ICO community manager: viktigheten av rollen i din ICO

Lanserer du ditt Initial Coin Offering (ICO) for ditt blockchain-crypto-prosjekt? På grunn av reklamebegrensninger er du sterkt avhengig av ICO-fellessjefen din. I denne artikkelen forklarer jeg rollen til ICO-samfunnsleder og den nødvendige ferdigheten.

Din ICO markedsføringsstrategi avhenger av ICO community manager:

ICO-markedsføring er helt digital. Imidlertid har nye utfordringer dukket opp i 2018.

Google, Facebook, Twitter og LinkedIn har alle forbudt ICO-reklame. Selv MailChimp, den populære e-postmarkedsføringstjenesteleverandøren, har utestengt ICO-e-postmarkedsføring. Du kan fremdeles kjøre PPC-annonser (pay-per-click) for ICO-en din på de populære kryptonyhetene eller bloggsidene, men markedsføringen din må fokusere på samfunnsoppsøk.

Du må engasjere kryptosamfunn i forskjellige chat-apper, sosiale mediekanaler og online-fora. Investorer ser synspunktet fra kryptosamfunn veldig seriøst. Hvordan du engasjerer dette kunnskapsrike samfunnet avgjør hvordan investorer mottar ICO. Du kan lese mer om det i denne artikkelen “Beginner’s Guide: How to create a great ICO marketing strategy”.

Du og utviklere vil være veldig opptatt i oppkjøringen til ICO og senere. Produktutvikling og potensiell forretningspartneroppsøk er for viktig, du kan ikke delegere disse. På den annen side er å engasjere kryptosamfunn en heltidsjobb som du ikke kan ignorere.

Ikke prøv å gjøre det helt alene. Hvis du tildeler utilstrekkelig ressurs til denne oppgaven, vil ikke ICO-markedsføringen ta av. Du trenger en erfaren ICO-fellessjef eller et team for å engasjere kryptosamfunn meningsfullt.

Hva gjør en ICO-samfunnssjef?

En ICO-fellesskapssjef engasjerer kryptosamfunn i forskjellige chat-apper, sosiale medieplattformer og online-fora. Jobben innebærer å lage engasjerende og innsiktsfulle innlegg om prosjektet ditt. Samfunnslederen må også delta i diskusjonstråder som er relevante for prosjektet ditt, og svare på spørsmål. Målet er å forbedre tilliten til prosjektet ditt og gi det riktig dekning.

Det er mange plattformer, og markedsføringsbudsjettet ditt bestemmer hvor mange og hvilke du målretter mot. Imidlertid må ICO-samfunnssjefen din målrette seg mot minst følgende kanaler:

 • Telegram: Denne krypterte chat-appen er veldig populær i kryptosamfunnet. Kryptoentusiaster liker den krypterte ‘hemmelige chat’-funksjonen i denne appen. Meldingen her er direkte og til-punktet. Å perfeksjonere markedsføringsmeldingen din her hjelper deg også med meldinger for andre plattformer.
 • Slakk: Et annet veldig populært samarbeidsverktøy pluss meldingsapp som kryptosamfunnene er glad i.
 • Reddit: Å administrere Reddit-samfunnet er den tøffeste delen av ICOs samfunnssjefs jobb. Samfunnet her er veldig kunnskapsrik og stiller veldig spisse spørsmål. Hvis ICO-fellessjefen din kan vinne tilliten til dette samfunnet, kan du vurdere det som en stor milepæl i din ICO-markedsføring! De fleste investorer vil sjekke diskusjoner om prosjektet ditt her.
 • Quora: ICO-fellessjefen må legge inn innhold av god kvalitet her regelmessig. Samfunnet er kunnskapsrikt, og det er viktig å vinne tilliten med rettidig innhold av høy kvalitet.
 • Facebook: Du kan ikke annonsere her lenger, men det er fortsatt kryptosider og grupper, og fellessjefen bør legge ut innhold der.
 • Twitter: Ingen annonser lenger, men fellessjefen bør twitre relevant innhold minst tre ganger om dagen og bruke hashtags. Twitter er veldig populært blant kryptoentusiaster.
 • LinkedIn: Meget kunnskapsrike kryptoeksperter bruker fortsatt LinkedIn, selv om annonser er forbudt. Det er profesjonelle grupper på blockchain og crypto som fellessjefen må bli med på, og oppdatere med kvalitetsinnhold.
 • Steemit: Det er som Reddit, og det blir stadig mer populært. Samfunnsansvarlig må legge ut innhold av god kvalitet og svare på spørsmål.
 • BitcoinTalk: Det er det største forumet eksklusivt for blockchain-crypto-samfunnet. Dette er veldig viktig for samfunnssjefen din. Å oppdatere dette regelmessig med kvalitetsinnhold og engasjere seg med andre krever innsats, men belønningen er kjekk.
 • Middels: Samfunnsansvarlig må legge ut innhold av høy kvalitet her regelmessig. Mange kryptoentusiaster anser det like viktig som Quora.

Ferdighetene og kompetansene til en ICO-samfunnssjef:

For å kunne starte ICO og opprettholde oppsøket med samfunnet senere, trenger fellessjefen følgende ferdigheter og kompetanser:

 • Resultatdrevet: ICO-fellesskapssjefen bør etablere KPI-er og målestokker for ulike kampanjes ytelse mot mål.
 • Erfaren og fleksibel: ICO-fellessjefen bør ha førstehåndsopplevelse av disse plattformene og forumene. ICO-fellessjefen må raskt bytte fra en plattform til en annen sømløst.
 • Kunnskap: Samfunnsansvarlig må kjenne blockchain og crypto space godt. Bransjekunnskap er også kritisk. Mange blockchain-prosjekter fokuserer på spesifikke bransjeproblemer, og spørsmål dreier seg om disse. Kryptosamfunn er kunnskapsrike, og hvis fellessjefen ikke er det, vet de det på kort tid!
 • Dedikasjon: Dette er en 24 × 7 jobb fordi ICO-investorer er fra hele verden. ICO-samfunnssjefen må engasjere seg med dem uavhengig av tidssone. Vurder å ansette et byrå for å håndtere arbeidsmengden. Arbeidsbelastningen er stor selv etter ICO. Det er et betydelig oppsøkende krav etter samfunnet. Crypto ICO-nyheter kommer raskt opp, og fellessjefen må holde seg oppdatert. Igjen, vurder å ansette et byrå!
 • Tålmodighet: Mange investorer er nye, og kan stille det samme spørsmålet gjentatte ganger. Også fellesskapslederne vil ofte motta spørsmål om dusørprogrammer og airdrop. Tålmodighet er nøkkelen her!
 • Kommunikasjon: Ulike forum trenger forskjellige stilarter for meldinger, men fellessjefen må kommunisere hovedbudskapet overalt. Dette krever en høy grad av kommunikasjonsevner.
 • Språk: Hver oppdatering og respons må ha riktig grammatikk og stavemåte. Vurder å teste språkferdighetene før du ansetter en samfunnssjef. Avhengig av geografiske mål, kan det hende du trenger forskjellige fellesskapsledere for forskjellige språk. Byråer kan hjelpe.

Ombord riktig ICO community manager for suksessen til din ICO:

Du må tenke fra investorers perspektiv. De kjenner deg ikke, og de trenger informasjon om prosjektet ditt før de investerer. Bortsett fra nettstedet ditt og whitepaper, er deres viktigste kilder kryptosamfunn. Les hvordan ICO-investorer forbereder seg denne artikkelen “Beginner’s Guide: How to delta in an ICO?”

ICO-samfunnssjefen din er nøkkelen for at du skal få den nødvendige informasjonen til investorene dine. Ikke skjær hjørner her.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me