Major Financial Clearinghouse utforsker Ethereum for digital kapitalforvaltning

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HomeBlogEnterprise Blockchain

Major Financial Clearinghouse utforsker Ethereum for digital kapitalforvaltning

Depotforeningen & Clearing Corporation sin nye prototype utnytter Ethereum blockchain for å effektivisere kapitalmarkedsaktiviteten. av Emma Channing, Phil Kelly 1. juli 2020 Publisert 1. juli 2020

Prosjekt Whitney

Finanstjenesteindustrien har tatt et nytt skritt fremover i blockchain-baserte digitale eiendeler med Depository Trust & Clearing Corporation ‘s nylige utgivelse av deres Prosjekt Whitney Case Study. Plattformen, som bruker Ethereum som sin kjerneteknologi, omfavner en ny tilnærming til representasjon av verdi i kapitalmarkedene og signaliserer en æra med økt effektivitet for finansielle tjenester. Prosjekt Whitney ble utgitt sammen med Project Ion, et akselerert oppgjørsprosjekt som ytterligere utforsker forkortede rydding og oppgjørssykluser. 

DTCCs siste initiativ gjenspeiler arbeidet som har pågått over hele verden i noen tid nå. Store institusjoner har vedtatt Ethereum-baserte verdipapiroppføringer og utforsker aktivt tokeniserte tilbud. Som et tidlig eksempel på en slik utvikling begynte Verdensbanken i 2018 å utstede obligasjoner på sine Bond-i blockchain-plattform, med den siste transjen på $ 50M AUD i august 2019. ConsenSys egen Codefi-produktsuite har lagt til rette for et betydelig og sammenlignbart volum av digitale aktivaprosjekter siden lanseringen i 2019.

Fremvoksende muligheter for rørledninger fra amerikansk verdipapirindustri

DTCC sitter i hjertet av amerikanske kapitalmarkeder og har lenge vært en pådriver for innovasjon. Selskapets mål er å styrke prosesser etter handel, tilby effektiv infrastruktur og støtte stordriftsfordeler, samtidig som sikkerheten opprettholdes. Depository Trust Company (DTC), selskapets datterselskap, ble grunnlagt i 1973 for å adressere det økende papirvolumet og de resulterende risikoene med den raske økningen av verdipapirtransaksjoner i amerikanske kapitalmarkeder på den tiden. DTCC og dets datterselskaper behandler nesten $ 2 000 000 transaksjoner per år. 

Omkring 50 år forbereder amerikanske kapitalmarkeder og DTCC seg på nye grunnleggende skift i bransjen drevet av fremveksten av digitale eiendeler. Prosjekt Whitney og Ion har potensial til å endelig oppnå noen lenge etterfulgte mål, som forkortede oppgjørssykluser og automatisk overholdelse.

consensys plexus ikon runde Se webinaret vårt om fremtiden for Finance Watch

Whitney-plattformen: Bygget på Ethereum 

Whitney Platform er en blokkjedebasert prototype som minter tokens og registrerer overføringer av eiendeler på det offentlige Ethereum-nettverket, samtidig som det opprettholder en uavhengig digital oversikt over sikkerhetseierskap utenfor kjeden.. 

Plattformen er designet for å løse en rekke smertepunkter i private markeder, fra dyre papirbaserte prosesser til fragmentarisk etterlevelse. Noen av kjernefunksjonene inkluderer en digital og kryptografisk kontrollerbar oversikt over sikkerhetseierskap, samt en dynamisk reguleringsmotor som fungerer utenfor kjeden for å tillate autoriserte on-chain-transaksjoner og for å sikre at utstedere, meglerforhandlere og investorer opprettholder samsvar gjennom hele verdipapirets livssyklus.

Økende momentum for adopsjon av digitale eiendeler 

DTCCs overgang til å kunngjøre Project Whitney følger økende fart i konvensjonelle og digitale kapitalmarkeder som har bygget seg gjennom 2018, 2019 og inn i 2020. 

2018 så JPMorgan Chase banebrytende test av kvorum med National Bank of Canada og Verdensbanken $ 81 millioner obligasjoner i 2018 og andre utstedelse i 2019. I juli i fjor lanserte CapBridge Group, i partnerskap med ConsenSys, 1x, en første av sitt slag sikkerhetstokenbørs basert og regulert i Singapore. I september, Santander kunngjorde utstedelsen av en tokenisert obligasjon på $ 20 millioner. Santanders prosjekt var bemerkelsesverdig fordi det var den første store emisjonen som ble gjennomført helt på det offentlige Ethereum-nettverket. 

Siden den gang har flere andre finansinstitusjoner tatt i bruk Ethereum mainnet. Fransk kapitalforvalter Mata Capital brukte ConsenSys Codefis kapitalforvaltningsplattform for å belønne eiendom på € 350 millioner utenfor Paris.

consensys plexus ikon runde Casestudie: Hvordan Mata Capital tokeniserte € 350 millioner nedlasting av eiendom

Ethereum fungerer som grunnlag for 95% av digital eiendelutstedelse til dags dato. Blockchainens svært programmerbare design, native tokenization-muligheter og vidt adopterte tokenstandarder har gjort det til en ideell plattform for digitalisering av aktiva. DTCC-prosjektet implementerer en ERC-20-kompatibel tokenstandard. Sikkerhetstokenstandarder som ERC1400 gir også muligheter for DTCC å bygge flere funksjoner i tokens, for eksempel innebygd overholdelse, granulær overføringskontroll, og muligheten til å opprette forskjellige stater med spesifikke rettigheter tilknyttet, direkte i kjeden, for eksempel sikkerhet.

Hvordan Whitney-plattformen bruker Ethereum

For Project Whitney valgte DTCC det offentlige Ethereum-nettverket og sin ERC20-standard for preging av tokens, samt en off-chain Compliance Oracle og en uavhengig sikkerhetskopi av lager. For sekundærhandel ser Project Whitney for seg et scenario der folk handler enten OTC eller på et alternativt handelssystem (ATS), og enten i sitt eget gunstige navn eller gjennom en forvaringsmodell. I en varetektsmodell holdes tokens på en omnibuskonto på en investors vegne, omtrent som et gatenavn.

Designhensyn: Offentlige kontra private Ethereum-nettverk 

Project Whitney-saksstudien bemerker at fire nøkkelfaktorer førte til at DTCC valgte offentlig Ethereum:

  • Observasjon av amerikanske private markeders tokeniseringsarbeid til dags dato
  • Tilgang til åpen kildekodeverktøy
  • Mulighet til å teste håndheving av sentrale operasjonelle prosesser utenfor kjeden
  • Ønske om å bygge praktisk teknisk innsikt rundt offentlig blockchain-infrastruktur

Mens DTCC valgte å jobbe med det offentlige Ethereum-nettverket, vil en alternativ tilnærming som mange klienter hittil har brukt være å opprette en privat forekomst av Ethereum. Et privat nettverk gjør det mulig for brukere å oppnå langt høyere ytelse på dimensjoner som gjennomstrømning og unngå behovet for gassbetalinger.   

Teknologier som Hyperledger Besu og Quorum har dukket opp som standardvalg for bedriftsvennlige Ethereum-klienter. De PegaSys-suite, som ble bygget av teamet som utviklet Hyperledger Besu, gjør det mulig for bedrifter å raskt spinne opp private Ethereum-nettverk med avanserte funksjoner og 24/7 supporttjenester.  

Private Ethereum-nettverk er grunnlaget for flere høyprofilerte blockchain-konsortier, for eksempel komgo (interessenter inkluderer Citi, Shell, BNP og ING) og Covantis (interessenter inkluderer ADM, Cargill og Louis Dreyfus). 

Videre skal Ethereum 2.0, en stor oppgradering til Ethereum offentlige nettverk, lanseres i 2020. Ethereum 2.0 vil gi mange ytelsesfordeler, inkludert eksponentiell skalerbarhet og transaksjonshastighet som et resultat av å gå fra en Proof of Work-konsensusalgoritme til Proof of Innsats.

Hva er neste for adopsjon av digitale eiendeler

Prosjekt Whitney er et annet bevis på at digitale eiendeler vil lede an til innovasjon i kapitalmarkedene, både for operasjonell effektivitet og for å øke tilgangen til private markeder for Main Street-investorer. Med en alt-i-ett digital kapitalforvaltningsplattform som Codefi har nåværende finansinstitusjoner nøkkelferdige løsninger for design, utstedelse og handel med digitale eiendeler og verdipapirer. 

Demo ConsenSys Codefi i dag

Kontakt vårt team av eksperter for å demonstrere vår serie med digitale aktivaløsninger. Kontakt oss KapitalforvaltningKapitalmarkederCodefiNyhetsbrev Abonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer.E-postadresse Eksklusivt innholdKomplett guide til Blockchain Business NetworksGuide

Komplett guide til Blockchain Business Networks

Introduksjon til tokeniseringWebinar

Introduksjon til tokenisering

Fremtiden for digitale eiendeler og deFiWebinar

Fremtidens økonomi: digitale eiendeler og deFi

Hva er Enterprise EthereumWebinar

Hva er Enterprise Ethereum?

Sentralbanker og pengens fremtidHvitt papir

Sentralbanker og pengens fremtid

Komgo Blockchain for handelsvareøkonomiCase Stud

Komgo: Blockchain for handelsvareøkonomi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me