehåll för att bara tillhandahålla innehållet till sina betalda kunder. Att läcka genom de betalda kunderna är den främsta källan för att förlora värdefulla inkomster.

 

Hur Hyperledger-projekt kan hjälpa

Den här kan verkligen vara en av de bästa användningsfallen för Hyperledger Fabric. Med hjälp av Hyperledger Fabric-arkitektur kan dessa industrier använda smarta kontrakt för att få licenser för den musik de skapar. Den decentraliserade Hyperledger-plattformen kan spåra innehållet och tillhandahålla den uppdatering som behövs i realtid.

Hyperledger Sawtooth kan också hjälpa till i detta avseende eftersom det är fullt kapabelt att hantera dessa Hyperledger användningsfall.

Med hjälp av Hyperledger kan blockchain effektivisera annonserna mer och skulle få riktig feedback från publiken istället för falska. Således kommer det att minska den totala kostnaden och hjälpa industrin att växa.

 

Kapitel 6: Hyperledger-projekt: alla ramar

Hyperledger marknadsför ett brett utbud av blockchain-teknik. För närvarande har de sex ramar under sin väska. Låt oss se vad de är:

 • Hyperledger-Burrow
 • Hyperledger-tyg
 • Hyperledger-Indy
 • Hyperledger-Iroha
 • Hyperledger-Sawtooth
 • Hyperledger-Grid

 

Sammanfattningstabell över Hyperledger Frameworks

Titel Beskrivning Status
HYPERLEDGER BURROW Det är en modulär blockchain-plattform med tillåten integrering av smarta kontrakt. Den gjordes enligt specifikationen för Ethereum Virtual Machine (EVM). Inkubation
HYPERLEDGER TYG Tyget är en distribuerad huvudlösning med modulär design som låter utvecklare skapa en applikation av hög kvalitet för alla syften. Aktiva
HYPERLEDGER INDY Indy är en distribuerad ledgerplattform som erbjuder en rad bibliotek, verktyg och återanvändbara komponenter för att hjälpa till att bygga ett decentraliserat identitetsbaserat system. Inkubation
HYPERLEDGER IROHA Detta är ett blockchain-ramverk för enkel blockchain-integration i företagsarkitekturer. Aktiva
HYPERLEDGER SAWTOOTH Sawtooth är en blockchain-kostym för att köra, distribuera och bygga distribuerade huvudböcker. Det erbjuder ett helt nytt konsensusprotokoll – Bevis på förfluten tid. Aktiva
HYPERLEDGER GRID Grid erbjuder huvudbaserade lösningar för hantering av försörjningskedjan över olika branschscenarier. Inkubation

 

Hyperledger-projekt: ramverk och verktyg Infographic

1. Hyperledger Burrow

Burrow är ett av Hyperledger-projekten som ger en ram. Hyperledger Burrow är en modulär blockchain-plattform med tillåten integrering av smarta kontrakt. Den gjordes enligt specifikationen för Ethereum Virtual Machine (EVM).

Burrow är den fjärde distribuerade ledgerplattformen från Hyperledger under 2017. Monax föreslog ursprungligen redovisningen och utvecklade den. Alla företag som vill få tag på en stark blockchain-plattform där huvudfokus är smarta kontrakt bör de testa detta projekt.

Användningen av Hyperledger smarta kontrakt når en annan höjd för detta projekt.

Du kan använda Burrow för flerkedjiga ändamål eftersom plattformen utformades med tanke på specifika applikationsoptimeringar. Dessutom gör funktionen av att integrera Hyperledger smarta kontrakt det ännu mer lukrativt.

 

Komponenter i Hyperledger Burrow

Den har huvudsakligen tre olika typer av komponenter, men andra specialdelar gör projektet så lukrativt. Dom är:

En motor för konsensus: Burrow använder protokollet Byzantine Fault-Tolerant Tendermint. Detta är en ny typ av protokoll som säkerställer en högre transaktionshastighet. Men du måste hantera tidigare kända validerare. Detta samförstånd låter inte ramverket gaffla.

Application Binary Interface (ABI): Varje transaktion måste konverteras till binära koder eftersom blockchain-noden kan bearbeta det på det sättet. Verktygssatsen i det här gränssnittet låter dig sammanställa, distribuera och till och med länka ytterligare soliditet Hyperledger smarta kontrakt och formulera transaktionen för att kalla de Hyperledger smarta kontrakten i kedjan.

Ethereum Virtual Machine (Tillåtet): Hyperledger använder denna virtuella maskin för att följa Ethereums operationskoder och se till att myndigheten har rätt behörighetsnivå. Men hur uppnås tillståndsnivåerna? Tja, de inbyggda funktionerna verkställer huvudsakligen detta och underhåller Hyperledger smarta kontraktskoder också.

Smart Contract Application: Varje transaktion måste följa en viss ordning för att nå applikationstillståndet. Ordningen följer den sekvens där konsensus slutförde var och en av dem. Så, användare i Burrow kommer att kunna ringa smarta kontraktskoder inom transaktionen. Om de kallar Hyperledger-smarta kontrakt genom en transaktion kommer de att köras i den virtuella maskinen.

Application Blockchain Interface (ABCI): Smart lager applikationslager ansluter till konsensusmotorn med ABCI. Detta gränssnitt låter konsensusmotorn vara agnostisk från applikationerna för smarta kontrakt från Hyperledger.

 

2. Hyperledger-tyg

Tyget är en distribuerad huvudlösning med modulär design som låter utvecklare skapa en applikation av hög kvalitet för alla syften. Med Hyperledger Fabric-arkitektur får du den skalbarhet, flexibilitet, flexibilitet och konfidentialitet du någonsin kommer att behöva för ditt företag. Oavsett din bransch kan du använda Hyperledger tygarkitektur för det.

Hyperledger Fabric-arkitekturen körs på ett allmänt programmeringsspråk, vilket gör den fri från alla inhemska kryptovalutor.

Hyperledger Fabric-arkitekturen har den mest varierande uppsättningen av utvecklingsgemenskapen. Många organisationer har bidragit till Hyperledger-användningsfall och samhället är ganska stort nu.

Nu finns det över 35 organisationer som bibehåller den övergripande kvaliteten på Hyperledger tygarkitektur. Tillsammans med 200 utvecklare från den tidigaste implementeringen.

 

Modulariteten

Hyperledger Fabric-arkitekturen är modulär. Även om det är ett pluggbart identitetshanteringssystem eller konsensus, kan detta ramverk ta på sig alla företag och förvandla dem till Hyperledger Fabric-användningsfall.

Vanligtvis innehåller Hyperledger Fabric-arkitekturen följande moduler:

 • Beställa tjänster som tillåter Hyperledger Fabric-konsensus att beställa transaktionerna och sedan sända dem till andra noder. (Pluggbar)
 • Medlemstjänstleverantörer, som associerar användarna i nätverket med kryptografiska identiteter. (Pluggbar)
 • Valfria skvaller för peer-to-peer-tjänster som distribuerar blockets utdata till andra kamrater.
 • Smart Contract-alternativ som körs i en innesluten miljö.
 • Konfigurerbar för olika DBMS.

 

Smarta kontrakt

Med nya Hyperledger-smarta kontrakt i Fabric får du kedjekoden. Det är en funktion som får all säkerhet eller tillit från blockchain själv. Detta är en affärslogik för blockchain-utbildning och applikationer för företag.

Istället för att gå på de traditionella sätten införde de några förändringar i Hyperledger smarta kontrakt. De kallar det execute-order-validate.

Vanligtvis följer det tre huvudsteg –

 • Genomföra en transaktion och kontrollera sedan om det är korrekt.
 • Beställa transaktionen med det pluggbara Hyperledger Fabric-konsensusprotokollet.
 • Validera transaktionen med hjälp av applikationsspecifika regler innan du lägger till den i huvudboken.

Den här nya designen förändrar transaktionsprocessen helt, vilket gör att smarta kontrakt utförs.

 

Pluggable Hyperledger Fabric Consensus Protocols

Om en användare transaktioner på plattformen som måste gå igenom Hyperledger Fabric konsensusmekanismen. Här är Hyperledger Fabric-konsensus pluggbar. Så efter att du har initierat en transaktion skulle den anslutas till den pluggbara Hyperledger Fabric-konsensusmodulen och gå igenom den.

Eftersom det är modulärt kan alla utvecklare ändra det för att erbjuda en specifik lösning. På det sättet får den pluggbara Hyperledger Fabric-konsensusen mer mångfald. De tillåter dock plattformen att ha verktygslådor för bysantinska feltoleranta eller kraschfel-toleranta.

 

3. Hyperledger Indy

Hyperledger Indy-arkitekturen är ett annat fantastiskt tillskott till Hyperledger. Indy är en distribuerad ledgerplattform som erbjuder en rad bibliotek, verktyg och återanvändbara komponenter för att hjälpa till att bygga ett decentraliserat identitetsbaserat system.

Alla identiteter kan användas på alla administrativa domäner, organisationer och applikationer. Det betyder att du har full auktoritet över din identitet och var du använder den. Alla organisationer kan avvisa din åtkomst men inte din identitet. Det kommer att förbli intakt. Det låter dig också ge dina konkurrenter, vänner och till och med antagonister att svara på den delade sanningskällan.

Hyperledger Indy-arkitektur låter dig få all information om vem du kommer att hantera och hur du kommer att kunna verifiera alla typer av information från den andra parten. Båda dessa är ett behov i företagsklassade företag.

 

Huvudfunktioner i Hyperledger Indy Architecture

Självsuveränitet: I Indy kan du lagra dina identitetsartefakter på den distribuerade huvudboken. Alla artefakter kan ha kryptografiska ackumulatorer, bevis på existens, offentliga nycklar och många fler. Ingen annan än du kan ta bort din identitet från huvudboken.

Sekretess: Naturligtvis måste systemet skyddas kraftigt. Därför bevarar Hyperledger Indy-arkitekturen den på ett sätt så att ingen lämnar några brödsmulor.

Verifierbara anspråk: Att göra anspråk på identitet kan behöva någon form av dokumentation som körkort, födelsebevis, pass och så vidare. Men om någon får mer tillgång till dessa kan de missbruka dem. Det är därför plattformen använder noll-kunskap bevis för att avslöja endast selektiv dokumentation som behövs.

 

Kraftfulla fördelar med Hyperledger Indy

Kombinationen av funktionerna i Hyperledger Indy-arkitekturen är tillräckligt kraftfull. Men med Indy kan du utveckla fler Hyperledger användningsfall.

Att hacka alla system kan försvinna den stora mängden känslig data i nätverket. Men med Indy kan företagen enkelt hantera alla hackningssituationer. Det beror på att industrier skulle ha mindre auktoritet över identiteterna som gör dem säkra från hack.

Dessutom kan identiteten nå en dynamisk punkt där de kan användas som en fri marknadsplats. Hyperledger Indy-arkitekturen har avancerad kryptografi, men API: n är ganska enkelt och enkelt. Den innehåller endast 50 C-samtalsfunktioner och idiomatiska omslag för att stödja populära programmeringsspråk.

 

4. Hyperledger Iroha

Hyperledger Iroha är ett annat av de underbara Hyperledger-projekten. Detta är ett blockchain-ramverk för enkel blockchain-integration i företagsarkitekturer. Hyperledger Iroha kom till spel efter Fabric och Sawtooth 2016. Soramitsu utvecklade projektet och tillsammans med Hitachi, Colu och NTT Data föreslog det för Hyperledger.

Viktiga funktioner i Hyperledger Iroha

 • Enkelt underhåll och distribution.
 • Massor av bibliotek att använda för utvecklare.
 • Åtkomstkontroll är rollbaserad.
 • Designen är modulär.
 • Princip för separering av kommandofråga.
 • Identitets- och tillgångshantering.

Hyperledger Iroha har en kvalitetskontrollmodell där de noggrant förbättrar dessa följningar –

 • Prestanda (resursutnyttjande och tidsbeteende)
 • Pålitlighet (återställbarhet, feltolerans)
 • Användbarhet (lämplighetsigenkännbarhet, användarfelskydd, lärbarhet)

 

Var kan du använda Hyperledger Iroha?

Det finns en lista över Hyperledger-användningsfall som använder Iroha. Företaget hoppas att utvecklare kommer att bli inspirerade av dessa applikationer och uppfinna mer med Hyperledger Iroha. Kolla in de vanliga användningsfallen för Hyperledger Iroha –

 • Certifikat inom vård och utbildning

Hyperledger Iroha kan vara användbart vid certifierande institutioner som skolor, medicinska och tekniska institutioner och universitet. Med hjälp av behörighetsmodellen Hyperledger Iroha hjälper dessa institutioner att bygga certifierande identiteter och sedan ge ut certifikaten.

Var och en av dessa certifikat kommer att genomgå en verifieringsprocess. Högre myndigheter kommer personligen att verifiera dem.

 • Gränsöverskridande överföringar

Hyperledger Iroha-plattformen kommer att kunna ge en snabbare och effektivare produktion. Med dessa företag kan hantera tillgångar med mindre komplexitet. Att använda Hyperledger smarta kontrakt för att göra betalningen skulle vara mycket enklare.

 • Ekonomiska applikationer

Ett annat populärt användningsfall för Hyperledger Iroha är de finansiella sektorerna. Denna plattform är utmärkt för granskningsprocesser. Eftersom det kan begränsa åtkomst baserat på personen. Vem som helst kan också få önskad nivå av integritet här också.

Dessutom kan du spåra transaktioner, vilket hjälper till att upptäcka alla olagliga aktiviteter omedelbart. Hyperledger-smarta kontrakt kan också gynna den finansiella sektorn mer i Iroha.

 • Identitetshantering

Hyperledger Iroha kommer att ge inneboende stöd för att hantera identitet. Varje användare på systemet kan ha sitt eget unika konto med personlig information för att bli auktoriserad. Denna funktion gör det möjligt för Hyperledger att passa perfekt för KYC-applikationer.

 • Försörjningskedjan

Att hantera försörjningskedjan är ganska enkelt med Hyperledger Iroha. Stora företag kan enkelt integrera denna plattform med sina egna, och det kommer att låta dem veta varje detalj om ett objekt. Således kommer det att hjälpa till att spåra var en tillverkningsprocess befinner sig.

 

5. Hyperledger sågtand

Hyperledger Sawtooth är en blockchain-kostym för att köra, distribuera och bygga distribuerade huvudböcker. Distribuerade huvudböcker erbjuder digitala poster utan central myndighet. På grund av nätverkets och institutionernas komplexa natur som söker lite mer centralisering blir decentralisering ofta omöjlig.

Hyperledger Sawtooth vill dock hålla de distribuerade systemen distribuerade och göra Hyperledger smarta kontraktsfunktionen säkrare för företag. För att passa företagets fokusbaserade kategori är Hyperledger Sawtooth en modulär plattform. Detta gör det möjligt för företagen att ringa för sig själva; de kan välja vilken typ av funktioner de vill lägga till i huvudboken.

 

De bästa tekniska innovationerna i Hyperledger Sawtooth

Sawtooth täcker några av de nya tekniska innovationerna i blockchain. Låt oss se vad de är:

Dynamiskt samförstånd: En användare kan ändra konsensus i konsortier om den pågående blockchain. Allt de behöver göra är att utfärda en transaktion och använda den pluggbara konsensus i realtid.

Bevis på förfluten tid (PoET): Detta är en konsensusalgoritm som fungerar på ett liknande sätt som Proof of Work, men det har inte större strömförbrukning.

Transaktionsfamiljer: Detta är en smart kontraktsabstraktion. Med detta kan användaren skriva ett smart kontrakt på vilket språk som helst. De kommer att få den ultimata friheten för att göra det.

Ethereum-kontraktens kompatibilitet: Om företagen vill kan de använda Ethereum-avtalet istället för Hyperledger-smarta kontrakt. Att ansluta Ethereum-avtalet är fullt kompatibelt med huvudboken. De kan göra det med Burrows EVM.

Parallell körning av transaktioner: Hyperledger Sawtooth tillåter parallella transaktionsprocesser. Detta snabbar upp valideringsprocesserna.

Privata transaktioner: Klusterna på den här plattformen kan användas som en separat tillståndsnod. Vad betyder det? Det betyder att du kan skapa en privat separat kedja och vara mer säker på dina transaktioner.

 

Använda det för företag

Företag behöver ta itu med ett stort antal deltagare, och Hyperledger Sawtooth är fullt kapabel att hantera det ökande antalet noder.

PoET kommer också att ge större säkerhet mot alla dåliga spelare i nätverket och låter ingen sabotera ramverket.

Dessutom med detta kan du också ha kedjestyrning för att uppgradera konsensus eller regler som ges av konsortiet när som helst. Det betyder att konsortiet kan ändra konsensus när de vill.

 

6. Hyperledger Grid

Grid erbjuder huvudbaserade lösningar för hantering av försörjningskedjan över olika branschscenarier. Huvudsakligen Hyperledger Grid är ett webbassemble-baserat projekt. Du får massor av datamodeller, bibliotek och SDK för att förbättra utvecklingen av klientgränssnitt och smarta leverantörskedjekontrakt.

Försörjningskedjan är ett av de populäraste områdena för blockchain och att se till att fler och fler användningsfall i detta avsnitt kommer att gynna den övergripande tekniken. Och en delad plattform kan uppnå alla dessa på en gång. Att göra det användarvänligt över branscher diversifierar också den övergripande karaktären av hantering av försörjningskedjan.

 

Är Hyperledger Grid för plattformsintegrationer?

Detta projekt säger inget om att förbjuda användningen av andra plattformar. Det säkerställer dock en säker lösning som stöder användning av den på andra plattformar. Biblioteken som du kommer hit ska kunna köras på andra plattformar. Hyperledger Grid vill inte begränsa utvecklingen av leveranskedjelösningen och säger bara att använda sina plattformar istället för andra.

 

Inte en applikation

Många förvirrar detta projekt som en applikation för försörjningskedjor. Men tyvärr är det inte. Det är en samling ramar, verktyg och bibliotek som hjälper utvecklingen av andra applikationer. Det kommer att säkerställa att andra utvecklare kan använda gemensamma skäl till bygg applikationer som sänker hinder för plattformar.

På dessa sätt skulle användare kunna växla mellan applikationer oftare, vilket ger flexibilitet.

 

Skillnaden med Hyperledger Composer

Hyperledger-rutnät kan verka lite som kompositören, men det är det inte. De har en liknande typ av mål, men mekanismen de använder är väldigt annorlunda. Rutnätet vill inte vara ett kodgenereringsverktyg. Det vill snarare vara ett ramverk med användbara verktyg som specifikt skulle användas i försörjningskedjan.

 

Kan du jämföra det med Indy?

Båda plattformarna löser specifika domänrelaterade problem. Typiska huvudramar kan inte lösa vissa specifika problem ensamma, och dessa två verkar fungera bra för dessa scenarier. Dessa problem har dock ett bredare spektrum, så båda dessa plattformar kan ha olika användningsfall.

 

Kan användas i andra branscher?

Hyperledger Grid är utformat för att vara närmare leverantörskedjan och erbjuda alla fördelar för detta område. Utvecklare kan dock använda vägtullarna från den här plattformen för att finjustera den och göra den lämplig för andra nischer också.

 

Kapitel-7: Hyperledger-projekt: alla verktyg

Hyperledger marknadsför ett brett utbud av blockchain-teknik. För närvarande har de sex verktyg under väskan. Låt oss se vad de är:

 • Hyperledger-Caliper
 • Hyperledger-Cello
 • Hyperledger-Composer
 • Hyperledger-Explorer
 • Hyperledger-täcke
 • Hyperledger-Ursa

Sammanfattningstabell för Hyperledger-verktyg

Titel Beskrivning Status
HYPERLEDGER CALIPER

 

Benchmarking-verktyg för blockchain-plattformar. Den analyserar prestandakvaliteten för alla blockchain-plattformar baserat på fördefinierade användningsfall. Inkubation
HYPERLEDGER CELLO Modulverktygssats för distribution av Blockchain som en tjänst. Det minskar ansträngningarna för att skapa, avsluta och hantera blockchain-tjänster. Inkubation
HYPERLEDGER KOMPOSITÖR

 

Hyperledger Composer erbjuder en utvecklingsram och verktygssats för att effektivisera distribution av blockchain-applikationer. Inkubation
HYPERLEDGER EXPLORER

 

Webbvänlig visningsåtkomst för nätverket som noder, block, statistik, transaktion, smarta kontakter och många fler. Inkubation
HYPERLEDGER QUILT

 

Det är ett blockchain-verktyg för företag som erbjuder interoperabilitet mellan distribuerade huvudbokssystem med hjälp av Inter-ledger-protokollet. Inkubation
HYPERLEDGER URSA

 

Ursa fungerar som ett delat kryptografiskt bibliotek som håller reda på allt kryptografiskt arbete. På så sätt kan företag undvika duplicerat arbete och ha säkerhet. Inkubation

 

1. Hyperledger bromsok

Hyperledger Caliper är ett riktmärkesverktyg för blockchain-plattformar. Den analyserar prestandakvaliteten för alla blockchain-plattformar baserat på fördefinierade användningsfall.

 

Varför skapade Hyperledger-communityn bromsok?

Blockchains-användare är mest bekymrade över den totala prestandan hos alla blockchain-plattformar innan de använder den. Det finns dock inga alternativ att veta om en blockchain-lösning kan leverera önskad produktion eller inte.

Det finns några rapporter om blockchain-prestanda i olika scenarier, men det räknas inte riktigt som ett riktmärkesverktyg. Hyperledger Caliper här skulle definitivt hjälpa dig. Det är ett riktmärkesverktyg som fungerar om du ger det fördefinierad infrastruktur.

Eftersom många blockchain-plattformar har sina egna styrkor, beslutade Hyperledger-communityn att inte gå med en gemensam form av riktmärken.

 

Anledningar att inte ha en gemensam grund

Det finns tre skäl till varför Hyperledger Caliper inte har några vanliga riktmärken. Dessa är –

 • Ingen källkod: Även om det finns några resultatrapporter om blockchain-projekt, men i de flesta fall tillhandahåller de inte källkod för att utvärdera plattformen. Så det blir omöjligt att tillämpa en vanlig metod för benchmarking.
 • Gemensam prestationsindikator: Varje plattform är annorlunda och fokuserar på specifika funktioner i blockchain-lösningarna. Så ingen kan direkt jämföra dessa ramar med andra ramar som fokuserar på olika element. Det är därför Hyperledger Caliper inte har en idealisk standard.
 • Användningsfall: Varje ram har sin rättvisa andel användningsfall. Användare är främst nyfikna på användningsfall och Hyperledger Caliper kan använda det för att ge ett riktmärke för användarna. För varje plattform måste användningsfallet ändras tillsammans med användarens krav för att utvärdera ordentligt.

 

2. Hyperledger Cello

Detta är ytterligare ett av Hyperledger-projekten i kö. Hyperledger Cello är en modulär verktygslåda för distribution av Blockchain som en tjänst. Det minskar ansträngningarna för att skapa, avsluta och hantera blockchain-tjänster.

Det primära syftet med denna verktygslåda är att ge blockchain-ekosystemet en kreativ charm. Viktigast nu är företag mer angelägna om Blockchain som en tjänstelösning. Men de kanske inte är angelägna om att få tjänsterna från en annan BAAS.

Men om de börjar använda Cello, kommer de att kunna använda blockchain-plattformen utan att ta långt. Denna verktygslåda är också mycket fördelaktig för de leverantörer som vill tillhandahålla BAAS till företag.

Cello Hyperledger-communityn tillhandahåller en automatiserad och effektiv multi-tenant-kedjetjänst som erbjuder olika infrastrukturer för en specifik distribution.

Dessa inkluderar huvudsakligen virtuella maskiner, metall och molnplattformar (liknar Amazon Web Services). Denna Hyperledger-community erbjuder också containerplattformar som Kubernetes och Docker Swarm. Allt som allt kommer varje litet verktyg att öka den övergripande effektiviteten hos BAAS.

 

Instrumentpanel för Cello

Med Hyperledger Cello får du en instrumentpanel. Med det kan du –

 • Se status för ditt blockchain-nätverk
 • Visa statistiska data som kedjekodsprestanda, blockchain-händelser och systemanvändning
 • Hantera nätverket genom att utveckla, konfigurera och ta bort dem
 • Ta hand om kedjekoden genom att ladda upp befintliga och distribuera nya

För närvarande är Hyperledger Fabric dock den enda blockchain-plattformen som stöder Cello. Hyperledger-communityn vill också göra den mer tillgänglig för andra ramar.

Arkitekturen är också modulär, så du kan använda pluggbara verktygssatser. Hyperledger Cello fungerar på JavaScript och Python.

 

3. Hyperledger-kompositör

Populära Hyperledger-projekt erbjuder Hyperledger Composer utvecklingsramar och verktyg för att effektivisera distribution av blockchain-applikationer. Hyperledger Composer själv är inte ett ramverk, men om du integrerar det med ett befintligt kan det göra ramverket till ett utvecklingssystem med hjälp av dess verktygslådor.

En av de bästa funktionerna i Hyperledger Composer är möjligheten att leverera ett snabbare och enklare sätt att skapa smarta kontrakt. Detta löser mycket affärsproblem ganska lätt.

Med Hyperledger Composer kan du distribuera en blockchain-lösning på bara några veckor !! Detta är i undantagsfall ett snabbt projekt från Hyperledger-communityn.

Hyperledger Composer låter dig också snabbt modellera ett företagsnätverk och sedan använda andra verktyg för att integrera funktioner som du vill lägga till i systemet. Nätverket kan ha tillgångar – immateriella eller materiella. De kan vara fastigheter, tjänster eller till och med varor och kommer att ha transaktioner relaterade till dem.

Men med Hyperledger Composer kan du definiera hur tillgångarna kommer att interagera med transaktioner.

Vanligtvis har blockchain-affärsmodeller definierade deltagare som interagerar med tillgångarna. Du kan ha en unik identifikation för flera affärsnätverk med hjälp av Hyperledger Composer.

För närvarande stöder Hyperledger Composer bara Hyperledger Fabric-infrastruktur.

 

Funktioner i Hyperledger Composer

 • Förenklat designschema. Du kan skriva alla koder i JavaScript, vilket ger färre problem. JavaScript är ett av de populära programmeringsspråken, så du behöver inte lära dig ett svårt programmeringsspråk.
 • Utveckla produktionsklara applikationer bara från din webbläsare. Det är relativt snabbare också.
 • Hyperledger Composer använder LoopBack för att integrera i ditt system. På så sätt kan du ansluta till ditt blockchain-system omedelbart.

 

4. Hyperledger Explorer

Det är ett av Hyperledger-projekten för webbvänlig visningsåtkomst för nätverket som noder, block, statistik, transaktion, smarta kontakter och många fler. Men varför ska du använda Hyperledger Explorer? Tja, skulle det inte vara bekvämt för dig att kontrollera nätverket från en plats?

Dessutom måste utvecklare som försöker skapa fler blockchain-tilldelningar eller lösningar ha överlägsenhet och se nätets hälsa innan de rullas ut. Och Hyperledger Explorer är bara perfekt för det.

Med hjälp av detta kan du se status för ditt nätverk och göra en tweak om det finns något fel i kodningen. Vissa företag vill också ha en underhållskommitté av säkerhetsskäl. De kan också använda detta verktyg för att fråga efter specifika blocktransaktioner.

Innan du använder den här verktygslådan som föreslås av Hyperledger-communityn måste du dock ha rätt behörighet till plattformen. Oavsett om det är öppen källkod eller kommersiellt kan du ge åtkomst enligt användarens position på plattformen.

 

Syfte med Hyperledger Explorer –

 • Hyperledger-communityn vill skapa en webbaserad blockchain-utforskare. Och den här utforskaren skulle vara enkel att installera.
 • Gör det mer tillgängligt för andra blockchain-plattformar.
 • Använd den senaste tekniken och verktygen för implementering, underhåll och förlängning av blockchain-plattformar.
 • Ge ett standardpaket för varje utvecklare.

Hyperledger Explorer kan för närvarande arbeta med Hyperledger Fabric-ramverk för tillfället. Integration med andra nätverk pågår.

 

5. Hyperledger Quilt

Det är ett blockchain-verktyg för företag som erbjuder interoperabilitet mellan distribuerade huvudsystem med hjälp av Inter-ledger-protokollet. Hyperledger Quilt implementerar ILP på Java-programmeringsspråk. Men vad är ILP??

Tja, ILP är ett open source-protokoll. Med hjälp av detta kan ett företag skapa ett globalt namnområde för användarkonton och göra globala betalningar, mestadels över huvudböcker.

 

Varför använda Hyperledger Quilt?

Vanligtvis är huvudbokssystemet helt frånkopplat. Du kan skicka pengar eller andra tillgångar i ett land, mestadels om du och mottagaren har konton på liknande huvudbok eller nätverk. Men när det gäller att skicka pengar till en person på en annan storbok är det för komplicerat. Även om det finns anslutningar inom nätverk, men på något sätt är de extremt långsamma eller dyra.

För att hantera situationen introducerade Hyperledger-communityn inter-ledger-protokollet som kan ta emot den nya distribuerade ledger-tekniken.

Det följer ett liknande koncept som internetprotokoll. IP: n ser till att informationen paketeras och sedan dirigeras för att leverera den över kanalen.

ILP paketerar på samma sätt pengarna eller tillgången, dirigerar dem och levererar dem till andra huvudbokssystem. Hyperledger quilt är fullt kapabelt att ta sig an företagsklassade företag; mest lämpad för finansiella sektorer.

 

Vad kommer täcken att ge?

Genom att använda Hyperledger Quilt får du –

 • Uppsättning av regler för driftskompatibilitet inom storbokssystem. Det innehåller mestadels grundläggande spärrprocedurer.
 • Standarden för adressformat som kommer att vara bokoberoende.
 • Ram för implementering av protokoll.

 

6. Hyperledger Ursa

Ursa är de senaste Hyperledger-projekten som har gått med i gruppen. Ursa fungerar som ett delat kryptografiskt bibliotek som håller reda på allt kryptografiskt arbete. På så sätt kan företag undvika duplicerat arbete och ha säkerhet. Strukturen är modulär och stöder även andra Hyperledger-projekt.

Hyperledger Ursa är ett relativt nytt tillskott, och det finns för att ge dig en säkrare uppsättning kryptografiska bibliotek att använda i de distribuerade huvudbokssystemen.

Dessutom kommer den att spåra och behålla alla modulära signaturer och systematiska nyckelprimitiv. På så sätt skulle utvecklare kunna ändra kryptografiska scheman med enkel kryptografi. Med hjälp av det kan du också få tag på nyare implementeringar av kryptografi.

Hyperledger-samhället vill skriva Ursa i Rust. Det kommer dock att ha andra gränssnitt med olika språk.

 

Varför ska du använda Ursa?

När Hyperledger-communityn mognade kände varje projekt inom företaget ett behov av sofistikerad kryptografi. Att göra kryptografi individuellt tar dock mycket mer tid. Men om de har ett gemensamt delat bibliotek för att samarbeta om kryptografierna skulle det effektivisera utvecklingen mycket mer.

Hyperledger Ursa har dock också andra fördelar –

 • Ingen kopiering: Implementering av krypto tar mycket tid, för att inte tala om antalet komplexiteter det kommer med. Dessutom kan utveckla krypto också ha möjliga dupliceringsmöjligheter. Men med Ursa kan de hålla reda på det och undvika onödiga duplikationer.
 • Högre säkerhet: Att behålla dem alla i Ursa skulle definitivt öka säkerhetsnivån. Att hålla olika kryptografi säkra var för sig tar mer än att hålla dem säkra på en enda plats.
 • Expertutlåtande: Experter kan dela sina åsikter om ny kryptografi i Hyperledger Ursa. På detta sätt skulle nykomlingar kunna lära sig och förbättra tekniken mer effektivt.
 • Driftskompatibilitet: Att använda samma kryptobibliotek från storboken skulle säkerställa interoperabilitet. Det skulle vara mycket lättare att uppnå.
 • Nyare projekt: Att göra nyare projekt från grunden skulle vara enklare om utvecklarna kan få tag på perfekt kryptografi från början.

 

Kapitel-8: Hyperledger BAAS-leverantörer

Hyperledger Ecosystem and Vision Infographic

 

 • Orakel

En av de omfattande Hyperledger blockchain BAAS-leverantörerna är Oracle. Oracle delar ut en annan metod för BAAS bara för företagsanvändning. Säljaren låter dig distribuera din Hyperledger blockchain tillsammans med att göra ändringar i befintliga ledgers. Med Oracle skulle du kunna utnyttja den fullständiga förlängningen av Hyperledger-projekt och dela information med dina företagslänkar.

För närvarande är Hyperledger Fiber-implementering det mest populära systemet för Oracle. Och de kommer att erbjuda alla funktioner i Hyperledger blockchain. Om du vill göra specifika blockchain-implementeringar som passar ditt företag kan du göra det ganska enkelt.

Dessutom, om Hyperledger gör några uppdateringar eller ändringar i koden, kommer du att vara den första som får dessa uppdateringar. Plattformen körs huvudsakligen på en komponerbar arkitekturen. Kärnan i plattformen låter dig ha olika lager med gränssnitt för att anpassa de pluggbara modulerna.

 

Viktiga egenskaper

 • Transparenta lösningar: Alla användare i nätverket skulle kunna se de konsekventa uppgifterna på huvudboken. Åtkomst kan dock nekas om de inte har rätt behörighetsåtkomst i nätverket.
 • Ostridigt samförstånd: Konsensus beror främst på majoriteten av användarna. Om de beslutar att en transaktion är giltig är den giltig. Om de beslutar att det inte är giltigt skulle det nekas. Men när det väl är beslutat kan ingen ändra det.
 • Oföränderlig: Det fungerar på samma sätt som det offentliga blockkedjan, så ingen kan ändra några transaktioner efter att det finns på storboken.
 • Krypterat block: Korrekt kryptering av huvudboken säkerställer ultimat säkerhet eftersom ingen kan dechiffrera den.

 

 • IBM

IBM är en av de ledande BAAS-leverantörerna av Hyperledger. I samarbete med dem kom de fram till den mest avancerade blockchain-tekniken – Hyperledger Fabric. IBM erbjuder också det bästa av den bästa företagsklara lösningen till ditt förfogande.

 

Finns det några speciella funktioner?

Innovation

IBM erbjuder ett brett utbud av Hyperledger-applikationer för din utveckling. Du kan välja en online, lokal eller delad miljö. Men du kan behöva ta hand om utvecklingsverktygssatser. Tja, inget att oroa dig för, alla verktyg från Hyperledger står till ditt förfogande. Allt du behöver göra är att ansluta moduler och börja vara kreativ.

 

Kraft

Vad många företag vill ha är makten över nätverket. Företag eller andra organisationer har sin känsliga personliga dokumentation att hantera. Och om de erbjuder ett nätverk där alla kan ta en titt på sin känsliga information, kan saker gå ur hand.

Så, ta itu med det, IBM ger dig en panel där du då och då kan kolla upp huvudboken.

 

Operativ

IBM erbjuder den avancerade prestandan du kan få från Hyperledger-projekt. Att få tillgång till en sömlös miljö med oändliga alternativ att välja är inte ett problem för dig. IBM är här för att få ryggen.

 

 • AWS

Amazon Web Services eller AWS är ett underbart tillskott till Hyperledger BAAS-leverantörslistan. Om du vill ha ett enkelt sätt att integrera denna blockchain med ditt företag bör du definitivt kolla in AWS.

Att bygga dina egna skalbara lösningar är enkelt. Varje nätverk hanteras helt av Amazon. Så, bara att få mallen skulle ta hand om arbetet från din sida. Låt AWS-teamet ta hand om resten.

Dessutom är lösningarna här ekonomiska och av hög kvalitet.

 

Vad är fördelen??

 • Driftsättningstid

Att distribuera ditt Hyperledger blockchain-nätverk tar bara en minut eller så. För närvarande erbjuder AWS endast tygimplementeringar.

 • Alternativ att välja

Du kan välja behållaren för att köra din AWS-mall. Du kan välja mellan EC2-instanser för att köra Docker- eller Amazon Elastic Container Service (ECS) -kluster.

 •  Verktyg

Mallen som AWS tillhandahåller kommer med det nödvändiga verktyget för att distribuera eller hantera nätverksstrukturen. För det mesta är dessa lämpliga för situationer där ett företag vill integrera blockchain som ett internt nätverk.

 • Inga dolda kostnader

Viktigast, oroa dig inte för några dolda kostnader. I AWS betalar du bara för tjänsterna. När du har fått mallen behöver du inte hantera dolda kostnader.

 

 • Microsoft Azure

Samarbetar med Hyperledger nu Microsoft erbjuder också BAAS-tjänster. Dessutom kommer Microsoft Azure att låta dig komma igång inom en dag!

Men det mest spännande med denna leverantör är att det bara tar några få klick för att ställa in det. Det finns dock en fångst. Arbetsbänken i Azure är mestadels för utvecklingsändamål, så att använda den som enbart huvudbokssystem kommer inte att göra något.

Azure hamnade inte bakom andra leverantörer när det gäller utvecklingsverktyg. De erbjuder många utvecklingsverktyg för att starta implementeringen.

 

Funktionslista

 • Producerade varor spåras med SMS och röstgränssnitt.
 • Internet of Things-integrationen kommer med lösningarna. Så att spåra produkter eller leveranser med IoT är ganska enkelt.
 • Hantering av kärnprocesser kommer att gå igenom ett ERP-system. Dessa system är fullt kapabla att interagera med användare.
 • Implementeringen av blockchain-lösningen är ganska snabb och det ökar effektiviteten.
 • Kostnaden för distribution av företagsklass är jämförelsevis billigare. Dessutom erbjuder det också att ändra det gamla nätverkssystemet med blockchain.

 

 • Alibaba moln

Alibaba Cloud är en annan BAAS-leverantör av Hyperledger. Plattformen är mest populär för att erbjuda företagslösning till företag. Med detta kan du också dra nytta av fördelarna med Hyperledger utan problem.

Även om du inte har tid att klara av att distribuera det, kommer Alibaba Cloud att göra det åt dig.

 

Fördelar med Alibaba Cloud

 • Erbjuder säkerhetsstrategier för att ge militär säkerhet och har isolering med flera hyresgäster.
 • Levereras med en tillförlitlig datalagring. Så skalbarhet kommer inte att vara ett problem och du får sömlös prestanda även i svåra tider.
 • Enkelt och enkelt Ger administrativa funktioner som hjälper till att skapa projektet med några få klick.
 • Öppet ekosystem Kommer med ett öppet ekosystem. Så det skulle stödja en verklighet av applikationer och data.

 

Vad sägs om andra funktioner?

 • Alibaba Cloud samarbetar med Hyperledger-communityn och på detta sätt erbjuder de de mest avancerade teknikerna.
 • Snabbläge låter dig distribuera blockkedjan med bara ett klick.
 • Skapa konsortier och lägg upp dina deltagare, få hjälp med att hantera från Alibaba Cloud.
 • Kolla prestandan på din plattform och hantera andra användares aktivitet.
 • CA-certifieringar för statlig säkerhet.
 • Erbjuder Chaincode smarta kontrakt och låter dig skapa kontraktet med flera parter samtidigt.

 

 • Huawei

Huawei är nykomlingarna inom detta område. Det är dock den enda BAAS-leverantören för Hyperledger som nu är Asien. Men tjänsterna är inte begränsade till endast Asien. Företag runt om står fritt att se en lösning på plattformen.

 

Har det några fördelar?

 • Vem som helst kan använda: Huawei fokuserar enbart på Hyperledger-företagslösningar. Det använder Fabric 1.1 för att utveckla plattformen och tar bara några minuter att distribuera.
 • Flexibel: Huawei som BAAS erbjuder det mest varierande utbudet av konsensusprotokoll på marknaden. Det är därför det är lätt att nå 5000 transaktioner per sekund. Dessutom får du flexibelt växlingsprotokoll, dynamisk anslutning och resurshantering.
 • Kostnadseffektiv: Det är ganska kostnadseffektivt att distribuera ett projekt med Huawei. Allt du behöver göra är att betala för de resurser du behöver. Den totala kostnaden för olika funktioner är också billigare än andra populära leverantörer.
 • Skydd och säkerhet: Den kommer med en panel för att hantera alla dina noder och åtkomstbehörigheter. Dessutom är cybersäkerheten på plats och låter inte någon attack inträffa.
 • Autentisering: Företag behöver autentiseringsprotokoll och de måste vara fullständiga bevis. Om någon på något sätt får ett kryphål kan de utnyttja militären och äventyra känslig information. För att hantera det här kommer Huawei också att erbjuda en annan typ av autentiseringsprocess som gör den oföränderlig.

 

 • Accenture

Företaget Accenture är en av företagets blockchain-entusiaster. Accenture var intresserad av blockchain redan från början och samarbetade med många blockchain-plattformar.

En av dem är Hyperledger och Accenture är en av dess BAAS-leverantörer. Med Accenture får du också en konsultlösning tillsammans med typiska Hyperledger-tjänster.

 

Vad erbjuder de?

 • Kreativa strategier: Så du vill distribuera blockchain men vet inte hur man startar. Med det mångsidiga teamet av experter kommer Accenture att analysera ditt företag och sedan påpeka hur du börjar din adoption.
 • Applikationsfokuserad plattform: Ditt företag är från en selektiv nisch, så du måste göra ditt blockchain-utrymme som liknar den nischen. Men vilka lösningar kan du erbjuda? Accenture hjälper dig att räkna ut det.
 • Utvecklingsmiljöer: Att utveckla lösningen är enkelt med Accenture. De erbjuder prestanda över vad som helst.
 • Specialdesign: De kan designa den Hyperledger-lösning du vill ha. Du måste bara lista dina krav till dem.

Kolla in vår Ultimate Blockchain affärsstrategiguide och kom igång!

 • Samsung SDS

Lösningen som Samsung SDS erbjuder är lite annorlunda än andra leverantörer. De erbjuder blockchain-lösningsoptimering bara för Hyperledger Fabric. Deras Nexledger-plattform är mer än tillräckligt för att tillgodose alla dina Hyperledger-behov.

Med deras plattform kommer du att kunna få företagslösningar med mer förbättrade funktioner. Det betyder att du skulle få en modifierad Hyperledger Fabric-lösning där de skulle integrera sin egen Nexledger Accelerator för att påskynda transaktionsprocessen. Men tro inte att de utelämnade de andra funktionerna i projektet.

Med Samsung SDS kommer du att kunna njuta av alla dessa men är mer accelererad.

 

Funktioner i Samsung SDS

 • Hög prestanda: Integrationen av gaspedalen ger dig högpresterande lösningar baserade på Fabric.
 • Övervaka och hantera: Kolla in din blockchains-aktivitet och skapa nya block från ett hanteringssystem.
 • Smarta kontrakt: Integrering av kraftfulla smarta kontraktfunktioner skulle effektivisera dina transaktioner mer.
 • Transaktioner med hög volym: acceleratorn ökar transaktionshastigheterna för Fabric blockchain. Så istället för att få den gamla transaktionsfrekvensen kan du alltid bearbeta stora volymer.

 

Kapitel 9: Verkliga företag som använder Hyperledger-projekt

Från och med idag är det bara tre Hyperledger-projekt aktiva – Tyg, Iroha och Sawtooth. Eftersom de är fria att använda använder många företag dessa projekt för att komma med bra användningsfall för sina specifika nischer. Jag ska prata om vilka verkliga företag som använder Hyperledger blockchain. Så, låt oss börja!

 

 • CLS

CLS använder Hyperledger Fabric för att driva sin nya blockchain-baserade betalningsnätlösning som heter “CLSNet.” Denna plattform hjälper till att driva effektivitetsprocesser i operationella processer, såsom realtidsmedvetenhet om valutor, optimera intradaglikviditet, minska risker och många fler. Detta företag är en av de största leverantörerna av riskreducering och avveckling i den globala valutan.

CLS vill främst integrera denna nettningslösning på valutamarknaden som inkluderar företag, hedgefonder, kapitalförvaltare, mäklarhandlare, mäklare och banker. Användare kan skicka FX-instruktioner till CLSNet för swappar, ej leveransbara terminer, valutor, nästa / tom dag, spot och samma dagstransaktioner för mer än 140 valutor.

Alla användare som använder lösningen får driftsriskreducering, effektivitet, systembehandling, förbättrad likviditet.

 

 • U.S. Food and Drug Administration (FDA)

FDA använder Hyperledger Fabric för att säkra vårddata. Det skulle ge patienterna ett bättre sätt att interagera med sin egen information och leda till upptäckter. Denna vårdinformation kan täcka genomdata, Electronic Medical Records (EMR), kliniska prövningar etc. Det är ett skalbart och effektivt sätt att underhålla all vårdrelaterad data på en enda bok.

Numera har patienterna inte tillräckligt med tillgång till sin egen hälsoinformation som låter dem dela denna information till relevanta forskare. Men med lösningen skulle de kunna dela sina data i en säker miljö och kommer att kunna bidra till medicinska upptäckter. Således kommer det äntligen att ge leverantörerna eller forskarna 360 ° tillgång till patientens information.

 

 • Sichuan Hejia Co. Ltd..

Hejia tillsammans med läkemedelshandlare, en bank och ett sjukhus arbetar med Yijian Blockchain-teknikapplikationssystem. Systemet är baserat på Hyperledger Fabric. Dess främsta mål är att eliminera ekonomiska utmaningar för läkemedel. Hejia vill utvidga applikationssystemet till att omfatta fler banker, sjukhus och återförsäljare, vilket kommer att skapa ett ekosystem.

Applikationssystemet skulle ta hänsyn till läkemedelsföretagets leveranskedja och spåra läkemedlen för att främja transparens. Det kommer också att säkerställa alla finansiella transaktioner med banken som använder kanalen. Sammantaget skulle systemet minska den omsättning som behövs för varje läkemedelsförsändelse.

 

 • London Stock Exchange Group

London Stock Exchange Group använder Hyperledger Fabric-applikationen i den finansiella nischen för att skapa ett kommersiellt affärsnätverk. De planerar dock att använda nätverket för att uppnå interoperabilitet med sina befintliga system och därmed främja deras effektivitet.

Projektet måste ha sekretess och segregering eftersom dessa två är viktiga komponenter i alla finansiella tjänster.

Hyperledger Fabric kan ge backup här. Det kan göra projektet kapabelt att dela känslig information i det tillåtna nätverket. Dessutom kommer projektet att använda den högsta nivån av kryptografi för att säkra plattformen.

Andra finansiella organisationer kan uppnå interoperabilitet med London Stock Exchange-koncernen genom denna plattform.

 

 • TenneT

Efterfrågan på el ökar dag för dag och tillgången på den blir mer volatil. Inom en snar framtid kan det finnas tillfällen då elförsörjningen inte skulle kunna möta efterfrågan.

Och denna obalans kommer att skapa strömavbrott och skulle påverka negativt i ett tekniskt baserat samhälle. För att hantera det kommer TenneT med en lösning. TenneT använder Hyperledger Fabric användningsfall i detta avseende för att bilda en huvudbok som kommer att spåra utbudet och efterfrågan.

För att bekämpa bristen på efterfrågan använder TenneT dessutom hushållsbatterier eller lagrad el för att driva nätet.

För närvarande smakar företaget fortfarande på projektet. För att hålla ett kontinuerligt elflöde registrerar denna Hyperledger Fabric-applikation tillgängligheten för användare som är villiga att låna ut sitt elbatteri för att driva nätet. Applikationen noterar vilka som är tillgängliga för användning och använder sedan den källan för att hantera strömavbrottet.

Dessutom lovar TenneT att inte överanvända eller äventyra tillgängligheten av elbilar eller orsaka några besvär för kunderna.

 

 • SAV

Programvarugiganten SAP lanserade en molnplattform som ett medel för att utveckla blockchain-applikationerna. SAP använder Hyperledger tyganvändningsfall i denna plattform och vill erbjuda en lösning för företag.

Det bidrog också till den första driftsättningen av Hyperledger-tygprojektet. SAP arbetade med mer än 65 företag från och med nu för att ta del av blockchain-insatser inom olika applikationer, såsom tillverkning, försörjningskedja, transport, läkemedel och livsmedel.

Med denna Hyperledger-tygapplikation får du distribuera din blockchain i en molnmiljö. Utveckling, testning och tillverkning av prototyper av smarta kontrakt eller andra applikationer kan också göras i nätverket.

Du kan utöka redan befintlig lösning och skapa konsortier eller privata blockchain-system. SAP vill inte bara fokusera på själva tekniken. Men de vill också utforska andra nischer så som affärsvärden, användningsfall, kostnad och många fler. Dessutom lovar Hyperledger Fabric-applikationen integritet och datakvalitet från början.

 

 • ANZ, Westpac och Scentre Group

Ett annat populärt användningsfall för Hyperledger-tyg är digitaliseringen av bankgarantiprocesser för kommersiell fastighetsleasing. Samarbetet mellan ANZ, Westpac och Scentre Group gör det möjligt. De använder Hyperledger Fabric från IBM för att driva systemet.

Lösningen är att använda DLT för att eliminera behovet av pappersbaserade garantier. På så sätt kommer all dokumentation att digitaliseras och det minskar risken för manipulering och bedrägliga aktiviteter. Vanligtvis måste banker ta itu med många hinder när det gäller kommersiell fastighetsuthyrning eftersom det finns massor av dubbelarbete och temperament. Men Hyperledger Fabric-applikationen här skulle bli av med det dåliga partiet för gott.

Dessutom kommer lösningen också att spåra och rapportera status för garantierna genom flera ändringar. Detta gör det möjligt för banker att hålla saker i schack. Gruppen är angelägna om att dela denna lösning med andra branscher och bilda ett större pilotprojekt.

 

 • UBS

Med användning av Hyperledger Fabric använder UBS tillsammans med andra företag som Commerzbank, Bank of Montreal (BMO), Erste Group och CaixaBank en ny global handelsplattform Batavia. UBS tar för närvarande teknisk vägledning från IBM.

Alla organisationer, oavsett om de är stora eller små, kan komma åt denna Hyperledger Fabric-applikation Batavia och använda handelsfinansieringssektorn i alla slags handelslägen. Dessutom spelar det ingen roll om du handlar med luft, land eller hav.

För närvarande utvecklar de fem bankerna det tillsammans och UBS tar ledningen. Handelsfinansieringssektorer hanterar många frågor och användning av Hyperledger Fabric-användningsfall i denna nisch kan potentiellt öka produktivitetsnivån.

Dessutom stöder Hyperledger Fabric-applikationen Batavia ett transparent, effektivt och kostnadseffektivt sätt att göra handeln. Så den globala handelsplattformen kan hjälpa dessa organisationer att bygga mer gränsöverskridande handel och flerpartshandel.

 

 • Ändra sjukvård

Användningsfall för Hyperledger Fabric har funnits ganska länge. Och den här gången tar Change Healthcare ledningen med den nya applikationen Hyperledger Fabric, Intelligent Healthcare Network ™.

Detta nätverk är nu tillgängligt för användning och människor kan hantera sina anspråk på ett transparent sätt. Intelligent Healthcare Network är den första blockchain-lösningen i företagsklass inom vårdnischen.

Nu med hjälp av plattformen vårdorganisationen kommer att kunna spåra statusen för anspråk inlämningar tillsammans med överföringar över hela skadecykeln. För att göra det mer effektivt och överföra applikationen Hyperledger Fabric granskas, spåras och utvecklas förtroende bland användarna.

Det är en patientcentrerad vårdlösning som kan strömma fler innovationer på vägen.

Hyperledger Fabric-applikationen kan också behandla en administrativ, klinisk och ekonomisk transaktion från tusentals andra vårdinstitutioner. Så i slutändan ändrar Healthcare bokstavligen sätten hur vårdbranschen fungerar.

 

 • National Bank of Cambodia

Ett annat bra användningsfall för Hyperledger Iroha-ramverket är National Bank of Cambodia. De distribuerar Bakong – ett banksystem som körs på Hyperledger Iroha. National Bank of Cambodia distribuerade detta system för att tillhandahålla finansiellt systemstöd för kapitalförvaltning inom Kambodjas banker.

De arbetar för närvarande med Soramitsu för att testa blockchain-plattformen före lanseringen. Om projektet lyckas skulle det kunna öka centralbankens förmåga att övervaka och underlätta interbankaffärer och utlåning.

Dessutom vill de minska kostnaderna för interbankutlåning; de stöder dock inte några kryptovalutor just nu. Med hjälp av plattformen kommer du att kunna njuta av en prisvärd, säker, effektiv och smidig transaktionsprocess om du bor i Kambodja.

Vidare fokuserar de i detta skede främst på de operativa funktionerna som följer bankens policyer. Det kommer också att stödja användningen av lokala valutor.

 

 • Sompo Japan Nipponkoa Holdings Inc..

En japansk baserad global skadeförsäkringsgrupp Sompo Japan Nipponkoa Holdings Inc. använder Hyperledger Iroha för att klara av derivatkontrakt. Att använda blockchain är en försäkringsorganisation som är extremt populär idag, och Sompo är den senaste som går med i ligan.

Enligt försäkringsbolaget har de nyligen identifierat den verkliga potentialen hos blockchain som de kan utnyttja för risköverföringsprocesser eller katastrofer. De följer produkten för nu. Japan utsätts för många naturkatastrofer som vulkanutbrott, tyfoner och jordbävningar. Därför ökar efterfrågan på klimatderivat.

Sompo vill ge sina kunder praktiska derivattjänster tillsammans med en högre effektiv produktion. Om de använder blockchain för att utfärda tesderivat kan de erbjuda en automatiserad produkt där parametern tar väderförhållanden i ekvationen.

Och att använda Hyperledger Iroha är perfekt men det kan erbjuda de funktioner som Sompo behöver.

 

 • Soramitsu

Soramitsu använder Hyperledger Iroha för att hjälpa finansinstitut och företag att hantera alla sina digitala tillgångar. Även om Soramitsu är den ursprungliga utvecklaren av projektet Iroha och de bidrog enormt till Hyperledger-communityn. Dessutom skrev de projektet i C ++ så att utvecklare kan använda det för att utveckla en pålitlig och högpresterande lösning.

Dessutom arbetar Soramitsu nu med andra lösningar med Hyperledger Iroha; oftast är detta mobilapplikationer för kontrakt, identitet eller digitala tillgångar.

Ett av projekten de arbetar med är Sora. Det är en identitetsapplikation som kommer att vara kärnan i din integritets- och identitetshanteringsplattform. Du kommer att kunna kontrollera din identitet med hjälp av denna plattform och dela information via en privat kanal om det behövs.

University of Aizu använder också sitt projekt för att skapa en lokal valuta där studenterna kan betala för universitetsanläggningar direkt med hjälp av mobilappen. De testade inledningsvis appen inom universitetets cafeteria och butiker.

 

 • T-Mobile

Hyperledger Sawtooth blir långsamt populär bland många företag, främst på grund av att det erbjuder en massa funktioner. Bland företagen använder T-Mobile också denna plattform för att skapa en identitets- och åtkomsthanteringslösning som heter Sawtooth Hyper Directory.

Huvudsakligen kommer den att köras på Proof-of-Concept och Intel bygger modellen för dem. Hyper Directory kommer att ta itu med problem i samband med identitetshantering. Användargränssnittet ger en lättanvänd webbaserad åtkomst till plattformen.

T-Mobile kommer också att ha smarta kontraktsfunktioner i projektet för att erbjuda revisionslösningar. Dessutom gör de det öppet. Med den här katalogen kommer du att kunna övervaka din identitet och hantera den enkelt. Så, lösningen kommer att vara tillgänglig för kunder tillsammans med deras företag.

 

 • Tel Aviv-börsen

TASE arbetar med en utlåning blockchain plattform tillsammans med Fintech nav TheFloor och Accenture. För närvarande saknar Israel någon central punkt för aktieutlåning, och vanligtvis sker utlåningsprocessen inom interbanken.

Dessutom vill denna utlåningsplattform ge tillgång till mycket större användare tillsammans med snabbare utdata. Det kan också stödja alla kortfristiga utlåningspositioner.

De fokuserar dock mest på långfristig utlåning av aktier snarare än kortförsäljning eftersom det skapar en volatil marknadsplats.

Tel Aviv-börsen använder Hyperledger Sawtooth för att driva plattformen. Intel är den ursprungliga utvecklaren av denna plattform. Hyperledger Sawtooth kan lova funktioner som smarta kontrakt, peer-to-peer-transaktioner och ökad säkerhetsnivå, vilket gör plattformen oföränderlig.

Dessutom slutar fördelarna inte där. Att använda den på en utlåningsplattform kan minska kostnaderna för utvecklingen. Det kan också stabilisera marknaden och göra det mer lämpligt för människor att köpa aktier.

 

 • Indiska statsbanken

En annan tillämpning av Hyperledger Sawtooth är BankChain – ett konsortium av indiska banker. Här är State Bank of India grundare av BankChain. Genom att samarbeta med Primechain-teknologier försöker de växa bankernas konsortium. För närvarande har de över 27 medlemmar från Indien och Mellanöstern.

För närvarande vill de utnyttja Hyperledger Sawtooth för att implementera en överlägsen Know Your Customer (KYC) och anti-penningtvätt och finansiering mot terrorism (AML / CFT). Ramverket Sawtooth är fullt kapabelt att hantera dessa krav ganska enkelt.

SBI vill främst öka effektiviteten i de finansiella sektorerna för att stoppa kompromisser med transaktioner och datakonfidentialitet.

De vill också att Intel ska vara teknisk rådgivare för att effektivisera framställningen av projektet. Dessutom, genom att använda BankChain-plattformen, skulle andra banker kunna njuta av en lägre kostnad för infrastrukturutveckling tillsammans med hörbarhet.

 

Kapitel-10: Vad är den långsiktiga visionen om Hyperledger?

Utbredd integration 

Hyperledger blockchain förutser en vanlig fråga som alla skulle möta i framtiden. Människor skulle vilja dela sina data över distribuerade plattformar; det finns dock inte någon enda förtroendepunkt mellan alla användare.

Tja, lösningen skulle vara, distribuerad storboksteknik. Hyperledger blockchain vill skapa en gemenskap där DLT och Blockchains skulle vara vanligare snarare än att vara en exotisk teknik.

En utbredd integration skulle dock inte vara lätt. I de flesta fall, om blockchain-plattformen erbjuder mer säkerhet och integritet, blir prestandan på något sätt försämrad. Det betyder att vi måste ha olika typer av blockchain där varje system kan kommunicera med varandra. På så sätt kan blockchain vara ett ekosystem där människor kan ha alla användningsfall.

Hyperledger blockchain vill hålla sina ramar interoperabla och modulära för att hantera dessa problem.

 

Utbytbara moduler

Hyperledger blockchain försöker utveckla många moduler i framtiden. De vill täcka varje mark så att utvecklare kan kombinera dem för att skapa en fungerande plattform. Dessutom skulle dessa plattformar vara säkra, sammanhängande och mycket funktionella.

Dessa moduler skulle också kunna kommunicera med andra moduler på samma plattform eller andra plattformar. Men det främsta målet är att göra det lämpligt för icke-experter som kan bygga en blockchain även om han inte vet hur man kodar.

 

Samarbete med konkurrens

Hyperledger blockchain vill främja partnerskap mer. Du skulle vara glad att veta att de inte själva vill dominera ekosystemet. De vill också komma tillsammans med andra blockchain-plattformar och växa samhället.

Att främja samarbete skulle också uthärda mer tillväxt i denna nisch. Eftersom företag skulle stoppa konkurrensen och arbeta tillsammans kan de komma med fler lösningar mycket snabbare.

 

Samling av verktyg

Vissa av er kanske tror att Hyperledger blockchain blir en enda programvarustack. Men förtroendet är att de bara vill bygga en samling verktyg och ramar som är lätta att använda. Så du får full tillgång till att använda dessa ramar och verktyg för att skapa din egen plattform.

Så de begränsar inte din användning eller skulle inte säga att du ska sluta använda andra blockchain-huvudböcker. Dessutom är målet att ha så många utvecklare som möjligt i sitt samhälle. Detta kommer att säkerställa den totala tillväxten för företag och företag.

 

Kapitel-11: Slutord

Vi lever alla i en tid där teknologiska förändringar är ganska exponentiella. Allt är nu anslutet, och människor kräver att de är anslutna hela tiden. Både i ditt personliga liv och näringsliv har du kanske märkt att du behöver mer kommunikation, digitalt innehåll och data.

Men alla dessa behöver en privat, säker och pålitlig miljö. Hyperledger försöker bara förse dig med allt detta på ett enkelt sätt. Blockchain och DLT är lösningar för framtida behov. Och Hyperledger ger kreativitet och användarvänlighet i det sammanhanget.

Eftersom det är öppen källkod kan du fullt ut använda deras redan utvecklade projekt. Förhoppningsvis får vi se fler och fler av deras underbara projekt och se blockchain-ekosystemet nå sin ära.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me