Začetniški vodnik po blokovni verigi IOTA

Kaj je IOTA?

IOTA je blockchain rešitev platforma in kriptovaluta, ki je oblikovana kot Internet stvari. Razlikuje se od katerega koli drugega kriptokoin ali blockchain projekta, saj ne uporablja tradicionalnega sistema veriženja blokov. Zagotavlja uporabo pametnih pogodb s svojo sposobnostjo, da postanejo transakcijsko gorivo. To se naredi s pomočjo strojev, ki so združeni v eno omrežje. S tržno kapitalizacijo 11 milijard dolarjev je to sedma največja kriptovaluta, prisotna na kripto trgu.

Kako deluje IOTA?

IOTA ne uporablja tehnologije veriženja blokov, zaradi česar se razlikuje od drugih priljubljenih kovancev, kot sta Ethereum ali Bitcoin. Dnevnik zapletov uporablja platformo na osnovi acikličnega grafa, ki je usmerjen v DAG. V primeru Ethereuma ali Bitcoina se bloki uporabljajo za vodenje evidence transakcije, ki jo opravi uporabnik, v primeru IOTA Tangle pa se takšni bloki ne uporabljajo.

7 Značilnosti IOTA

Pametne pogodbe se učinkovito uporabljajo in upravljajo s pomočjo IOTA. Računalniško moč pametnih naprav lahko v realnem času delite v katerem koli delu sveta s pomočjo “ekonomije stvari”. Nekatere druge funkcije, ki jih IOTA ponuja svojim uporabnikom, vključujejo:-

 1. Mikro-transakcije – Pomaga pri izvrševanju majhnih transakcij s pomočjo svoje zapletene arhitekture. Kot rezultat te funkcije so se pojavile nove priložnosti za podjetja in jim omogočile, da poslujejo z manj provizijami za transakcije.
 2. Prenos podatkov – Podatki se prenašajo s pomočjo zavihka Tangle, ki je glavna značilnost. S pomočjo IOTA se med napravami vzpostavijo overjeni in varni kanali. Podatki so popolnoma zaščiteni pred nedovoljenimi posegi in overjeni z zapletom. To napadalcem ne pomeni prostora za dostop do podatkov.
 3. Glasovanje – Zelo enostavno je varno glasovati po spletu. Uporablja internet stvari, ki omogoča varno in varno pošiljanje podatkov organizacijam za e-upravljanje.
 4. Maskirana sporočila – Podatki se izmenjujejo prek Tangle s pomočjo zakritih sporočil (MAM) na šifriran in overjen način. Z enostavnimi besedami lahko rečemo, da lahko s pomočjo svojih pametnih naprav občutljive in dragocene podatke prenesete s kvantno dokazano varnostjo. Tako kot radio lahko vsakdo deli katere koli informacije s številnimi stranmi. Če želite sprejeti oddane podatke, se je treba samo uglasiti na določeno frekvenco.
 5. Vse kot storitev – Vse pretvori v storitev. V realnem času lahko zakupite vse, v čemer je čip. Na primer brezpilotna letala in orodja. Poleg tega je mogoče zakupiti tudi računalniško moč, računalniško shrambo, pasovno širino Wi-Fi itd.
 6. Ničelne provizije za transakcije – Od svojih uporabnikov ne zaračunava provizij za transakcije.
 7. Noben rudar ni vključen – Gre za decentralizirano kriptovaluto, saj v omrežju ni rudarjev. Tisti, ki opravljajo transakcije znotraj mreže, aktivno sodelujejo pri soglasju.

Kako kupiti IOTO

Podobno kot druge kriptovalute jo je mogoče kupiti bodisi v dolarjih bodisi v zameno za druge priljubljene kriptovalute, kot sta Bitcoin ali Ethereum. Ker je na trgu že na voljo množica platforme za izmenjavo kripto, je najboljša možnost kupiti Ethereum ali Bitcoin na spletnem mestu, kot sta Bitfinex ali Coinbase, in ga pretvoriti v valuto IOTA.

Prednosti IOTA

 • IOTA omogoča možnost mikrotransakcij skupaj z operacijami pri visoki hitrosti. To je mogoče le s pomočjo Tangle.
 • IOTA se razlikuje od katerega koli drugega običajnega blockchaina, zaradi česar je močna skupnost, saj jim trgovci popolnoma zaupajo.

Slabosti IOTA

 • Vsaka transakcija IOTA zahteva provizijo, niti noben žeton ni potreben za dokončanje transakcije med razdeljeno knjigo. Uporabnik mora porabiti računalniško moč za dokončanje transakcije.
 • Za prihodnje naložbe ni dobra izbira, saj za IOT IOTA ni valuta.

Končne besede

IOTA je prva kriptovaluta, ki uporablja Internet stvari (IoT). To povečuje sposobnost strojev za trgovanje s storitvami, blagom in informacijami za dohodek. To je zanimiv kot uporabe omrežja brez transakcij.

IOTA je zelo zanimiv projekt, ki ima neskončno mejo na trgu, da pokaže svoj potencial. IOT bo uporabljen v vseh mogočih stvareh, od pametnih pištol do pametnih avtomobilov, da bo olajšal potrebe uporabnika. Ker je tehnologija prilagodljiva in je manj provizij, predstavlja obetaven projekt, ki ga sprejme veliko število trgovcev.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me