Hvordan kontraktstyringsløsninger og Blockchain fungerer sammen

Leter du etter å lære om kontraktstyringsløsninger og blockchain? Hvis du gjør det, har du kommet til rett sted.

I denne artikkelen skal vi fokusere på kontraktstyringsløsninger og lære hvordan blockchain påvirker kontraktstyringsløsningen. Kort sagt, vårt fokus vil være blockchain for CMS. Vi vil også lære om CMS-blockchain-utfordringer. La oss komme i gang uten forsinkelse.

Blockchain har potensialet til å revolusjonere alle sektorer der ute. En av de største innvirkningene som blockchain vil ha er på virksomheten. Det vil bringe den nye infrastrukturen og hjelpe bedrifter med å skape og effektivisere forretningsprosessen.

Så, hvordan hjelper blockchain? Blockchain er et desentralisert peer-to-peer-nettverk som forbedrer gjennomsiktighet, sikkerhet og gir uforanderlighet. Alle disse funksjonene er mer enn nok til å endre nesten alle forretningsprosesser. Dette inkluderer også kontraktstyringsløsninger.

kontraktadministrasjon soltuion cms og blockchain

Hva er Contract Management Solutions?

Løsninger for kontraktstyring er programvare som er utstyrt med alle verktøyene og teknikkene for å håndtere Contract Lifecycle. Den administrerer kontraktene fra kunder, ansatte, partnere og enheter som er avhengige av kontrakter for å opprettholde arbeidsflyten.

Det er vanlig å se virksomheter ansette papirkontrakter. De er nyttige, men begrensede når det gjelder å endre dem, verifisere dem eller lagre dem. Hva skjer når papirkontrakter blir stjålet eller ødelagt på grunn av en ulykke? Det er her programvareløsningen kommer inn. Nå er bedrifter mer proaktive med å digitalisere papirkontraktene.

Blockchain inn i matrisen

Blockchain kan bidra til å endre hvordan dagens kontraktstyringsløsninger fungerer. Det vil gi opphav til blockchain-kontraktadministrasjon – et perfekt program som kan gi virksomheten en måte å mestre kontraktadministrasjonen på.

Hvordan kan blockchain endre kontraktstyring?

Kontraktsbehandling har alltid vært en av de største utfordringene for virksomheten. Den største utfordringen er koordinering når det gjelder å administrere de forskjellige aktivitetene knyttet til blockchain, inkludert forfatterskap, forhandlinger, fornyelse, håndheving / utførelse og fornyelse. Alle disse aktivitetene tok god tid med å investere.

Så, hvordan ville blockchain endre kontraktstyringsløsninger? La oss utforske.

Bruk av smarte kontrakter

En av grunnlagene for blockchain er smarte kontrakter. Smarte kontrakter gir nettverksautomatisering og muligheten til å konvertere papirkontrakter til digitale kontrakter. Smarte kontrakter kan sees på som juridiske koder som ligner lovligheten som papirkontrakter har.

Utviklere kan definere en smart kontrakt ved å holde de to partene i spill. Når alle er enige i kontraktsvilkårene, settes kontrakten i gang, noe som gjør alt offisielt.

Siden alt er i kode, kan automatisering oppnås ved hjelp av smarte kontrakter. For eksempel, hvis en part har tatt et lån fra en annen part, kan den smarte kontrakten kodes for å lagre lånebeløpet, renten og andre forhold som lånet har. Den smarte kontrakten kan også inneholde funksjoner som kan utløse betingede handlinger. Dette betyr at hvis en av partene tømmer lånet sitt, kan kontrakten stenge selv eller informere alle partene som er involvert i den smarte kontrakten. Smarte kontrakter ble først introdusert i andre generasjon blockchain-løsning, Ethereum.

Hvis du vil lære mer om smarte kontrakter, anbefaler vi å sjekke ut vår detaljerte guide om smarte kontrakter her: Smart Contracts: The Ultimate Guide For The Beginners.

Ingen behov for mellommenn

Med blockchain-drevne kontraktstyringsløsninger, ville det ikke være behov for meglere. Dataene kan utveksles mellom partene angående kontrakten. Dataene kan være relatert til en transaksjon eller en hvilken som helst del av kontrakten. Det er heller ingen begrensning på hvor mange parter eller jevnaldrende som kan kommunisere med hverandre. Dette fjerner mye ventetid for kontrakter å behandle og informere. I tradisjonelle omgivelser kan en kontrakt bli sittende fast på grunn av at en part ikke er tilgjengelig. Dette skjer rett og slett ikke i smarte kontrakter som brukes av kontraktstyringsløsninger.

Mangelen på mellomledd betyr også raskere transaksjoner og færre manipulasjoner.

Kontrollerbar og nøyaktig

Blockchain tilbyr også en kontrollerbar og nøyaktig representasjon av transaksjonene som gjøres på nettverket. Et CMS på blockchain-plattformen betyr verifiserbar og nøyaktig informasjon. Det gir en fullstendig måte å håndtere alle data og kontrakter på, som kan verifiseres av partene. Uforanderligheten til blockchain betyr også at dataene er nøyaktige. Når kontrakten er laget, kan den ganske enkelt ikke endres. Men med riktig autorisasjon kan den endres.

Effektiv og kostnadsbesparende

En annen mest åpenbar endring som blockchain for CMS vil gjøre er å gjøre den mer effektiv og kostnadsbesparende. Smarte kontrakter gir automatisering, som igjen sparer både tid og kostnader knyttet til administrasjon av kontrakter.

Forbedret sikkerhet og sikkerhetskopiering av data

Blockchain benyttet avansert kryptografi for å sikre innholdet i kontrakter, deltakelse og annen viktig informasjon som må holdes sikker. Smarte kontrakter gir riktig sikkerhet og fungerer godt med løsninger for kontraktstyring. Det lar også utviklere fokusere på kravene og utvikle løsninger som fungerer for virksomheten.

Som vi nevnte, gjør kryptografi CMS og blockchain i stand til å fungere best mulig. Det meste av CMS- og blockchain-løsningen avhenger av beregninger gjort av jevnaldrende for å verifisere transaksjonen.

Umiddelbare handlinger garantert

Med Blockchain for CMS trenger ikke partene å vente på mellomledd eller annet system for å få sine kontrakter til å komme videre. Smarte kontraktløsninger kommer med idiotsikker bekreftelsesprosedyrer. Dette er mulig på grunn av det faktum at blockchain holder oversikt over alle andre transaksjoner som gjøres. Ved å gjøre dette brukes de forrige handlingene for å verifisere de nye – slik at de godkjennes raskere og raskere. En transaksjon vil bare utføres hvis forutsetningene er oppfylt.

Automatisk styring

En kontakt kan administreres automatisk gjennom hele livssyklusen. Dette er mulig på grunn av smarte kontrakter. Den eneste forutsetningen er å lage vilkårene på en best mulig måte. Hvis de er satt riktig, kan kontakten klare seg selv. For å nå dette automatiseringsnivået, må partene sitte og sette vilkårene riktig.

Automatisk styring er veldig nyttig når det gjelder håndtering av både enkle og komplekse kontrakter. Uten smarte kontrakter eller blockchain for CMS vil det ta nøye henrettelser av kontraktsoffiserene. Det reduserer tiden, smerten og innsatsen som går med til å overvåke eller tømme disse kontraktene.

Finansbransjen kan ha enormt nytte av disse, da det vil sikre rettidige betalinger og bedre kundebehandling.

Forbedret gjennomsiktighet

Blockchain er kjent for sin uforanderlighet og sikkerhet, men det gir også gjennomsiktighet. Åpenheten er imidlertid på inngangsnivå, som gjør det mulig for partene å lære om kontraktenes status eller annen viktig informasjon, som sørger for at løsningen kjører effektivt. Åpenhetsnivåens gjennomsiktighet betyr også at involverte parter blir kjent med statusen til kontrakten – det sørger også for at ingen tvetydighet blant partene.

Tilliten opprettes også i systemet da informasjonen som er lagret ikke kan formes. Så det er umulig at noen kan endre den lagrede informasjonen og gjøre manglende overholdelse.

Bedrifter som lager gode kontraktstyringsløsninger med Blockchain

CMS med blockchain er en idé som allerede er implementert av mange store teknologibedrifter. I denne delen vil vi gå gjennom disse selskapene og se hva de har å tilby.

Accenture Blockchain for kontrakter

Accenture tilbyr sin ekspertise ved å bruke blockchain-teknologi for å håndtere kontrakter. Det vil forbedre finansinstituttene til å administrere sine kontrakter, slik at de kan automatisere dem og bli ferdige med dem i løpet av få minutter i stedet for å vente i flere dager på å håndtere dem..

Accenture bruker R3 Corda-teknologien og Microsoft Azure for å tilby sin Accenture Blockchain for kontrakter. Det gir høy effektivitet og lav friksjon for hele prosessen. Det engasjerer partene og håndterer kontraktene gjennom hele livssyklusen.

Det fungerer også med eksisterende papirer når de blir transformert til digitale kontrakter og deretter lastet opp til en delt blockchain-database. Hver part kan enkelt håndtere sine kontrakter – se dem, revidere dem og godta dem. Alt dette gjøres på blockchain-hovedbok for best mulig resultat. Blockchains uforanderlighet hjelper også hele prosessen.

Det tilbyr også et høyt sikkerhetsnivå ved bruk av begrenset datadeling og kryptering. Til slutt gir de følgende fordeler med Accenture Blockchain for kontrakter

 • Forbedret sikt
 • Forbedret effektivitet og hastighet
 • Én datakilde
 • Reduser miljøavfall
 • Fjern tvister og forsoningsinnsats.

Icertis Contract Management (ICM)

Det neste prosjektet vi skal snakke om er Icertis Contract Management (ICM). De tilbyr deres Icertis Blockchain Framework, som lar selskaper distribuere kontraktløsninger på standardbasert blockchain og i tillegg tillatt blockchain.

Noen av de viktigste funksjonene som tilbys av deres ICM-rammeverk inkluderer følgende.

 • Distribuer tillatt eller standardbasert blockchain med ICM-plattformen.
 • Den kan distribueres på Microsoft Azure
 • Tilbyr rekordspesifikke transaksjoner
 • Definer smarte ledd
 • Utveksle informasjon
 • Overvåke og administrere

Det gjør det også mulig for selskaper å gjøre sømløs prototyping og produksjonsutrulling.

Hvis du vil lære mer om ICM, kan du sjekke her: Icertis Contract Framework.

Microsoft har også nylig inngått et samarbeid med Icertis for blockchain-kontraktadministrasjon.

MindTree

MindTree tilbyr også sin egen Smart Contract Management-løsning for OTC (over-the-counter) derivathandel. De leverer det ved hjelp av Mindtrees Blockchain-løsning, som er pålitelig, sikker og rask behandling.

Det tilbyr en smart tilnærming for OTC-kontraktstyring. Du kan lese mer om deres OTC-løsning her.

De samlede fordelene inkludert sikkerhet, gjennomsiktighet, effektivitet og så videre

Konfidio

Konfidio, et Berlins Blockchain Venture Studio, tilbyr også sin desentraliserte løsning, som lar en bedrift administrere sine kontrakter effektivt og smart. Sjekk ut mer informasjon om løsningen deres her.

Nøkkelfunksjonene inkluderer følgende

 • Sanntids ledelsesdashboard
 • Smart SLA og kontraktytelse
 • Katalogtjenester og produkter

Konklusjon

Dette fører oss til slutten av vår CMS- og blockchain-artikkel. Vi diskuterte hvordan løsninger for kontraktstyring ville ha nytte av blockchain eller omvendt. Blockchain har potensial til å forbedre CMS drastisk. Så, hva synes du om begge disse teknologiene? Kommenter nedenfor og gi oss beskjed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me