Vadnica za Microsoft Azure Blockchain

Platforma oblakov Azure blockchain je ena najnaprednejših platform v oblaku. V tem članku bomo raziskovali Microsoft Azure BaaS in razumeli, kako deluje.

Blockchain tehnologija se hitro širi v različne sektorje. Številne velike organizacije gradijo lastno blockchain infrastrukturo iz nič. To jim bo prineslo dodatno prednost pri prilagajanju na blockchain revolucijo. Vendar pa si vsako podjetje ne more privoščiti razkošja, da bi ustvarilo lastno infrastrukturo blockchain. Tu nastopi Blockchain kot storitev.

Premikamo se k pametnemu gospodarstvu, podjetje pa se mora prilagoditi novi blockchain infrastrukturi. Blockchain ima tudi ključ za pospešitev poslovne uspešnosti in opolnomočenje podjetij, da izboljšajo svojo izvedbo. Pomagal jim bo tudi povečati odgovornost, izboljšati preglednost in sprejeti poslovne odločitve na podlagi resničnih podatkov.

Brez dvoma obstaja veliko podjetij, ki lahko uporabljajo storitve Azure BaaS. Njihova storitev Azure si je vzela čas, preden se je odprla za javnost. Glede na poročilo na TechCrunchu so si vzeli prijeten čas, preden so svoje storitve blockchain začeli živeti.

Vpišite se zdaj: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

Vrhunski vodnik po Azure Blockchain

Preden začnemo, razjasnimo nekaj zmede. Blockchain kot storitev ni Blockchain!

Če ste nov v Blockchainu, vas bodo izrazi morda zmedli. Ali morda mislite, da sta Azure BaaS in tehnologija veriženja blokov enaka? Ampak to ni res.

Funkcije blockchaina vključujejo predvsem preglednost, integriteto, decentralizacijo itd. Vendar obstajajo različne vrste verig blokov, vključno s hibridnimi, zasebnimi itd. Toda resnična veriga blokov je v glavnem namenjena dejstvu, da vodi resnično decentralizirano omrežje in ne kakršne koli njegove različice. Prava ideja veriženja blokov je nastala z bitcoini. Gre za popolnoma decentralizirano mrežno kopičenje vozlišč, ki skrbijo za splošno soglasje.

Super! Šli smo skozi Bloachain-as-a-a-Service (BaaS), njegov pomen, primere in še veliko več. Zdaj smo opremljeni z znanjem za razumevanje Azure Blockchain. Torej, brez odlašanja začnimo.

Kaj je Azure Blockchain?

Microsoft je vodilni v tehnologiji s svojimi koreninami v oblačni tehnologiji. Njihova oblačna platforma Azure je dokazala svojo prevlado. Toda Microsoft je vedel, da imajo na trgu pomembnejšo vlogo. Tu pride aplikacija Azure Blockchain in Azure Blockchain. Lahko jo označimo tudi kot »Blockchain on Azure«.

Azure ponuja celovito celovito rešitev za razvoj, gostovanje in upravljanje blokchain rešitev. Kot razvijalec lahko začnete z njihovo poenostavljeno razvojno platformo in eksperimentirate z uporabo vnaprej določenih in modularnih omrežij. Infrastruktura je zgrajena tako, da podpira poenostavljen razvoj. Poleg tega so orodja zasnovana okoli ideje, da se hitro vstane in zažene. Blockchain v Azureju je namenjen preverjanju veljavnosti in ponovitvi.

Opredelimo ga lahko tudi kot »popolnoma vodeno knjigovodsko storitev«, ki podjetjem ponuja možnost upravljanja in rasti blokovnih mrež. Podjetja imajo popoln nadzor nad upravljanjem omrežja blockchain in tudi nad infrastrukturo.

Azure Blockchain je zasnovan tako, da varuje tako procese kot podatke, kar podjetjem omogoča samozavestne inovacije.

Azure Blockchain-as-a-a-Service (BaaS) pa uporablja tehnologijo blockchain in svojim strankam nudi storitve. Vendar njihov pristop sploh ni decentraliziran. BaaS je povsem nasprotje decentralizirane, saj ponuja centralizirano platformo za prodajo, gradnjo in trženje verige blokov. BaaS kot ekosistem predstavlja vrednost, vendar mora biti v nasprotju z osnovno idejo decentraliziranega bloka. Vendar pa podpirajo veliko podjetniških blockchain platform.

Enako lahko rečemo za Azure blockchain-as-a-service. Gre za upravljano rešitev, ki ne zagotavlja resnične decentralizacije. Prav tako je sposoben reševati rešitve, zaradi česar je idealen za zagonska podjetja, podjetja in podjetja, ki delajo v zaprtem ekosistemu, vendar želijo prednosti Blockchaina.

Blockchain Networks, ki jih podpira Azure Blockchain

Storitev Azure Blockchain podpira Ethereum, Quorum Ledger, Corda in Hyperledger Fabric. Kot podjetje vam ni treba voditi knjige. Prav tako s samo knjigo ni stroškov. Vendar pa morate za razvoj aplikacije in njene stroške plačati, ko deluje na Blockchainu. Z dodelitvijo potrebnih virov in časa boste dobili virtualne stroje in pripadajočo infrastrukturo.

Podpora za odprtokodno orodje

Blockchain omrežje podpira odprtokodna orodja. To pomeni, da lahko svojo aplikacijo nadaljujete z uporabo platforme in odprtokodnih orodij. Ko končate, lahko aplikacijo namestite prek omrežja blockchain.

Funkcije Azure Blockchain

Podpora različnim blokovnim omrežjem

Azure Blockchain Services prihaja s podporo štirih uglednih okvirov Azure blockchain, vključno s Quorum, Ethereum, Corda in Hyperledger Fabric. Tudi ti okviri niso omejeni, saj bo Azure Blockchain v prihodnosti zagotovo dodal podporo drugim protokolom knjige. Skratka, obstajal bo več “Azure Blockchain Framework.”

Administracija ni potrebna

Azure upravlja vsa zaledna orodja in infrastrukturo za upravljanje omrežja blockchain.

Poenostavljena razmestitev

Z razpoložljivimi orodji za veriženje blokov, kot so Azure CLI, portal Azure, je storitev Azure blockchain enostavno uvesti. Tudi koda Visual Studio je bila posodobljena tako, da podpira razširitev Azure Blockchain, ki razvijalcu olajša ustvarjanje aplikacij, povezanih z verigo blokov. Razen tega je dostopen tudi za zagotavljanje vozlišč za preverjanje veljavnosti in transakcij. Poleg tega lahko upravljate tudi varnost in shranjevanje navideznih omrežij Azure.

Kot razvijalec lahko enostavno konfigurirate in ustvarite infrastrukturo konzorcijskega bloka.

Varnost

Vsa vozlišča transakcij in validatorja so zaščitena s pravili požarnega zidu. Kot lastnik morate konfigurirati požarni zid, preden lahko dostopate do njih. Na voljo je tudi šifriranje podatkov za vsa vozlišča transakcij. Izvaja se prek TLS. Poleg tega lahko dodate tudi osnovno preverjanje pristnosti, dodate več pravil požarnega zidu ali celo dodate ključe za dostop.

Presenečeni boste tudi nad tem, da se Microsoft zelo resno ukvarja z varnostjo in je letno že vložil milijardo USD. Zaposlili so tudi 3500 varnostnih strokovnjakov, ki zagotavljajo zasebnost podatkov. Nazadnje imajo tudi več certifikatov v primerjavi z drugimi ponudniki oblaka, ki potrjujejo njihov varnostni vidik.

Vpišite se zdaj: Tečaj certificiranega strokovnjaka za varnost blokov (CBSE)

Vzdrževanje

Vozlišča se vzdržujejo tudi tako, da zagotavljajo njihovo delovanje z najnovejšo različico Blockchaina. Azure BaaS je upravljana storitev in zato vse upravljajo sami Azure.

Upravljanje konzorcija

Upravljanje blokovne verige konzorcija se peče znotraj blokovske verige Azure. Z njim dobite popoln dostop do konzorcijev. Prav tako dobite popolno upravljanje vozlišč in možnost dodajanja ali odstranjevanja članov. Druge ključne funkcije, ki jih podpira upravljanje konzorcija, vključujejo poenostavljeno uveljavljanje pravilnikov in brezkodiranje dovoljenj.

Azure Blockchain WorkBench

Azure Blockchain WorkBench je brezplačno orodje Microsofta, ki vam omogoča upravljanje aplikacij Azure Blockchain. Sestavljen je iz zmogljivosti in storitev Azure, ki omogoča uvajanje in ustvarjanje blockchain aplikacij.

Azure WorkBench je ustvaril 18-mesečno trdo delo skupine Azure. Sodelovali so z razvijalci in oblikovali blockchain predloge.

Vpišite se zdaj: Tečaj za poslovne blokovne verige

Spremljanje in beleženje

Funkcija spremljanja je popolnoma razvita. Tu boste dobili tone bogatih meritev za spremljanje vašega okolja blockchain. Vodi ga Azure Monitor Service, kjer lahko dobite informacije o shrambah vozlišč, CPU, pomnilniku in drugih pomembnih meritvah, vključno z globino čakalne vrste transakcij, izkopanimi bloki itd.!

Cene Azure Blockchain

Ponujajo tudi dve stopnji, s katerimi lahko podjetje izbere tisto, ki jim najbolj ustreza. Te stopnje so razdeljene glede na različne zmogljivosti in zmogljivosti. Osnovna stopnja ima 1 vCores in 0,05 USD / mesec na GB prostora za shranjevanje. Idealen je za lahek razvoj. Poleg tega se lahko uporablja tudi za testiranje delovne obremenitve. Obe stopnji sta zelo razširljivi, zato ne boste imeli težav s skaliranjem aplikacije blockchain.

 • Osnovno: 1 vCore, 0,05 USD / mesec na GB prostora za shranjevanje, vozlišče za preverjanje veljavnosti 0,096 USD / uro, vozlišča za transakcije 0,0996 USD / uro. Osnovna stopnja nima podpore za hibridno uvajanje. Ponuja pa upravljanje konzorcija. Ponuja metriko visoke razpoložljivosti, zaradi česar je idealna za preskusno okolje.
 • Standardno: 2 vCore, 0,05 USD / mesec na GB prostora za shranjevanje, vozlišča za preverjanje vrednosti $ 0,318 / uro, vozlišča za transakcije 0,318 USD / uro, 99,99% razpoložljivosti. Dobro je za zagon proizvodnih obremenitev.

Cene dveh razpoložljivih stopenj so spodaj:

 • Osnovno: 0,0996 USD / uro za ceno vozlišča transakcije, 0,096 USD / uro za ceno vozlišča validatorja in 0,05 USD / uro za ceno skladiščenja blockchain GB.
 • Standardno: 0,318 USD / uro za ceno vozlišča transakcije, 0,318 USD / uro za ceno vozlišča validatorja in 0,05 USD / uro za ceno skladiščenja blockchain GB.

Cene blokov Azure za blockchain se izračunajo na podlagi vozlišč in stroškov shranjevanja. Torej, na primer, če ste opravili test, sestavljen iz dveh članov (z uporabo verige blokov Quorum). V tem primeru vas bodo stroški osnovne stopnje stali 292.832 USD na mesec, če upoštevate, da je mesec sestavljen iz 730 ur. Podobno bo standardna stopnja stala 733,92 USD za 3 vozlišča. Izračuni vsebujejo še druge parametre, zato priporočamo, da preverite njihove uradne podatke stran s cenami.

S tem se konča naš seznam funkcij blokovske verige Azure.

Podjetja, ki uporabljajo primere uporabe Azure Blockchain

Da bi bolje razumeli moč blokovske verige Azure, si oglejmo podjetja, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov, in se tudi poskusimo naučiti, kako to počnejo.

Starbucks

Starbucks se visoko podaja na blockchain inovacije. Vendar pa za popolno uresničitev svoje ideje uporabljajo Microsoftovo pomoč. Pred kratkim so sklenili pomemben posel z Microsoftom, da bi zagotovili, da lahko rastejo v pravo smer.

V partnerstvu bodo uporabljali storitve oblakov Azure blockchain. Sprva so začeli s svojo blockchain pobudo leta 2018, kjer bodo aktivno uporabili Blockchain za pomoč Ruandi, Kolumbiji in Kostariki. Uporabljajo sistem za sledenje kavi, ki temelji na Blockchainu. Vloga Microsofta nastopi med delom procesa serviranja, vključno s stroji za pripravo kave, naročanjem in sledenjem.

Insurwave

Pomorsko zavarovanje je bilo ena največjih težav, ki jo je treba rešiti v 21. stoletju. Po drugi strani pa lahko Blockchain reši problem s svojimi edinstvenimi funkcijami, kot so preglednost, nespremenljivost in še več! Insurwave je eno tistih podjetij, ki so ga ustvarili veliki igralci, med njimi EY, Guardtime, AP Moller-Maersk in R3, da bi ustvarili prvo platformo za verigo pomorskih zavarovanj na svetu. Področje uporabljajo Microsoft Azure za opolnomočenje podjetja in globalnega Blockchaina za zavarovalno rešitev.

Xbox

Microsoftova lastna pododdelka Xbox uporablja Azure Blockchain v svojo korist. Blockchain uporabljajo za zagotavljanje informacij o licenčninah založnikom iger Xbox. To se izvaja v realnem času, kar izboljša postopek s 45 dni na le nekaj minut. Na splošno gre za korak naprej k avtomatizaciji enega od kritičnih vidikov Xboxa z uporabo Blockchaina v Azureju. Sprejetje je bilo izvedeno leta 2018 in že lahko veliko izboljšajo svoje sisteme!

Nasdaq  

Kapitalski trgi imajo lahko tudi izjemno korist od Blockchaina. Nasdaq to ve in zato že uporabljajo Azure. Njihova tehnološka veja je kritična in gosti infrastrukturo, ki upravlja več kot 100+ borz in druge oddelke, ki delujejo v 50 državah! Njihova poteza je integracija finančnega okvira Nasdaq, ki skrbi za celotno infrastrukturo z Blockchainom. Azure jih vodi v naslednjo generacijo finančne strukture, ki bo uporabljala poslovno strategijo blockchain z več knjigami.

Druga podjetja, ki uporabljajo Azure Blockchain, vključujejo Project Ubin, webjet.com.au, 3M, Interswitch in še veliko več!

Arhitektura rešitev

Blockchain-as-a-a-service (BaaS) ima veliko primerov uporabe, kjer jih je mogoče uporabiti. Azure podpira tudi različne panoge in primere uporabe. Na primer, lahko se uporablja v različnih sektorjih, vključno s finančnimi storitvami, igrami na srečo, zdravjem & Življenje, trgovina na drobno in predelovalne dejavnosti. To pomeni, da ga je mogoče uporabiti v številnih primerih uporabe.

Azure je na svojem spletnem mestu ponudil dve arhitekturi rešitev, tako da dobite dobro predstavo o njihovi ponudbi.

Zdaj pa si oglejmo dve arhitekturi rešitev –

Slika 1: Arhitektura dobavne verige z uporabo Azure Blockchain in IoT

Sledenje in sled dobavne verige

Dobavna veriga je ena najpogostejših težav, ki jo je mogoče rešiti z uporabo verige blokov. Glavna ideja je zagotoviti, da se sredstvo lahko premika po omrežju, ne da bi ga bilo treba tranzitirati. V celotni industriji imamo oskrbovalne verige. Skoraj vsak sektor uporablja dobavno verigo za izboljšanje svojega delovnega procesa. Znano je, da ima na primer tudi zdravstveno varstvo resne težave, ko gre za upravljanje dobavne verige. Z uporabo Blockchain za dobavno verigo in pomeni pravila o skladnosti, ga je mogoče impresivno izboljšati. Spodaj je arhitektura dobavne verige z uporabo Azure.

Bi radi izvedeli, kako lahko Blockchain vpliva na dobavno verigo? Zakaj ne začnete z našim tečajem za upravljanje poslovnih blokov in verig dobavne verige, če želite izvedeti več o njem?

Aplikacija Blockchain Workflow

Blockchain je enako uporaben pri spreminjanju delovnega toka na delovnem mestu. Blockchainu lahko pomaga digitalizirati potek dela in izboljša notranje in zunanje delovanje organizacije. Vpliva tudi na to, kako deluje dobavna veriga, in izboljšuje način pretoka sredstev po njej. Arhitektura aplikacij delovnega toka blockchain zajema večino anatomije aplikacij blockchain in bo vsakemu razvijalcu pomagala pri uvedbi Blockchain.

Sprva mora razvijalec uporabiti storitve Azure Blockchain Services za izvajanje lastnega upravljanega omrežja blockchain. Ko končate, lahko na njej zgradite konzorcijsko aplikacijo, medtem ko se povežete z različnimi uporabniškimi vmesniki in aplikacijami v istem konzorciju..

Pretok informacij v tej vrsti arhitekture je naslednji:

Zgornji pretok informacij je standarden za večino aplikacij ali omrežij, ki jih poganja blockchain, ki uporabljajo Azure Blockchain. V arhitekturi se uporablja veliko različnih izdelkov Azure, vključno z vozliščem Azure IoT, servisnim vodilom, Power BI in Power Apps. Tu Azure izkorišča prednosti drugih blockchain rešitev, saj daje popolno celovito rešitev za izvajanje blockchain aplikacij v Azure.

Azure Marketplace

Tržišče cveti z orodji, s katerimi lahko izboljšate svoj razvoj verige blokov. Spodaj naštejmo orodja, s pomočjo katerih boste kar najbolje izkoristili storitev blokovske verige Azure.

Pospeševalniki aplikacij

 • Azure Blockchain Workbench – enostavno ustvarite blockchain programe.
 • Blok veriga Vizix IOT za trgovsko verigo – orodje za razvoj IoT.
 • Stratumn Indigo Node – ogrodje za izgradnjo mreže Proof of Process
 • Trgovinsko financiranje – akreditiv – vloga za trgovinsko financiranje

Knjiga z več vozlišči

 • Ethereum v Azure – Konfigurirajte in postavite omrežje verig blokov Ethereum
 • BlockApps Multi-Node Blockchain – poslovna izdaja za upravljanje več zasebnih Ethereum blockchain.
 • Enoposteljni blok EGP – Konfigurirajte in uvedite verigo blokov Quorum
 • Mijin Azure BaaS – Je zasebna blockchain platforma.
 • R3 Single Network – vnaprej konfigurirana uvedba omrežja za R3
 • Quorum – orodje Quorum za konfiguriranje in uvajanje verige blokov Quorum
 • Hyperledger Fabric v Azure – konfigurirajte in postavite Hyperledger Fabric

Knjiga z enim vozliščem

 • Syscoin Full Node – poslovna blockchain platforma, ki jo poganja Syscoin
 • Quorum -Quorum blockchain uvajanje in konfiguriranje
 • Storitev žetonov ERC-20 za kvorum – Standard žetonov ERC20 za kvorum
 • Ripple Development and Training Suit – Ripple Blockchain razvojno okolje in usposabljanje
 • Ethereum Developer Kit – okolje Ethereum za testiranje
 • KrypCore PoC Creation Edition – ustvarite dokaz o konceptih na Hyperledgerju s pomočjo KrypCore.

Orodja

 • Blockstack Core v14 – nov decentraliziran internet
 • Ethereum Studio – Blockchain Environment – celoten paket Ethereum Blockchain Development
 • Tartufi – razvojno okolje Ethereuma, cevovod sredstev in preskusni okvir
 • Parity Ethereum Dev – lahka in hitra uvedba Ethereuma.
 • Rewards API – ogrodje nagrad za programe zvestobe kupcev.

Na Azure Marketplace lahko najdete celoten seznam orodij, povezanih z Blockchain tukaj. Še naprej preverjajte, saj bodo v prihodnosti dodali več orodij.

Viri

Azure Blockchain Services ima na tone virov, ki vam lahko pomagajo pri obvladovanju. Nekatere ustvari Microsoft sam. Ponujajo veliko vadnic o azurnih blokovnih verigah, s katerimi boste začeli. Še več, te modre vadnice za storitve azure blockchain lahko uporabite za delo na vseh platformah, kot je tkanina Hyperledger.

Naštejmo nekaj omembe vrednih, omenjenih spodaj:

 • Storitev Azure Blockchain: Začetek na MSDN.com – Tu boste izvedeli, kako deluje storitev Azure Blockchain. Zvočniki poučujejo aplikacije skupnega delovnega toka in vam nudijo navodila za uvajanje in omejevanje infrastrukture blockchain z uporabo Azure. Ključne teme, ki bodo obravnavane v tej vadnici, vključujejo upravljanje konzorcijev, portal Azure, interakcijo s storitvenim API-jem in še veliko več!
 • Komplet za razvoj blokov – Razvojni komplet za veriženje blokov širi možnosti za razvijalce za sodelovanje z Azure in Blockchain. Uporablja se lahko s predlogami za razvijalce Azure Blockchain Workbench in blockchain.
 • Vadnica Corda – Azure Blockchain – Naučite se, kako nastaviti verigo Corda z verigo blokov Azure
 • Azure vzorci – Tu lahko najdete predstavitev blokovske verige Azure.

Zaključek

Azure je ena najbolje upravljanih storitev veriženja blokov. Vsebuje vse, kar boste potrebovali za ustvarjanje, uvajanje in upravljanje konzorcija. Na voljo je tudi s številnimi funkcijami, s katerimi boste dobro opremljeni v ekosistemu. Vendar to ne pomeni, da lahko integrirate ali povežete druge storitve ali programe. Na primer, lahko uporabite odprtokodna orodja. Azure Blockchain Workbench je tudi izvrstno orodje, ki vam omogoča upravljanje projektov. Vendar to ni potrebno orodje.

Z njegovimi storitvami boste našli tudi veliko virov za delo. Da se prepričate, da se ne počutite obtičali, smo v naš članek vključili vire. Tudi oblikovanje cen je dobro opravljeno, saj zagotavlja dvotirno strukturo cen. To pomeni, da se njihov Azure Blockchain lahko uporablja za testiranje ali manjše projekte.

Toda preden se lotite modrega Blockchaina, morate razumeti, kako Blockchain deluje popolnoma. Za to priporočamo, da začnete z našim tečajem Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP)!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me