Hvordan Blockchain i stemmegivning skaper digital tillit?

Blockchain kan tilby enorm sikkerhet for stemmesystemet. La oss dykke dypere for å forstå effekten av å bruke blockchain til å desentralisere systemet, og om det er mulig å fremme åpenhet i stemmegivningen..

Selv om det meste av vårt moderne liv er digitalisert for tiden, bruker valgene fortsatt papirbaserte stemmesedler. Imidlertid, med det nye århundret, så eksperter store løfter i e-avstemning som kan øke hastigheten på digitaliseringsprosessen i denne sektoren.

Men sikkerheten til det digitale stemmesystemet er ganske skjør og ikke opp til merket. Stemmesystemet takler allerede mye korrupsjon nå som det er, så å inkludere et annet skjørt system vil ikke gjøre det bedre.

Derfor kan blockchain tjene som det primære grunnlaget for å utvikle det nye stemmesystemet som kan føre til flere valgdeltakelser og gjøre demokratiet sterkt igjen. I virkeligheten er det allerede noen blockchain-stemmeapp under utvikling som kan håndtere de fleste av problemene.

Vi vil gå grundig gjennom sektorens eksisterende problemer og hvordan blockchain kan tilby løsningen for å løse dem.

Meld deg på nå: Gratis Blockchain-kurs

Blockchain In Voting: Problemer med Voting System

Hvorfor trenger vi virkelig et blockchain-basert stemmesystem? Vel, det er så mange elementer et spill i enhver form for stemmegivning – enten det er et regjeringsvalg eller å stemme i et selskap. Du må forstå hva som står på spill her, så spenningen i de stemmende partiene vil alltid være ustabil. Dette er grunnen til at systemets generelle sikkerhet alltid står på spill, og det gir også andre problemer. La oss sjekke hva dette er –

Bruk av papirstemmer

Et av de grunnleggende problemene i dagens stemmesystem er bruken av papiravstemninger. Selv om vi bruker teknologi i mange aspekter av livet vårt, bruker denne store sektoren fortsatt et eldre system som har pågått i generasjoner. I virkeligheten er problemet med stemmesedler at det er veldig sårbart. Ethvert annet parti kan dra nytte av det og øke stemmene betydelig.

Mer, de er lett dokumenterbare eller endringsbare. Så selv om ledelsen tilbyr sin største sikkerhet, kan dårlige spillere i systemet få tak i stemmesedlene og sikre at avstemningen er i deres favør.

Økende korrupsjon

Som du allerede vet at stemmesystemet er fullt av korrupsjon. Mange partier kan bestikke ledergruppen for å rigge avstemningen for å få dem til å vinne.

Men det stopper ikke bare der. Selv folk kan komme inn i stemmeledelsen i håp om å få høye utbetalinger for å selge sine tjenester til partiet som er villig til å betale opp summen.

Dette er en veldig motbydelig tilnærming. Dessverre øker korrupsjonsfrekvensen bare. Ettersom rettssystemet ikke kan håndtere problemet, kan de dårlige spillerne lett komme unna med det. Derfor ser vi aldri en rettferdig demokratisk avstemning eller valg.

Åpenbart er det unntak fra dette systemet. Men det meste av regjeringens stemmesystem er mer eller mindre korrupt.

Mangel på avstemningsarbeidere

Et annet stort spørsmål er mangel på avstemningsarbeidere. Du vil se at stemmegivning i USA vil ta inn sivile som vil kontrollere velgeridentitet, sjekke dem inn, verifisere om de er kvalifiserte eller feilsøke tekniske problemer. I virkeligheten er dette en hektisk rolle å ta på seg i løpet av valgtiden, da det er millioner av mennesker på en gang.

I tillegg trenger du også dyktige mennesker til å håndtere alt dette problemet. Det er ingen måte; du kan bare ansette tilfeldige mennesker til å påta seg oppgaven. Dessverre er det vanskelig å finne avstemningsarbeiderne med riktig kompetanse. Mer, må du også sørge for at alle disse arbeiderne er ærlige og ikke har noen tilknytning til noe politisk parti i avstemningen.

Langvarige ventetider

Med det økte antallet mennesker i verden blir det vanskeligere og vanskeligere å administrere dem. I dag er flere og flere interessert i stemmeretten deres, noe som er bra, men det kan raskt overvelde den kortbemannede stemmeledelsen. I virkeligheten liker ikke velgerne lange ventetider. Men mangelen på nok avstemningsarbeidere kan gi lengre ventetider.

Ikke bare fraråder dette folk, men det forhindrer også å få alle dyrebare stemmer i god tid. For eksempel kan lange ventetimer gjøre arbeidende mennesker mindre interesserte i å stemme. Også, hvis flertallet av folket ikke deltar i avstemningen, vil det ikke gjenspeile de reelle resultatene av hva folket i et land ønsker.

Les også: Blockchain Definisjon: Den virkelige betydningen av Blockchain Technology

Mangel på gjennomsiktighet

En annen sak er hemmeligholdet rundt stemmesystemet. Fra lederstillinger til avgivelse av stemmer har ikke massefolk tilgang til resultatene før myndigheten erklærer det. Ettersom den sentraliserte autoriteten kontrollerer det, kan innbyggerne åpenbart ikke stole på resultatene fullt ut. Mer så, nivået av hemmelighold i hvert trinn sikrer også en sjanse til å manipulere stemmene.

Derfor trenger dette systemet gjennomsiktighet under hele prosessen. I virkeligheten vil det hjelpe innbyggerne å ha mer tro på systemet, og de vil begynne å stole på regjeringen. Mer, det vil også sikre et fredelig valg.

Dårlig avstemningsoperasjonsledelse

Vel, den ledende stemmeadministrasjonen er ikke i god form for øyeblikket. Det er mange elementer som spilles her, og det er vanskelig å harmonisere dem alle sammen. For eksempel kan planleggingssvikt, produksjon og logistikkfeil ta sin toll; hvis du ikke har forebyggende tiltak, kan det være en enorm katastrofe ganske raskt.

Mer, feil i stemmesedler, sen ankomst, feil i velgerlister, mangel på fasiliteter for stemmestasjon, og så videre, er noen av problemene som en dårlig stemmeadministrasjon ikke kan håndtere. Kort sagt, systemet eller ledelsen er ikke opp til merke siden det fortsatt bruker eldre modeller, noe som ikke er tilstrekkelig for tiden.

Mangel på krisehåndtering

De fleste av stemmestasjonene er ikke utstyrt for å håndtere noen krise. I realiteten må lederne reagere raskt og løse problemene så raskt som mulig i tilfelle nødsituasjoner. I virkeligheten må stemmesjefene ha tidligere opplæring i hvordan situasjonen skal håndteres.

Men dessverre, i de fleste tilfeller, har de ikke opplæring og kan ikke reagere på det ordentlig når de trenger det. For eksempel er dette noe av den potensielle krisen i en avstemning – manglende levering av kritiske materialer, naturkatastrofer, for mye velgermengde, vold eller forstyrrelser, og så videre. Det er derfor å ta stemmesystemet på nettet virkelig kan endre scenariet her.

Lav sikkerhet i stemmestasjoner

Uten effektivt vedlikehold kan ikke stemmestasjonene tilby full sikkerhet på stemmestasjonene. I valgtyper kan situasjonen eskalere ganske snart. Mer, det er alltid en slags mobbemengde som kan bli voldelig når som helst. Så det er opp til stemmestasjonene å beskytte alle ansatte, stemmesedlene og velgerne.

Imidlertid kan en folkemengde eller en politisk hit raskt eskalere ut av hånden. Derfor trenger stemmestasjonene mer sikkerhet og trenger å involvere sikkerhetsstyrker til enhver tid. Antall folkemengder er imidlertid alltid overveldende, og det kan skjule ethvert fredelig valg.

Vil du vite hvordan blockchain kan påvirke betalingsbransjen? Sjekk ut vår omfattende guide om blockchain i betalingsbransjer akkurat nå!

Økende cybertrusler

Du kan føle at stemmesystemet ikke møter noen cybertrussel, men det virkelige scenariet er mye verre. På grunn av integrasjonen av teknologi kan nå mange også stemme online. Så disse stemmene på nettet må telles riktig og trenger riktig lagring utenfor alle andres rekkevidde. Manipulering eller sletting av stemmer er imidlertid et problem for denne typen stemmesystem.

Ettersom teknologien bak disse stemmeplattformene ikke kan avverge alle nettangrep, kan mange dårlige spillere hacke seg inn i systemet og endre resultatene som bringer stemmens integritet i fare..

Økende kostnader

Det samlede vedlikeholdet av stemmegivningen gir mange kostnader. Å opprettholde mengden, avstemningsarbeideren, alle produktene, stemmeseddelen, alt er en kostbar prosess. Ved bruk av teknologi kan du redusere alle disse merkostnadene. Men i mange tilfeller kan teknologiintegrasjonsprosessen også koste en heftig gjeng for folket.

For eksempel, for å integrere den nye teknologien, må du integrere maskinvarefasiliteter, ha sikkerhetsprogramvare i hånden og mange flere. Derfor er disse slett ikke kostnadseffektive.

Mangel på riktig teknologiintegrasjon

Som du kan se, kan valgsystemet omfatte teknologi i mange land. Imidlertid er det fortsatt mange steder i verden som ikke integrerer teknologi i systemet deres. Mer, kan mangelen på riktig teknologiintegrasjon redusere den totale effektiviteten til ytelsen til stemmestasjonene. Det er også ganske umulig å opprettholde alle stemmene bare med menneskelige ressurser, da de pleier å gjøre mange feil.

Det er derfor å automatisere dem og bruke riktig teknologi når det er nødvendig, er måten å løse dette problemet på.

Les mer: Blockchain i landbruk: brukstilfeller og eksempler

Hva er Blockchain Voting System?

La oss nå snakke om stemmesystemer for blockchain. I virkeligheten tilbyr blockchain-baserte stemmesystemer massevis av applikasjoner. Det er et stemmesystem som bruker blockchain-kjerneprinsipper.

For eksempel vil den være helt desentralisert slik at ingen sentralisert myndighet kan tukle med stemmesystemet. Mer så vil hver enkelt velger få bekreftet sin helt egen velgeridentitet.

Dette er faktisk en fin måte å fastslå hvem som er stemmeberettiget og ikke. I virkeligheten er det en veldig vanskelig prosess å sikre eller kontrollere hvert eneste dokument i tider med avstemming eller valg. Stresset er alltid høyt, og mange kan gjøre mange feil.

Imidlertid vil den automatisk bekrefte og effektivisere hele prosessen effektivt når du gjør det online. Så det vil spare enorm tid.

En annen funksjon er systemets uforanderlighet. I et blockchain-stemmesystem, når en velger avgir stemmer, lagres den stemmen i hovedboken. Det beste er at hovedboken er uforanderlig. Så det er ingen måte noen kan endre eller slette avstemningen hvis de vil. I virkeligheten kan det faktisk bli kvitt et av de viktigste problemene – stemmesvindel.

Meld deg på nå: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) kurs

Hvordan fungerer Blockchain-avstemning?

Du må lure på hvordan stemmeprosessen faktisk kan fungere. La oss gå gjennom trinn for trinn i et grunnleggende blockchain-basert stemmesystem.

Først og fremst må du gå til din jurisdiksjon og be om mobilstemming. Hvis valgkoordinatoren støtter stemmeprosessen gjennom blockchain, kan du få stemmeseddelen direkte til smartenheten din.

Deretter må du laste ned eller installere applikasjonen på enhetene dine og opprette kontoen din.

Etter det må du gjennom bekreftelsesprosessen. I mange tilfeller vil applikasjonen koble enhetens IP eller telefonens biometriske til kontoen og slette all synlig informasjon. Det vil også sjekke din nasjonale identifikasjon og verifisere om du er kvalifisert for det.

Alt er gjort på dette punktet. Når du er bekreftet, vil du motta stemmeseddelen din på enheten, og du kan begynne å stemme med din PIN-kode eller din biometriske informasjon.

Når du er ferdig med å stemme, vil du motta en slags bekreftelse på at du nettopp har stemt.

Som du kan se, er det slik blockchain kan fungere i avstemning.

Blockchain har mange fordeler for forskjellige bransjer. Ta en titt på guiden vår om fordelene med blockchain-teknologi for å lære mer om det.

Anvendelse av Blockchain i stemmegivning

Akselerere registreringsprosessen

Dette er en av de mest fremtredende applikasjonene av blockchain i avstemning. I virkeligheten tar registreringsprosessen i enhver form for stemmegivning enorm tid å fullføre. Mer, kompleksiteten og feilene som er gjort i løpet av den tiden, gjør det bare enda verre. Igjen, siden all denne prosessen er på det papirbaserte systemet, gir den rom for korrupsjon.

Derfor er blockchain den best egnede teknologien for å håndtere dette problemet. I virkeligheten er blockchain fullt i stand til å akselerere registreringsprosessen, hvor det bare tar minutter å gjøre det. Mer, folk trenger ikke å møte opp til valgkoordinatoren for å registrere seg til avstemningen. I virkeligheten kan de gjøre det via elektroniske plattformer som automatisk vil kontrollere ektheten til dokumentene.

Bekreftelse av velger-ID

En annen anvendelse av blockchain i stemmegivning er bekreftelsesprosessen for velger-ID. I virkeligheten er det en veldig vanskelig prosess å sikre eller kontrollere hvert eneste dokument i tider med avstemming eller valg. Stresset er alltid høyt, og mange kan gjøre mange feil. Mer, dette er hvor de mest ulovlige aktivitetene ser ut til å skje ettersom folk kan duplisere stemmene eller endre dem litt for å få det til å se ut som en unik velger..

Men med blockchain vil denne situasjonen endre seg alvorlig. Blockchain kan bidra til å effektivisere denne prosessen enda bedre. Siden du vil gjøre alt på nettet, er det ikke nødvendig å kaste bort tid for å få ID-verifisert. Valgkoordinatorene kan få informasjonen din fra plattformen, eller plattformen kan bekrefte dem og varsle deg om at du er en mulig velger.

Desentralisert stemmeinfrastruktur

Stemmeinfrastrukturen i dag er massivt sentralisert. Derfor er det så lett å påvirke resultatene. I virkeligheten vil det sentraliserte systemet alltid ha en høyere autoritet som kan misbruke sin posisjon og tukle med resultatene. Derfor er det praktisk talt umulig å sikre at avstemningen var 100% rettferdig under noen omstendigheter.

Imidlertid kan e-avstemning ved hjelp av blockchain bidra til å eliminere problemene. For eksempel kan blockchain tilby sin desentraliserte plattform for å avgi stemme. Her vil det ikke være noen sentralisert autoritet som kan tukle med resultatene. Så vi kan sørge for at valgene er 100% rettferdige ved hjelp av blockchain.

Økt gjennomsiktighet

Som du allerede vet, begynner ikke massefolk, fra lederstillinger til stemmegivning, tilgang til resultatene før myndigheten erklærer det. Ettersom den sentraliserte autoriteten kontrollerer det, kan innbyggerne åpenbart ikke stole på resultatene fullt ut. Mer så, nivået av hemmelighold i hvert trinn sikrer også en sjanse til å manipulere stemmene. Det er ingen åpenhet i systemet i det hele tatt.

Derfor vil e-avstemning ved hjelp av blockchain løse dette problemet. Alt som skjer på plattformen er synlig for alle mennesker. Så folk kan se i sanntid hvor mye stemme hvilket parti får. Så du kan eliminere hemmeligholdet en gang for alle og etablere et mer gjennomsiktig valg.

Les mer: Blockchain i produksjon: En guide til industriell empowerment

Forebygging av stemmesvindel

Dette er spørsmålet om stemmesvindel. I virkeligheten er stemmesystemet fullt av korrupsjon. Mange partier kan bestikke ledergruppen for å rigge avstemningen for å få dem til å vinne. Men det stopper ikke bare der. Selv folk kan komme inn i stemmeledelsen i håp om å få høye utbetalinger for å selge sine tjenester til det partiet som er villig til å betale opp summen. Så, manipulering av stemmer, manipulering av avstemningsarbeidere eller til og med dobbeltstemming kan forekomme når som helst.

Men med e-avstemning ved bruk av blockchain kan denne situasjonen endres. I virkeligheten kan blockchain forhindre dobbeltstemmeproblemer og sikre at en enkelt velger bare får en sjanse til å avgi stemme. Mer, det vil også eliminere enhver tredjeparts involvering og vil etablere manipulasjonssikker stemme.

Bedre cybersikkerhet

På grunn av integrasjonen av teknologi kan nå mange også stemme online. Så disse stemmene på nettet må telles riktig og trenger riktig lagring utenfor alle andres rekkevidde. Manipulering eller sletting av stemmer er imidlertid et problem for denne typen stemmesystem. I de fleste tilfeller kan ikke disse teknologiene tilby full sikkerhet denne nisje trenger.

Derfor er det på tide for blockchain-stemmeappen å øke spillet. I virkeligheten håndterer blockchain perfekt problemet, da det kan avverge ethvert angrep utenfor eller inne. Mer, det er mange apper som også kan kjempe mot DDoS-angrep. Så det er en enorm fordel for leksjonssamfunnet og innbyggerne i et land.

Bedre ledelse av avstemningsoperasjoner

Stemmestyring er et stort ansvar, og mange overholder det ikke fullt ut. Det er mange elementer som spilles her, og det er vanskelig å harmonisere dem alle sammen. For eksempel kan planleggingssvikt, produksjon og logistikkfeil ta sin toll; hvis du ikke har forebyggende tiltak, kan det være en enorm katastrofe ganske raskt.

Derfor kan bruk av den blokkjede-baserte stemmeappen hjelpe til med å håndtere alle problemene fra ett sted. Det er en god måte å spore prosessene og sikre at alt går etter planen. Her kan regjeringen bruke IoT-enheter til å spore. Så det er en enorm fordel for alle.

Raskere stemmetelling

Valg av papir er en eldgammel metode for å avgi stemmer. Mer, når det er millioner og millioner mennesker involvert, kan det telle aldre å ta det å telle stemmer. Bare i USA tar det flere dager å telle stemmer i forskjellige stater. I virkeligheten forverrer denne tidsforsinkelsen situasjonen og gir også rom for å manipulere sluttresultatet.

Derfor er bruk av blockchain i stemmegivning et fantastisk tillegg for å løse problemene. I virkeligheten kan blockchain ordne sluttresultatet direkte etter at en velger har avgitt en stemme. Så vil avstemningen telles umiddelbart og effektivt. Siden det ikke er noen mennesker involvert, er det ikke noe omfang av menneskeskapte feil også.

Vil du sjekke ut flere blockchain brukstilfeller? Ta en titt på de 20 beste tilfellene av blockchain-bruk akkurat nå!

Virkelige eksempler på Blockchain-baserte stemmesystemer

Du lurer bare på de virkelige implikasjonene av blockchain-stemmesystemer. Vel, det er faktisk mange land som har tatt initiativ til blockchain. Så, la oss sjekke ut noen av eksemplene på blockchain-stemme for å se det virkelige scenariet.

Estland

Den estiske regjeringen er en av de første blokkeringsbaserte stemmeeksemplene som bruker denne teknologien i noen tid nå. For øyeblikket er Estland en av de avanserte nasjonene i verden. Mer, ikke bare i stemmegivning, men de bruker også denne teknologien på smartkort og tilrettelegger for mange offentlige tjenester.

Canada

Canada er også et annet land for det blokkjedebaserte stemmeeksemplet. Chamber of Digital Commerce Canada startet nylig sin første adopsjon av blockchain i valget og veileder alle politiske partier i den.

Sierra Leone

Sierra Leone er et annet land som bruker blockchain i avstemning. Mer, de gjennomførte allerede en blockchain-basert stemme og gjennomgikk hvordan systemet fungerer. I virkeligheten ønsker regjeringen å øke nivået på åpenhet og tillit til systemet og sørge for at det er en god sjanse for alle.

Russland

Russland jobber også med et blockchain-stemmesystemprosjekt. I virkeligheten driver myndighetene i Moskva et elektronisk avstemningspilotprosjekt siden 2019. Her samarbeidet de med Moskva avdeling for informasjonsteknologi (DIT) og Moskva bys valgkommisjon. For tiden tror de at resultatene er vellykkede, og de vil ta det til neste fase.

Blockchain kan hjelpe deg med å øke virksomheten din. Start ditt blockchain-prosjekt ved hjelp av vår ultimate implementering av blockchain-strategien nå!

Sveits

Sveits er et annet land som jobber med blockchain-stemmesystemprosjektet. I virkeligheten er de fleste av Zugs innbyggere allerede veldig fornøyd med e-voting blockchain-tilbudene, da det gjør prosessen mye kostnadseffektiv og rask. Mer, de deltok også i avstemmingen nylig for å teste systemet videre.

Danmark

Danmark jobber med et blockchain-stemmesystemprosjekt. Det har allerede brukt denne teknologien i mange statlige sektorer allerede. Regjeringen brukte også dette systemet til å avgi stemmer, og nå driver de sine interne valg ved hjelp av denne teknologien.

Australia

Australia er også på vei til å bruke blockchain i avstemningen. For øyeblikket planlegger de å bruke denne teknologien til sine fremtidige avstemningsopplegg. De vil også sørge for at systemet er manipuleringssikkert og 100% sikret før de offisielt integreres i systemet.

Sør-Korea

Sør-Koreas hovedstad Seoul deltar i å bruke blockchain for å stemme. For øyeblikket sørger de for at innbyggerplattformen Demokrati Seoul er fullt integrert med blockchain for å forhindre enhver stemmesvindel.

Ta en titt på de 50 største selskapene som bruker blockchain-teknologi for å se flere eksempler på virkeligheten i blockchain-baserte brukstilfeller.

Avsluttende tanker

Til slutt kan blockchain i stemmegivning være en velsignelse hvis verden behandler det slik. Imidlertid, siden blockchain fremdeles utvikler seg, er mange skeptiske til ektheten til denne nye teknologien. Ja, vi vet at blockchain ikke er så perfekt; fremdeles kan det tilby mange brukstilfeller hvis vi begynner å integrere eller fokusere mer på å gjøre det sikrere og mer rettferdig.

Så det er på tide for regjeringer over hele kloden å ta steget og ta initiativ til å gjøre valget vårt mer gjennomsiktig og mer rettferdig. Hvis du vil lære mer om hvordan blockchain kan påvirke dette systemet, anbefaler vi at du starter med vårt gratis blockchain-kurs.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me