Varför efterfrågan på Blockchain-färdigheter ökar 2020

Blockchain har framstått som ett lovande tekniskt alternativ för företag över hela världen. Det har visat sig vara en lovande teknik för att hantera komplexa problem. Som ett resultat översätts löften om blockchain-teknik för företag också direkt till efterfrågan på blockchain-färdigheter. Å andra sidan kan du också hitta olika datapunkter för att validera den ökade efterfrågan på blockchain-proffs.

Enligt Glassdoor visade efterfrågan på blockchain-baserade jobb en tillväxt på 300% under 2019 jämfört med föregående år.

Baserat på din kunskap om blockchain-landskapet kan du ha utforskat några av de lovande karriäralternativen i blockchain.

Men vad som gör blockchain till en av de mest efterfrågade färdigheterna 2020 är en av de framträdande problemen. Om du vill utforska orsakerna till vilken blockchain är en av de mest efterfrågade färdigheterna 2020, har du kommit till rätt ställe.

Följande diskussion tar dig igenom några av de viktiga statistiken som visar blockchain-dominansen inom olika sektorer. Dessutom kan du hitta specifika teman som driver efterfrågan på blockchain som en av de bästa tekniska färdigheterna. Dessutom kan du ta reda på tillförlitlig och autentisk information om karriärmöjligheter med blockchain-teknik.

Anmäl dig nu: Gratis Blockchain Fundamentals Course

Blockchain och potentialen för tillväxt

Många läsare måste ha fått en grundläggande inblick i blockchain-teknik. Ankomsten av kryptovalutor riktade världens uppmärksamhet mot blockchain. Sedan 2009 har blockchain-tekniken kommit ganska långt i att bli en av de ofta uttalade termerna i styrelsemöten. Därför är efterfrågan på blockchain-färdigheter inte bara ett resultat av införandet av ny störande teknik. Företagen behöver blockchain-proffs med färdigheterna för att hjälpa dem att utnyttja det mesta av blockchain-tekniken för att driva sina affärsmål.

Många forskningsföretag har ständigt påpekat möjligheterna till mångfaldiga investeringar i blockchain-teknik. År 2023 skulle de globala kostnaderna för blockchain-lösningar värderas till nästan 15,9 miljarder. Från och med 2019 var de globala utgifterna för blockchain-teknik 2,7 miljarder dollar, med lovande störningar i finanssektorn.

Dessutom uppgår värdet av blockchain för livsmedels- och jordbruksindustrin till 41,9 miljoner dollar, vilket visar blockchain-teknikens potential utanför finanssektorn. Enligt Global Blockchain Survey of Deloitte 2020 har nästan 39% av ledande befattningshavare och utövare antagit blockchain i produktion.

Om man tar hänsyn till företag som är värda mer än 100 miljoner dollar, ökar andelen blockchain-antagande till 41%. Därför tjänar potentialen för tillväxt inom blockchain-branschen som en framträdande anledning till den ökade efterfrågan på blockchain-färdigheter.

Om du fortfarande har några frågor om tillväxten och framtiden för Blockchain Technology, läs nu vad är Blockchain-framtiden på väg!

Anledningar till den ökande efterfrågan på Blockchain-färdigheter

Så vad ger blockchain exakt för företag som ökar deras efterfrågan? Blockchain är den bästa tekniska skickligheten 2020, med det ökande fokuset på digital transformation. I händelse av den senaste pandemikrisen var företagen tvungna att reformera sina försörjningskedjor och konventionella verksamheter. Med kunder hemma vill företag ha lösningar för att nå dem där de är. I det här fallet kan blockchain tjäna följande fördelar och därigenom bevisa att det är nödvändigt som en färdighet 2020.

  • Blockchain och säkerhet går hand i hand med lagring av information i ett nätverk av datorer jämfört med en enda server. Den decentraliserade lagringen av information och avsaknaden av enskilt ägande löser alla hot om transaktionsdata.
  • Efterfrågan på blockchain-färdigheter 2020 ökar också till stor del för öppenhet som underlättas av blockchain-teknik. Det är praktiskt taget omöjligt att ändra några poster i blockchain utan kunskap från andra nätverksdeltagare. En liten förändring i varje post kan spegla direkt i hela kedjan och därigenom säkerställa transparens i alla blockchain-poster.
  • Nästa viktiga aspekt som kan svara på frågan ”är blockchain en skicklighet” avser hastigheten på transaktionerna i blockchain. Blockchain tar bort behovet av mellanhänder, vilket säkerställer snabbare förhandlingar, avvecklingar och clearingar. Alla register förvaras i en enda digital huvudbok, vilket tar bort alla farhågor för avbrott.
  • Blockchain möjliggör åtkomst till alla nätverksdeltagare för de oföränderliga uppgifterna i blockchain. Så det finns inget intrång av mellanhänder, vilket ger pålitliga möjligheter att minska kostnaderna för transaktioner med nästan hälften.
  • Det viktigaste av allt är att efterfrågan på blockchain-färdigheter ökar på grund av spårbarhetsfördelarna med blockchain. Blockchain-tekniken har ett granskningsspår som tar reda på ursprunget för en tillgång och alla milstolpar den har gått igenom. Granskningsspåret visar identiteten för användare som är inblandade i modifieringen av en tillgång i blockchain tillsammans med tidsstämpeln.

Du märker tydligt att de ovan nämnda fördelarna kan hjälpa många företag att uppnå kostnadseffektivitet och prestandaförbättringar på lång sikt. Blockchain-teknikfördelar skapar grunden för dess efterfrågan bland organisationer som översätter till efterfrågan på skickliga blockchain-proffs.

Läs också: De viktigaste funktionerna i Blockchain Technology

Hur ser Blockchain-arbetsmarknaden ut nu?

Låt oss nu ta en titt på arbetsmarknadens status i blockchain-branschen för att stärka vårt intryck av blockchain som en av de mest efterfrågade färdigheterna 2020. En ny rapport från LinkedIn har placerat blockchain som en av de bästa teknikerna kompetens för 2020. Rapporten visar en unik avvikelse från 2019 års rapport, som inte ens nämnde blockchain-teknik.

Det är som om blockchain-tekniken höjde sig till de bästa tekniska kunskaperna över natten! Det är dock inte fallet eftersom blockchain-utövare inom företag gradvis har börjat flytta fokus från att bevisa användbarhet och efterlevnad av blockchain-teknik mot skapandet av nya blockchain-baserade lösningar för olika praktiska användningsfall..

topp blockchain färdigheter

Ett annat viktigt tema som har definierat den ökade efterfrågan på blockchain-skicklighet är tillämpningen av blockchain i styrning. Länder som USA, Schweiz och Kina har godkänt användningen av blockchain. Å andra sidan uppfattar länder som gradvis kommer ikapp den digitala transformationsvågen också blockchain som en lovande plattform för att utveckla styrningslösningar. Till exempel är blockchain-baserade nationella identitetsregistreringssystem ett av de möjliga möjligheterna att använda blockchain för att stödja styrning.

Det är också viktigt att reflektera över temat för ökande möjligheter för integration av blockchain med andra framväxande tekniker. Till exempel ökar IoT-nätverket, och det är också data som genereras från det. När IoT-data ökar i volym blir bekymmer för lagring och bearbetning av IoT-data med säkerhet framträdande. Nu kan blockchain ge ett lovande boost till säkerhet, transparens och hastighet för att utveckla IoT-lösningar. Så du kan identifiera tydliga möjligheter för lovande karriärroller med blockchain-expertis.

Läs nu: Hur fungerar Blockchain?

Karriärroller i Blockchain

De olika karriäralternativen inom blockchain som för närvarande finns är också bra indikatorer på den ökande efterfrågan på blockchain-färdigheter. Blockchain har framgångsrikt etablerat sitt rykte som en vanlig teknik. Men många av karriäralternativen inom blockchain har förblivit outforskade fram till nu. Eftersom blockchain får erkännande som en av de bästa tekniska färdigheterna 2020 ökar också uppmärksamheten mot tillgängliga jobbalternativ tydligt.

Hoppande blockchain-proffs måste avvika från konventioner för att bedriva en karriär inom blockchain. Det är en kontinuerligt utvecklad teknik och kräver att du experimenterar och innoverar. Om du är redo för åtagandet att utveckla dina bästa blockchain-färdigheter kan du dra nytta av karriärfördelarna med följande blockchain-baserade roller,

  • Blockchain-utvecklare

En av de främsta rollerna som har förbättrat efterfrågan på blockchain-färdigheter är en blockchain-utvecklare. Blockchain-utvecklaren är en av de högst betalande arbetsrollerna och involverar ansvaret för att designa och utveckla blockchain-baserade lösningar och appar. Du skulle behöva utmärkta server-programmering och analytiska färdigheter för att utforska denna karriärväg.

  • Blockchain webbdesigner

Startups och stora företag vill utveckla begripliga och kundorienterade användargränssnitt för att utveckla medvetenhet om blockchain-produkter. Så, yrkesverksamma med expertis inom JavaScript, HTML, CSS och designverktyg kan bedriva karriärer som blockchain-webbdesigners. Blockchains webbdesigners huvudansvar är skapandet av sömlösa användargränssnitt vid sidan av portaler och webbplatser för olika blockchain-lösningar.

  • Blockchain Quality Engineer

Nästa viktiga blockchain-baserade roll som har fått efterfrågan nyligen är en blockchain-kvalitetsingenjör. Det primära ansvaret i denna roll skulle innebära att man tar itu med farhågorna att analysera kvaliteten och planera och leverera blockchain-projekt. Det är också viktigt att se till att ny blockchain-infrastruktur upprätthåller fördefinierade QA-standarder.

Ingenjörer i Blockchain-kvalitet måste också skriva manus och implementera testautomation för att förbättra belastningstest. Kandidater måste se till att de behärskar grunderna i blockchain-miljön och teststandarderna.

En Blockchain-certifiering kan ta din Blockchain-karriär till nästa nivå. Lär dig nu hur du blir certifierad expert inom Blockchain.

Slutord

Så du kan tydligt märka kraften i blockchain-teknik, mångfalden av jobbroller och den potentiella tillväxten av investeringar i blockchain från ovanstående diskussion. Det fastställer tydligt de grundläggande prejudikat som ligger bakom den ökade efterfrågan på blockchain-färdigheter. Om du vill bygga upp din karriär som blockchain-professionell, välj sedan den jobbroll du vill utöva.

I nästa steg måste du hitta de perfekta plattformarna som kan hjälpa dig att få kompetens och kunskap. Du kan välja plattformar som erbjuder omfattande branschkunskap tillsammans med djupgående expertis inom olika aspekter av blockchain-teknik och hjälper dig att få topp blockchain-färdigheter.

Så om du är nybörjare och håller på att börja din karriär inom teknik kan Blockchain vara ett utmärkt val för dig. Lär dig grunderna i Blockchain med Free Blockchain Fundamentals Course och gör dig redo att ha en ljus framtid framöver!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me