Hyperledger-prosjekt: 15 prosjekter du bør vite om

Det er så mange populære blockchain-prosjekter for bedrifter i blockchain-nisje akkurat nå, og Hyperledger ser ut til å være en av dem. Imidlertid er Hyperledger ikke et eneste rammeverk, men et paraplyprosjekt der det er andre Hyperledger-prosjekter under det.

I virkeligheten kan Hyperledger være et godt valg hvis du ønsker å implementere en blockchain-basert løsning.

Derfor snakker jeg i dag alt om Hyperledger-prosjekter for å hjelpe deg med å bestemme hvilken som passer for løsningen din. Imidlertid vil vi først se litt på det grunnleggende om Hyperledger før vi dykker dypere inn.

Så la oss sjekke dem ut!

 

Contents

Hva er Hyperledger?

Hyperledger er faktisk et open source-prosjekt støttet av Linux Foundation. Mer, det kommer med et bredt utvalg av rammer, biblioteker, verktøy og mange flere. I utgangspunktet kan du kalle det drivhuset til blockchain.

Hyperledger-prosjektmedlemmer hjelpe bedrifter å komme med unike blockchain-løsninger sammen med å hjelpe dem med å tilpasse seg løsningene også.

Hyperledger startet tilbake i 2015 for å fremme blockchain for bedrifter. Imidlertid, for å gjøre det, dannet selskapet et konsortium av mange high-end bedrifter.

 

Hvorfor er det åpen kildekode?

Du tenker kanskje på hvorfor Hyperledger-prosjektet er åpen kildekode. I utgangspunktet kommer typisk produsentlisensiert programvare med mange begrensninger. Først og fremst kommer den med leverandørlåsinger, og mer, det lar deg ikke endre noen av kjernekodene.

Imidlertid, i åpen kildekode, får du mer frihet til å endre, laste ned koden.

Open source-plattformer vokser også eksponentielt, noe som gir mening for et bedriftsmiljø.

Til slutt, ettersom Hyperledger-prosjektet virkelig vil hjelpe til med å fremme implementering av blockchain for bedrifter, er det best å holde det åpent for alle å bruke.

Hva er fordelene med Hyperledger Project?

 • Hold deg oppdatert på utviklingen

Det er ganske utfordrende å holde tritt med utviklingen av open source-plattformer. Derfor vil mange selskaper kanskje gi opp. Men med Hyperledger-prosjektmedlemmer får du et samarbeidsmiljø.

Så til slutt vil du få full støtte for å lage løsningen fra Hyperledger-prosjektmedlemmene.

 

 • Økt produktivitet

I følge Hyperledger-prosjektets wiki vil du legge merke til at de ikke lar alle mennesker jobbe som de vil mens du arbeider med prosjektmedlemmene. Mer, de har en tendens til å følge spesialisering når de dykker opp arbeidskraften. I denne tar Hyperledger-prosjektmedlemmene bare det de er best på og jobber med det.

Som et resultat får du en effektiv, produktiv linje mens du jobber med prosjektet ditt.

 

 • Samarbeidstilnærming

Dette er en av de beste fordelene med Hyperledger-prosjekter. I virkeligheten jobber alle Hyperledger-prosjektmedlemmene i et samarbeidsmiljø. Vanligvis, når en ny teknologi dukker opp, har selskaper en tendens til å duplisere hverandres utvikling.

Men ikke i Hyperledger. Her vil alle jobbe sammen for å komme med en unik løsning og effektivisere den generelle utviklingen.

 

 • Kode av høy kvalitet

Hyperledger-prosjekter kommer med høykvalitets kode på alle plattformene. I utgangspunktet, ifølge Hyperledger-prosjektets wiki, observerer prosjektmedlemmene nøye hver eneste kodebase før de lanserer dem i markedet.

Også det tekniske samfunnet til dette selskapet er svært profesjonelle da de vurderer hver eneste linje og tester dem kraftig før de lanserer den.

 

 • Håndtering av immateriell eiendom

Hyperledger sørger for at intellektuell eiendom i systemet deres blir tatt vare på. Som standard kommer alt innholdet på systemet med lisensierte egenskaper. Som et resultat er enhver form for immateriell eiendom trygg i systemet.

 

Hyperledger-prosjekter: 15 prosjekter å sjekke ut

Hyperledger har for tiden 15 prosjekter under vingene. Alle disse prosjektene er spesielt designet for å møte kravene fra bedriftene. Uansett, la oss sjekke dem en etter en og se hva hver av dem tilbyr.

 

Distribuerte ledgers

Hyperledger Burrow

Status: Inkubasjon

Hyperledger Burrow er et rammeverk som hovedsakelig passer for utviklere. I virkeligheten er den hovedsakelig optimalisert for offentlig tillatt blockchain; du kan imidlertid også bruke den som private eller konsortium-blokkjeder.

Videre støtter den EVM og smarte kontrakter.

 

Viktige komponenter i Hyperledger Burrow

Motor for konsensus

I følge Hyperledger-prosjektets wiki kommer Burrow med den bysantinske feiltolerante tendermintprotokollen. I virkeligheten er det en ny type protokoll som tilbyr en større transaksjonsrate. Du kan imidlertid ikke forkaste dette rammeverket.

Application Binary Interface (ABI)

Den kommer med mange fantastiske verktøy som lar deg distribuere, kompilere og til og med koble til andre soliditetsbaserte smarte kontrakter i nettverket.

Ethereum Virtual Machine (tillatt)

I følge Hyperledger-prosjektets wiki bruker den en tillatt EVM for å observere om nettverket har riktig tillatelsesnivå. Så det skiller liksom mellom de forskjellige tillatelseslagene.

Smarte kontraktsapplikasjoner

I Hyperledger Burrow kan du ringe en smart kontrakt mens du er i transaksjonsprosessen. I utgangspunktet vil den virtuelle maskinen utføre smarte kontrakter som kalles i transaksjonen.

Application Blockchain Interface (ABCI)

ABCI er ansvarlig for å koble en konsensusmotor med applikasjonslaget for smart kontrakt. Dermed sikrer det at konsensusmotoren er agnostisk når det gjelder smarte kontraktsapplikasjoner.

 

Hyperledger stoff

Status: Aktiv

Hyperledger Fabric-prosjektet er et av de mest populære modulprosjektene under Hyperledger. I virkeligheten er plattformen fullt optimaliserbar. Dermed kan du bruke den til alle slags brukstilfeller. Videre, med Hyperledger Fabric-prosjektet, får du konfidensialitet, fleksibilitet, spenst, skalerbarhet og mange flere.

Uansett kjører Hyperledger Fabric-prosjektet på det generelle programmeringsspråket. Som et resultat er det ikke noe innfødt token for dette.

 

Funksjoner i Hyperledger Fabric-prosjektet

Modulariteten

Den leveres med en modulær design. Så du kan bare koble til hvilken som helst funksjon og bare begynne å bruke den. Det er noen moduler som allerede er tilgjengelige for bruk, for eksempel bestillingstjenester, medlemsleverandører, sladretjenester, smarte kontrakter osv.

Smarte kontrakter

I Hyperledger Fabric-prosjektet kalles smarte kontrakter kjedekode. I virkeligheten er det litt annerledes enn typiske smarte kontrakter, da det kan få alle funksjonene det trenger fra blockchain-nettverket. Mer følger det tre trinn – utførelse, bestilling og validering.

Pluggable Hyperledger Fabric Consensus Protocols

Dette er uten tvil de beste funksjonene i Fabric. All konsensusmekanismen i systemet er helt pluggbar. Så du kan bruke et bredt antall konsensus når du vil. Det er ingen begrensninger i det.

 

Hyperledger Indy

Status: Aktiv

Hyperledger Indy-prosjekt er et annet populært Hyperledger-prosjekt. I utgangspunktet er det et rammeverk som er eksplisitt laget for desentraliserte identiteter. Mer, det kommer med mange komponenter, verktøysett og biblioteker du kan bruke.

Det beste er at det styrker brukerne ettersom brukerne får det eneste eierskapet til sine helt egne identiteter.

 

Hovedtrekkene i Hyperledger Indy Project

Selvsuverenitet

I Hyperledger Indy-prosjektet kan du lagre all identitetsbasert dokumentasjon på nettverket.

I utgangspunktet vil alt innholdet ha kryptografiske kryptering, bevis på eksistens, privat nøkkel og offentlige nøkler og mange flere. Bare du kan endre eller gjøre endringer i disse dokumentene.

Personvern

Hyperledger Indy-prosjektet har et beskyttet fortrolighetslag for å beskytte alle dine verdifulle dokumenter. Alt forblir bare i hovedboken, og ingen kan engang spore identiteten din fra en annen lenke eller hovedbok.

Kontrollerbare krav

I mange tilfeller kan det hende du må vise en eller annen form for identitetsdokumentasjon, for eksempel fødselsattest eller førerkort for å bevise det. Men i mange tilfeller kan folk også misbruke disse dokumentene. Dermed kan du bare velge å avsløre selektive deler av dokumentet ditt for å bevise identiteten din.

 

Hyperledger Iroha

Status: Aktiv

Hyperledger Iroha er et annet solid blockchain-rammeverk. Med dette rammeverket er det superenkelt å integrere i eksisterende virksomhetsnettverk. Prosjektet kom etter Fabric og Sawtooth. Uansett kan du bruke denne plattformen til helsetjenester, utdanning, betaling over landegrensene, finansielle tjenester, DIDs og mange flere.

 

Nøkkelfunksjoner i Hyperledger Iroha

 • Å distribuere plattformen er superenkelt og greit. Det er ingen kompliserte alternativer eller noen forvirrende attributter. Du kan også gjøre vedlikehold internt med litt trening.
 • Du vil også få tilgang til mange biblioteker, og disse er i utgangspunktet egnet for utviklere.
 • Tilgangskontrollen i denne plattformen er rollebasert.
 • Mer, designstrukturen til Hyperledger Iroha er modulær som andre Hyperledger-prosjekter.
 • Det kommer også med kommandospørsmål.
 • Videre får du også eiendoms- og identitetsadministrasjon.

 

Uansett har de også en kontrollmodell der de arbeider nøye med følgende modeller –

 • Opptreden: Her jobber Hyperledger Iroha med tid og ressursutnyttelse og gir deg den raskeste produksjonen.
 • Pålitelighet: I virkeligheten tilbyr de også feiltoleranse og gjenoppretting i tilfelle en uheldig situasjon.
 • Brukervennlighet: Her kan Hyperledger Iroha avskrekke brukerfeil og lære av når plattformen utvikler seg, og forbedre seg selv for å bli bedre.

 

Hyperledger sagtann

Status: Aktiv

Hyperledger Sawtooth er faktisk en blockchain-drakt for å distribuere, kjøre og bygge distribuerte ledgers. Mange bedrifter har vanskelig for å jobbe med den komplekse naturen til blockchain-teknologi. Derfor tilbyr Sawtooth den perfekte løsningen, da det gjør implementering av blockchain-løsninger til en enkel oppgave.

 

Funksjoner av Hyperledger Sawtooth

Dynamisk konsensus

Her kan hvem som helst endre enighet i et live blockchain-nettverk. Mer, du kan til og med gjøre det i transaksjonsprosessen. Men du må velge tilgjengelige konsensus-plugins for det.

Bevis på forløpt tid (PoET)

Det er en ny type konsensusalgoritme. Det er hovedsakelig på som standard, men du kan endre det hvis du trenger det. I virkeligheten er arbeidsprosessen ganske unik, og den bruker veldig mindre energi.

Transaksjonsfamilier

Du kan skrive smarte kontrakter på hvilket som helst språk, det vil ikke være noen begrensning i det.

Ethereum Contracts Compatibility

En annen best egenskap ved Hyperledger Sawtooth er at den er 100% kompatibel med Ethereum smarte kontrakter. Så hvis du vil bruke det, kan du gjøre det ved å plugge EVM.

Parallell utførelse av transaksjoner

Det kommer også med parallell transaksjonskjøring, noe som sparer deg mye tid.

Private transaksjoner

Du kan opprette individuelle kjeder der du enkelt kan holde alle dine konfidensielle transaksjoner.

 

Hyperledger Besu

Status: Inkubasjon

Hyperledger Besu er faktisk en åpen kildekode Ethereum klient. I virkeligheten er prosjektet skrevet på Java og bruker Apache 2.0-lisensen. Du kan kjøre den på en hvilken som helst privat tillatt plattform eller på Ethereum offentlige nettverk.

 

Funksjoner av Besu

Ethereum Virtual Machine (EVM)

Bruken av EVM i systemet gjør det mulig å utføre Ethereum-baserte smarte kontrakter og mange andre funksjoner.

Konsensusalgoritmer

Hyperledger Besu kommer med et bredt spekter av konsensusalgoritmer for validering av blokker. Disse er –

 • Bevis for autoritet er egnet når jevnaldrende i systemet kjenner hverandre og stoler på hverandre. Det er en flott protokoll som bruker svært lav effekt.
 • I IBFT 2.0 godkjenner validatorer blokkeringer og transaksjoner. Det er en feiltolerant konsensusprotokoll.
 • Clique er en unik konsensusalgoritme, da den er to ganger feiltolerant enn IBF 2.0.
 • Bevis for arbeid er ikke den primære konsensusen, men bare brukt i Ethereum-nettstedet.

Oppdagelse

Du vil få en UDP-basert protokoll for å finne alle andre i nettverket.

Brukervendte API-er

Med Besu får du EEA JSON-RPC APIer i stedet for HTTP-, mainnet Ethereum-, GraphQL API- og WebSocket-protokoller.

Overvåkning

Rammeverket overvåker nettverks- og nodeytelser. Det sikrer også personvern og tillatt tilgang.

 

Verktøy

Hyperledger Caliper

Status: Inkubasjon

Hyperledger Caliper er en unik type prosjekt. I virkeligheten er det et benchmarkingsverktøy for andre blockchain-baserte plattformer. Mens virksomheter utvikler løsninger, har de egentlig ikke en ideell modell å sammenligne den med. Som et resultat vet de fleste selskapene ikke om løsningen er nok eller ikke.

Derfor kan du i Caliper forhåndsdefinere brukstilfeller, og Caliper kan fortelle deg om den er klar for det eller ikke.

Mer, det beste er at det ikke kommer med noen forhåndsdefinert standard. Hvorfor? Vel, det er fordi alle blockchain-implementeringene er forskjellige. Å dømme dem etter de samme kriteriene vil ikke gi det riktige resultatet.

Derfor kan bedrifter skissere ønsket produksjon og på bakgrunn av det teste løsningen. I utgangspunktet er det et fantastisk verktøy for utviklere og bedrifter.

 

Hyperledger Cello

Status: Inkubasjon

Hyperledger cello er et annet fantastisk verktøy for Blockchain som en tjeneste. Med dette kan du enkelt opprette, avslutte eller til og med administrere alle blockchain-tjenestene dine. I utgangspunktet er det primære målet å skape en innovativ tilnærming til blockchain-økosystemet. Også virksomheter ser ut til å være mer ivrige etter BAAS ettersom det sparer tid og penger.

Dermed er dette verktøyet mer egnet for leverandører som ønsker å tilby BAAS for bedrifter. Det vil la dem lage plattformene ganske effektivt. Fra instrumentbordet til dette verktøyet kan du sjekke statusen til nettverket ditt, se kjedekodeprestasjoner, få analytiske data og mange flere.

Foreløpig støtter den bare Hyperledger Fabric. Men det er snart å inkludere flere rammer også. I alle fall er arkitekturen også modulær, slik at du også kan nyte pluggbare alternativer.

 

Hyperledger Explorer

Status: Inkubasjon

Hyperledger Explorer er et annet fantastisk prosjekt under Hyperledger. Hovedsakelig tilbyr den en nettvennlig utsikt over blockchain-nettverket. I virkeligheten, med dette, kan du sjekke noder, transaksjoner, statistikk, blokkeringer, smarte kontrakter og mange flere.

Men hvorfor bruke den? Vel, det er mer praktisk at du kan sjekke opp alle disse fra ett sted. Også utviklere må sjekke hvordan systemet har det før de rulles ut i markedet. Dermed er Explorer et perfekt alternativ for det.

Det vil også la deg gjøre endringer i koden din hvis du finner noen problemer. Også, hvis du har et internt sikkerhetsteam for nettverket, så bruk dette verktøyet for å opprettholde det er ganske greit.

Uansett er det faktisk et forsøk på å gjøre blockchain-løsningen mye enklere og tilgjengelig for alle.

 

Hyperledger Avalon

Status: Inkubasjon

Tidligere var Hyperledger Avalon Trusted Compute Framework. Men de ga det navnet Avalon i løpet av samarbeidsfasene. Det er et produkt av samarbeid mellom EEA, Hyperledger og skytjenesteleverandører. I utgangspunktet hjelper dette verktøyet med å sikre blockchainbevegelser fra hovedkjeden for å bevare databehandlingsressurser.

Mer, det sikrer at alle utviklere får alle fordelene fra beregningstillit og begrenser alle ulempene.

Uansett vil det opprettholde et register for pålitelige arbeidere. Det vil også tilby en prosess for kunder å sende inn ordrer til arbeidere.

I virkeligheten vil Avalon også bevare en logg for arbeid utført i hovedboken.

 

Biblioteker

Hyperledger Quilt

Status: Inkubasjon

Hovedsakelig er det et forretningsblokkeringsverktøy for distribuerte hovedbøker. Men med Quilt får du interoperabilitet mellom hovedbøkene. I virkeligheten er interoperabilitet bare en spekulasjon, og ingen andre blockchain-plattformer kan trekke den av. Men i Quilt prøver de å gjøre det.

Så med dette verktøyet kan du kommunisere med andre reskontorsystemer uten problemer. Det beste er at du kan sende penger fra et annet land uten å ha samme plattform. I utgangspunktet pakkes transaksjonen her og fører den til destinasjonen.

Uansett vil du få rammer for å implementere denne strukturen og også et sett med interoperabilitetsregler som du må følge.

Quilt er ikke aktivt ennå, det er for øyeblikket inkubasjonsfase og trenger mer tid til å fullføre.

 

Hyperledger Ursa

Status: Inkubasjon

Hyperledger Ursa blir nylig med på prosjektlisten. Det er faktisk et delt kryptografisk bibliotek. I denne sporer den alt kryptografisk arbeid innenfor et rammeverk. Men hvorfor bruke den? Vel, du vil absolutt ikke duplisere arbeid i hovedboken, gjør du? Med Ursa kan du enkelt unngå det.

Ettersom den vil spore alle forrige oppføringer, vil den forhindre duplisering senere i fremtiden. Det beste er at det er helt modulært og det støtter også alle andre Hyperledger-baserte prosjekter.

I virkeligheten får du med Ursa et høyt sikkerhetsnivå. Det er også et åpent økosystem, så eksperter vil kommentere kryptografien og hjelpe nykommere med å utvikle kryptografimodellene sine bedre.

Mer, det tilbyr også interoperabilitet. Uansett er det også i inkubasjonsfasen, og vi vet ikke nøyaktig når den vil være tilgjengelig.

 

Hyperledger Væren

Status: Inkubasjon

Hyperledger Aries er faktisk en infrastruktur for peer-to-peer blockchain-baserte transaksjoner. Det er imidlertid ikke et rammeverk eller et program. Uansett er det primære målet å tilby kode for hemmelighetsadministrasjon, peer-to-peer-samhandling, sikker meldingstjeneste og verifiserbar informasjonsutveksling for flere desentraliserte miljøer.

I virkeligheten vil det utvide anvendeligheten i Indy i fremtiden, da det vil fremme interoperabilitetsstøtte i alle eksisterende standarder. Dermed gjør det til en effektiv og enkelt forretningsløsning.

Blockchain-grensesnittet lag eller resolver av biblioteketegnene og skaper blockchain-transaksjoner. I tillegg vil en kryptografisk lommebok sikre alle hemmelige dokumenter og eiendeler til brukeren. Det tilbyr også et kryptert meldingssystem slik at jevnaldrende kan kommunisere uten å bekymre seg for noen sikkerhet.

Ettersom det er bevis på null kunnskap, kan du bekrefte en transaksjon uten å avsløre innholdet i den transaksjonen. Videre er det en mekanisme som vil hjelpe deg med å lage APIer og protokoller for visse brukssaker.

 

Hyperledger Transact

Status: Inkubasjon

Det er et bibliotek for utviklere. Med Hyperledger Transact-koding vil det være en enkel oppgave å utvikle distribuert programvare. I virkeligheten kan biblioteket håndtere alt relatert til smarte kontrakter som transaksjonsforsendelse, planlegging, statsadministrasjon og mange flere.

Så hvis du bruker noen Hyperledger-rammer eller har tilpassede distribuerte hovedbøker, kan du legge til Transacts statsadministrasjon og avanserte transaksjonskjøring for å forenkle prosessen med å utføre koder..

Uansett, med dette biblioteket kan du utføre transaksjoner på mange måter, du kan få seriell og parallell kjøring, få støtte fra Merkle-Radix Tree, etc. Mer, du kan også generere hendelser fra smarte kontrakter og bruke språk som JavaScript , Python, Rust, Swift og mange flere.

Den støtter også EVM.

 

Domenespesifikk

Hyperledger Grid

Status: Inkubasjon

Grid er her for å løse alle dine problemer i forsyningskjeden. Det er faktisk et WebAssembly-basert prosjekt. Derfor får du tilgang til mange biblioteker, datamodeller, SDK-er og mange flere. Disse er alle egnet for å utvikle klientgrensesnitt og smarte kontrakter.

Det siterer ikke direkte noen begrensninger i bruk av andre plattformer; det gir imidlertid sikkerhet hvis du bruker det på en annen nisje i stedet for forsyningskjeden. Og også, bibliotekene kan også kjøre på andre plattformer.

Det kan virke som en applikasjon, men i virkeligheten er det ikke. Dermed er det mer en suite med tilgang til mange rammer og verktøy.

Hyperledger Grid ønsker ikke å begrense innovasjon når det gjelder forvaltning av forsyningskjeder på tvers av bransjer. Så hvis du er i den nisjeen, kan du prøve.

 

Til slutt

Hyperledger-prosjekter er her for å gjøre blockchain-utvikling enklere og greiere. Hvert eneste prosjekt av Hyperledger er et resultat av samarbeid. Her utviklet flere selskaper løsningen og gjorde det åpen kildekode for alle å prøve ut.

Selv om de foreløpig bare har 4 prosjekter som er aktive, ser de fleste av de andre prosjektene lovende nok ut. Hvis du leter etter bedriftsblokkeringer, kan Hyperledger-prosjekter sikkert hjelpe deg med det.

Du kan også bli med på økosystemet deres for å bidra til å bidra til andre kule løsninger og eskalere blockchain-transformasjonen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me