ConsenSys lanserer Codefi Data API

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HjemBloggCodefi-data

ConsenSys lanserer Codefi Data API

av Nicole Adarme 1. april 2020 Publisert 1. april 2020

Funksjonsdata

Vi i ConsenSys Codefi Data har gitt ut Codefi Data API som en måte for brukere og deltakere av Decentralized Finance (DeFi) å få direkte og sanntid tilgang til DeFi-rangeringer og risikodata som smart kontraktsrisiko, likviditet, sikkerhet og sentralisering. 

Vi har samlet informasjon rundt DeFi-utlånsprotokoller og smarte kontrakter, slik at dataene gir mer mening for brukere og dapps. Vårt DeFi Score-team har samlet og syntetisert informasjon som for tiden er spredt over flere kilder til en beriket datamodell som nå er tilgjengelig for samfunnet å bruke direkte. Med denne API-en kan utviklere, investorer, bedrifter og DeFi-entusiaster nå hente disse DeFi-risikodataene i et enkelt integrerbart format som bedre støtter prosjektene sine, uten å måtte bygge eller vedlikeholde tilpasset indekseringsinfrastruktur.

Vi tror at det virkelige potensialet med åpen desentralisert finansiering er absolutt synlighet og gjennomsiktighet på tvers av protokoller for å forstå hva, hvordan og hvorfor ting er slik de er, enten det er renter eller forskjellige desentraliserte finansielle produkter. Dette er grunnen til at vi har bygget ConsenSys Codefi Data-plattformen – for å tilby brukerne nøyaktige og handlingsrike data for å drive fremtiden for finansielle tjenester. Vi lanserer Codefi Data API for å åpne DeFi-dataene for brukerne våre i et brukervennlig, maskinlesbart format. 

En av hovedprinsippene i teamet vårt er samfunnstøtte og utvikling. Det er avgjørende for oss at DeFi-samfunnet engasjerer seg i og bygger på data- og poengmetoden. Av denne grunn vil API-et vårt ha et servicenivå som er gratis å bruke. Desentralisert økonomi vokser raskt, men vi ser oss fortsatt i den større testfasen ettersom økosystemet viser hva som er mulig med DeFi. Codefi Data er lidenskapelig opptatt av å bringe mer åpenhet, og derfor ansvarlighet, og derfor modenhet i vårt rom, og vi elsker å spore hver av disse DeFi-protokollene når de dukker opp og vokser.

Registrer deg nå for tilgang til ConsenSys Codefi Data API!

Hvorfor DeFi-data er viktig

For alle deltakere i finansmarkedene, har tilgang til pålitelige, handlingsbare data grunnlaget for økonomisk analyse og beslutningstaking. Å finne de riktige dataene er imidlertid sjelden enkelt, og i tradisjonelle finansmarkeder har hele bransjer blitt bygget på aktiviteten med å kjøpe, organisere og kurere data for kunder for å ta mer sofistikerte, datadrevne beslutninger. Førhandelsanalyse, verdsettelse av verdier, porteføljestyring, handelsutførelse, avregning etter handel, risikostyring, porteføljebehandling, resultatrapportering og overholdelse av forskrifter er alt drevet av maskinlesbare data. 

Dette gjelder like for det nye DeFi-økosystemet. Kryptofond, kryptohandlere, utlån av plattformbrukere, staking av nettverksdeltakere, sammen med plattformene og transaksjonslokalene som brukes av disse investorene – alle trenger kvalitetsdata for å kunne ta informerte beslutninger. Data er fortsatt avgjørende for å analysere investeringsalternativer, opprette algoritmer, finne likviditet, utføre handler, vurdere ytelse, oppfylle samsvarskrav og administrere porteføljer. For DeFi kan disse dataene være vanskelige å få tilgang til og kan eksistere enten i eller utenfor kjeden. 

Med den første lanseringen av ConsenSys Codefi Data API, kan du nå få tilgang til DeFi Score-rangering og kritiske underliggende dataelementer for utlån og off-chain utlån som er innganger til den rangeringen. 

Kilde: ConsenSys Codefi DeFi Score

Kilde: ConsenSys Codefi DeFi Score

DeFi-poengsummen 

Opprinnelig unnfanget av et team på ConsenSys, den DeFi-poengsum er en åpen kildekodemetode for å kvantifisere risiko i tillatelsesfrie utlånsbassenger, og ble bygget for å fremme åpenhet og forståelse rundt de tekniske og økonomiske risikoene som påvirker DeFi-utlånsmarkedene. DeFi-poengsummen tilbyr en enkelt, konsekvent sammenlignbar verdi for måling av protokollrisiko, basert på faktorer som smart kontraktsrisiko, sikkerhetsstillelse og likviditet. Modellen gir en lett å forstå 0–10 score som kan presenteres for brukere eller integreres i andre systemer. 

Å gjøre DeFi Score-klassifiseringsdata tilgjengelig via Codefi Data API skaper en kraftig måte for DeFi-data og analyse for å berike vårt økosystem. Som et eksempel har vi inngått et samarbeid med CoinGecko, en ledende leverandør av kryptomarkedsanalyse for å gi DeFi risikorelaterte data for å tilby brukerne en mer helhetlig sammenligning av deres DeFi-utlånsalternativer. Brukerne deres drar nå fordel av den ekstra innsikten fra DeFi Score-rangeringene integrert i CoinGeckos Earn-plattform.

Kilde: CoinGecko Earn Platform

Kilde: CoinGecko Earn Platform

I løpet av de kommende månedene vil Codefi Data API innlemme ytterligere digitale eiendeler og DeFi-data, hentet fra eksisterende ConsenSys-plattformer og eksterne kilder. Vi er glade for å gi ut dette API-et i dag, og høre fra deg om hva slags data du vil se på plattformen vår og i livet ditt. Codefi Data API vil gjøre alle disse datasettene tilgjengelige fra et enkelt API-sluttpunkt som er lett å konsumere.

For å få tilgang til Codefi Data API, ta kontakt her. For mer informasjon om API og hva det innebærer, besøk nettstedet vårt her. For å delta i samtalen på DeFi-data og gi oss tilbakemelding, bli med på vår DeFi Score Telegram-gruppen her. 

Will Janensch, Codefi Data Business Lead

Chris Wessels, teknisk leder for Codefi Data

Jordan Lyall, DeFi Score Product Lead 

Produkt kunngjøring Nyhetsbrev Abonner på nyhetsbrevet vårt for de siste Ethereum nyheter, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me