Ponuda rješenja AWS vs AZURE vs Oracle Blockchain: usporedba BaaS

Kako se blockchain tehnologija pojavila kao jedan od najbrže rastućih i novih promjena u razvoju tehnologije u tehnološkoj industriji, mnogi tehnološki giganti u posljednjih nekoliko mjeseci osmislili su vlastita blockchain rješenja za svoje kupce. BaaS (blockchain-kao-usluga) dobiva sve više i više pažnje.

Ovi tehnološki divovi uključuju:

 • Amazon ili AWS (Amazon Web Service)
 • Microsoftov AZURE
 • Oracle

U posljednjih godinu dana, gotovo svi glavni tehnološki divovi, kao što je gore spomenuto, zajedno s IBM-om, HP-om, SAP-om i kineskim Huaweijem najavili su vlastita blockchain rješenja jedno za drugim ili gotovo istodobno. Google je također puno uložio i očekuje se da će sa svojim rješenjem doći u narednim mjesecima.

Što to znači?

To odražava da se tehnološki divovi međusobno natječu, ulažući velika sredstva u blockchain tehnologiju i uvjereni da je blockchain put naprijed. To također pokazuje hitnost velikih igrača da se utrkuju u igri.

Interes je uglavnom zbog toga što se očekuje da će tržište blockchaina rasti za 61,5% godišnje u sljedeće tri godine. Gotovo sve velike tvrtke žele iskoristiti rastuću potražnju.

U najnoviji članak, otkriveno je da gotovo svi glavni tehnološki divovi koji uključuju IBM, Google, Oracle, Microsoft i Amazon, ulažu velika sredstva u blockchain tvrtke i blockchain rješenja.

U ovom ćemo članku proučiti detalje ponude AWS vs Azure vs Oracle Blockchain Solution s detaljnom usporedbom između tri.

Azure vs. Ponuda AWS vs Oracle Blockchain Solution:

AWS vs Azure vs Oracle Blockchain Solution Ponuda

AWS Blockchain rješenje

Počnimo s AWS-om, poznatim i kao Amazon Web Services. Najavili su svoje Blockchain predlošci kao BaaS (blockchain kao usluga) ponuda u travnju 2018. Pokretanje je uslijedilo nakon sličnih najava Microsoftovih Azure, Oracle i IBM. To čini Microsoft Azure posljednjim koji je predstavio svoje blockchain rješenje u usporedbi s Oracleom i Azureom.

Pa, što BaaS nudi programerima i tvrtkama?

Njihov najpopularniji proizvod su AWS Blockchain Predlošci koji korisnicima AWZ-a koji rade na blockchain aplikacijama omogućuju brže postavljanje mreža Hyperledger Fabric ili Ethereum.

AWS svojim korisnicima također nudi pristup pristupačnim resursima koji im mogu pomoći u brzoj implementaciji blockchain mreža.

Istaknute značajke

Evo nekoliko važnih značajki AWS Blockchain Solution.

 • Nudi sigurnost tvrtkama jer korisnici mogu dodati dozvole za kontrolu pristupa resursima AWS. Tvrtke također mogu pristupiti aktivnosti resursa u bilo koje vrijeme koje je prijavljeno u AWS CloudTrail.
 • Usluga se nudi kao platite kako idete uslugu, tako da plaćate samo usluge koje upotrebljavate i vrijeme koje ste koristili. To resurse AWS čini pristupačnim. Također ne morate plaćati nikakve naknade za otkaz ili unaprijed naknade, jer ne postoji dugoročni ugovor između AWS-a i korisnika.
 • AWS vam također nudi i širok raspon mogućnosti što se tiče blockchain okvira. Možete birati između Corde, Hyperledger Fabric i Ethereuma, kao i partnerska rješenja za vašu industriju.
 • S AWS Blockchain predlošci, korisnici mogu brzo implementirati sigurne blockchain mreže.

Proizvodi

AWS nudi dvije različite opcije u okviru svojih blockchain rješenja, koja uključuju AWS Blockchain predloške i AWS partnerska rješenja koja su dostupna na njihovom tržištu..

AWS Blockchain predlošci

AWS Blockchain predložak njihov je primarni proizvod koji korisnicima omogućuje odabir između Hyperledger Fabric ili Ethereum open source okvira za brzu implementaciju sigurnih blockchain mreža..

S ovim predlošcima ne morate trošiti vrijeme na ručno postavljanje vaše blockchain mreže, jer jednostavno možete postaviti AWS CloudFormation predloške i usredotočiti se na izgradnju samo svoje blockchain aplikacije.

Ovi predlošci primjenjuju blockchain okvir po vašem izboru na ECS-u, poznatom i kao Amazon Elastic Container Service. Najbolje je što za ove predloške ne morate ništa dodatno platiti. U stvari, morate platiti samo resurse koje koristite za pokretanje blockchain mreže.

 • Prednosti

Osim značajke pay-as-you-go, AWS Blockchain Predlošci, uz ECS uslugu kontejnera, nude i brzu implementaciju blockchain mreže na Amazon EC2 i Amazon EC3 virtualnim poslužiteljima. Također možete birati između Hyperledger Fabric ili Ethereum okvira, koji su trenutno najpopularniji i najčešće korišteni blockchain okviri..

Bez obzira koji okvir odabrali, imate pristup značajkama poput funkcionalnosti pametnih ugovora, distribuiranih konsenzusnih algoritama, kontrole pristupa i ostalih osnovnih blockchain značajki.

Predlošci također dolaze s vlastitim alatima za upravljanje koji vam omogućuju praćenje, pregledavanje i upravljanje vašim blockchainsima.

Koji Blockchain Framework odabrati: Ethereum ili Hyperledger Fabric

Evo brze usporedbe koja će vam pomoći da odaberete između njih dvije na temelju svojih potreba.

Ethereum
Tkanina Hyperledger
Ethereum je trenutno najpopularniji blockchain okvir koji je razvila Ethereum Foundation. Poželjno je za one koji žele izgraditi novu javnu mrežu, namjeravaju koristiti jezik pametnog ugovora Ethereum Solidity ili žele obavljati transakcije s vršnjacima na javnoj mreži Ethereum. Linux Foundation razvio je Hyperledger Fabric. Preporučuje se onima koji žele više sigurnosnih značajki, žele ograničiti transakcije koje korisnici mogu vidjeti ili žele stvoriti privatnu blockchain mrežu.

Možete saznati više o Ethereumu ili Hyperledger Fabric u našim detaljnim prethodnim postovima na blogu. Također možete pročitati naš Hyperledger vs Corda R3 vs Ethereum: Ultimate Guide.

Nakon što se odlučite za okvir s kojim želite raditi, jednostavno izgradite svoju blockchain mrežu preko njega i postavite decentralizirane aplikacije.

Odaberite okvirKonfigurirajte Blockchain softverPostavite dApps

Jednostavno i isplativo, zar ne?

AWS partnerska rješenja

Osim korištenja AWS blockchain predložaka, AWS svojim korisnicima omogućuje i odabir između širokog raspona AWS partnerskih rješenja za implementaciju blockchaina. To omogućava korisnicima da odaberu onu koja odgovara njihovim potrebama jer mnogi dolje navedeni partneri nude specijalizirana blockchain rješenja za određenu industriju.

Na primjer, Corda R3 dizajnirana je za financijsko tržište, dok je GuildOne dizajnirana za sektore izvan financijskog tržišta.

Partneri

Kako bi svojim klijentima ponudio najbolje blockchain usluge, AWS surađuje s nekoliko partnera koji su navedeni u nastavku.

 • Kaleido

AWS najavio njegovo partnerstvo s ConsenSysom, matičnom tvrtkom tvrtke Kaledio, još sredinom svibnja. To je Blockchain Business Cloud koji djeluje kao sveobuhvatna SaaS platforma za tvrtke. Kaleido je osmišljen kako bi organizacijama olakšao postavljanje sigurnih privatnih lanaca.

Možete saznati više o tome što Kaleido nudi programerima ovdje.

 • BlockApps

AWS se udružio s BlockAppsom kako bi svojim klijentima pružio Ethereum blockchain razvojna rješenja. BlockApps pruža jedan od najbržih načina primjene skalabilne Ethereum blockchain mreže i izgradnje blockchain aplikacija.

 • Tehnologija kolektora

Novo partnerstvo s tehnologijom Manifold omogućuje korisnicima AWS-a pristup ekonomičnoj, skalabilnoj i vrlo jednostavnoj integraciji blockchain mreže.

 • CISCO

Cisco Blockchain omogućuje korisnicima AWS-a da grade blockchain programe na razini poduzeća. Ciscovo rješenje blockchaina skalabilno je, sigurno i jednostavno.

 • Corda R3

Corda R3 dobro je poznato ime u blockchain industriji jer je bila prva tvrtka koja je izgradila najveću suradničku skupinu na financijskom tržištu s više od 100 financijskih institucija.

To je specijalizirana blockchain platforma dizajnirana za financijsko tržište. Jednostavno rečeno, to je knjiga financijske ocjene koja zadovoljava najviše standarde prakticirane u financijskoj industriji. Nudi kodove i API-je za izgradnju blockchain aplikacija kako bi se poslovnim transakcijama omogućila veća učinkovitost.

 • GuildOne

Desetljećima GuildOne pruža specijalizirane baze podataka i tehnološke usluge za naftnu i plinsku industriju, a sada vodi blockchain tehnologiju dizajniranu za tvrtke izvan kripto valute i financijske industrije..

Ostali tehnološki partneri uključuju Intel, dok AWS savjetnički partneri uključuju Naglasak, Blockskye, Luxoft, PWC, i Trek10.

Klijenti

Prema AWS-u, nekoliko glavnih klijenata koristi svoju uslugu za izgradnju blockchain rješenja. To uključuje klijente poput T Mobile i Guidewire.

Sažetak: AWS Blockchain Solution

Iako je AWS malo kasno ušao u utrku, ali njihovi proizvodi odražavaju da su domaću zadaću odradili baš kako treba. Njihov najpopularniji proizvod, AWS Blockchain predlošci, olakšavaju tvrtkama brzo pokretanje stvari jer mogu bez odgode razmjestiti predloške i započeti rad na svojim decentraliziranim aplikacijama…

Zapravo su AWS Blockchain Predlošci značajka koja ih čini drugačijima od ostalih BaaS davatelja usluga.

Osim toga, korisnici također mogu birati među svojim partnerskim rješenjima. Cijena je također pristupačna jer korisnici AWS-a mogu platiti prema upotrebi, umjesto da sklope godišnji ugovor. Samo platite za značajke koje koristite za vrijeme dok ih koristite. U stvari, zapravo plaćate za poslužitelj i alate koje koristite, a ne za blockchain uslugu.

Navedena rješenja mogu se koristiti u širokom spektru industrija koje uključuju financijsko tržište i trgovinu (financijske transakcije), lanac opskrbe, osiguranje, zdravstvo i identitet i usklađenost.

Jedini je nedostatak što ne nudi nijedan namjenski blockchain radni stol poput onoga koji nudi Azure. Za upravljanje i razvoj blockchain aplikacija trebate se osloniti na konvencionalne AWS usluge ili uravnoteživače opterećenja.

Microsoft Azure

Microsoft Azure prva je velika tehnološka tvrtka koja je tvrtkama i programerima najavila BaaS funkcionalnost. Također je učinio prvi napor da sigurno očuva digitalne identitete na blockchainu u partnerstvu s Decentralized Identity Foundation.

Dakle, što se tiče vremenske crte, Azure je pionir u BaaS industriji. Microsoft Azure također ima najveći portfelj usklađenosti u industriji. Tvrtka tvrdi da pruža blockchain rješenje s niskim rizikom, jeftino, brzo i sigurno, kao BaaS (Blockchain-as-a-a-service). Ugošćuje blockchain na Linux poslužiteljima.

Istaknute značajke

Evo nekoliko važnih značajki rješenja Azure Blockchain.

 • Azure nudi vrijeme za razvoj nudeći korisnicima unaprijed konfigurirane mreže i infrastruktura. To omogućuje korisnicima da odmah započnu s razvojem decentraliziranih aplikacija.
 • Pomoću Ugrađene veze s Azure alatima, korisnici mogu brže i lakše provjeriti i ponoviti razvoj blockchaina.
 • Uz pomoć globalno dostupne platforme u oblaku možete čuvati svoje podatke siguran. Rješenja su također skalabilno koji vam omogućuje proširenje u bilo kojem trenutku.

Proizvodi

Baš kao i AWS, Azure također nudi različita rješenja temeljena na okviru s kojim želite raditi. Uz to, nude i personalizirana partnerska rješenja o kojima ćemo detaljno razgovarati u nastavku.

Rješenja za Azure Marketplace

Na Azureu možete birati između više proizvoda, kao i okvira. Ovdje je potpuni popis.

 • Ethereum na Azureu

Azure omogućuje rad na najčešće korištenoj blockchain mreži. Međutim, s raznim unaprijed konfiguriranim mrežnim topologijama koje nudi, mrežu možete rasporediti u roku od nekoliko minuta. Rješenje također sadrži jedinstvene pogodnosti poput jednostavnih VM ljestvica, sposobnost upravljanja čvorovima s različitim regijama i alate za nadzor.

 • Tkanina Hyperledger

Sljedeći popularni okvir Linux Foundation-a također je dostupan na Azureu. Ovaj je najbolji za one koji žele primijeniti usluge za provjeru valjanosti vršnjaka i za naručivanje u memebershopu. Opet, uvođenje je jednostavno i brzo.

 • Corda

Za one koji žele raditi na decentraliziranim aplikacijama u financijskom sektoru, Azure nudi platformu Corda s distribuiranom knjigom. Omogućuje korisnicima da s lakoćom razmjeste mrežu s više mreža i sudionika. Korisnici također mogu raditi s bilježnicima, vršnjacima i mrežnom mapom.

Ako želite saznati više o tome koja je od gore distribuiranih knjiga knjiga najbolja za vaše potrebe, našu detaljnu usporedbu gore navedenih tehnologija možete pročitati ovdje.

 • Azure Blockchain Workbench

Ovo je cjelovito rješenje Workbencha za brzi razvoj blockchain aplikacija. Azure Blockchain Workbench je jednostavno sučelje za korištenje koje također olakšava korištenje u usporedbi s AWS-om.

 • DevTest Labs za Blockchain kao uslugu

Pomoću ove usluge možete stvoriti laboratorij za tim koji će sadržavati sva pravila i predloške tima.

Partneri

Također možete odabrati između 23 rješenja na tržištu različitih partnera. Evo nekoliko važnih rješenja koja nude njihovi partneri.

 • BlockApps

BlockApps omogućuje privatnu Ethereum blockchain platformu s jednim i više čvorova kako za programere tako i za poduzeća. Platforma Ethereum dolazi s RESTful API-jem i ostalim razvojnim alatima poput analitike, pretraživanja i istraživača. Ukupno možete birati između tri rješenja tvrtke BlockApps.

 • GoChain

Za one koji se žele usredotočiti na brze transakcije u financijskom sektoru, GoChain nudi blockchain kompatibilan s Ethereumom kao čvor kao izdanje za programere.

Ostali partneri sa svojim rješenjima dostupnim na Azure tržištu uključuju Guildkraft, Trade Finance, Accredible, Chain Core Developer Edition, RekoChain, Quorum Demo, RSK Notary Solution i mnoge druge.

Klijenti

Azure ima korisnike iz različitih industrija koji koriste Azure Blockchain Solution za postizanje potpuno različitih stvari. Na primjer, Insurwave je nedavno razvio rješenje blockchain osiguranja. Ostali klijenti uključuju Xbox, 3M, Udruženje banaka u Singapuru i webjet.com.au.

Sažetak: Azure Blockchain rješenje

Azure Blockchain Solution dolazi s višestrukim prednostima u odnosu na svoje konkurente. Prvo, jer imate mogućnost izbora između širokog spektra blockchain opcija platforme koje uključuju Ethereum, Chain, Corda, Hyperledger Fabric, Quorum i još mnogo toga.

Svi ovi blockchain okviri dostupni su u topologijama s jednim čvorom, više čvorova i više članova. Najjača od ovih opcija je višečlana topologija koja omogućuje korisnicima stvaranje velike mreže koja uključuje više organizacija, a svaka organizacija zadržava i svoju administrativnu kontrolu.

Na tržištu možete pronaći rješenja od 23 partnera koja vam omogućavaju da odaberete rješenje koje je personaliziranije za vaše jedinstvene potrebe.

Oracle Blockchain rješenje

Oracle je slijedio korake Microsofta i lansirao svoj B2B model blockchain rješenja u rujnu 2017. Plan je poznat kao Enterprise-Grade Blockchain Cloud Service jer je usmjeren prema poduzećima i poduzećima. Usluga nudi poslovnim kupcima potpuno upravljani pristup koji se želi uključiti u blockchain.

Prema višem potpredsjedniku Zaveryju, Oracle je predstavio ovu uslugu tako da tvrtke mogu raditi na projektu otvorenog koda blockchain i prilagoditi ga prema svojim potrebama dodavanjem povjerljivih dozvola, sigurnosti i API-ja.

Blockchain usluga izgrađena je na otvorenom izvornom kodu Projekt tkanine Hyperledger samo, za razliku od AWS-a i Azure-a koji vam omogućuju odabir između više blockchain okvira.

Istaknute značajke

Evo popisa nekih primarnih značajki koje nudi Oracle Autonomous Blockchain Cloud Service.

 • Oracle blockchain također se brzo i brzo postavlja, jer nudi u potpunosti upravlja i predmontira blockchain usluga.
 • Omogućuje vam razvoj blockchain mreže i aplikacija na otvoreni izvor Okvir tkanine Hyperledger.
 • Možeš koristiti Oracle Integration Cloud za brzu integraciju lokalnih aplikacija, Oracle SaaS-a i aplikacija nezavisnih proizvođača.
 • The Enterprise Grade Blockchain rješenje dizajniran je za pružanje značajki na razini poduzeća kao što su ugrađena sigurnosna kopija, poboljšana sigurnost, upravljanje identitetom zasnovano na ulogama i upravljanje opozivom certifikata.
 • Nudi an autonomno rješenje koje se samovozi, osigurava i popravlja.

Proizvodi

Oracle nudi svoje blockchain rješenje pod nazivom Autonomous Blockchain rješenje koje je dostupno za 0,75 USD uz plaćanje po potrebi. Blockchain rješenje omogućuje 500 blockchain transakcija na sat.

Rješenje blockchain omogućuje vam izradu decentraliziranih blockchain aplikacija na rješenju Hyperledger Fabric. Svoje transakcije možete lako automatizirati pomoću pametnih ugovora, poznatih i kao lančani kodovi.

Također je dobra opcija za izgradnju pouzdanih poslovnih mreža. Rješenje blockchain također vam omogućuje stvaranje hibridnih mreža, što znači da se možete pridružiti partnerima izvan Oracle Cloud-a pod uvjetom da oni također koriste Hyperledger Fabric platformu.

Alati

Rješenje blockchaina nudi vam sveobuhvatne mogućnosti administracije i praćenja. Imate pristup intuitivnoj administratorskoj konzoli koja je jednostavna nadzorna ploča. Zbog toga možete jednostavno kretati mrežama, kanalima, čvorovima i lančanim kodovima. Također vam omogućuje jednostavno upravljanje mrežom i prikaz blockchain komponenata.

Također možete konfigurirati mrežne kanale i postaviti pravila u stvarnom vremenu. Osim toga, Oracle također nudi dubinski resursi programerima koji mogu pomoći bilo kome u stvaranju pametnih ugovora.

Sažetak: Oracle Blockchain Solution

U usporedbi s AWS-om i Azureom, Oracle očito zaostaje, ali nastoji privući više korisnika na svoje blockchain rješenje. Prvo, ograničava vas na upotrebu platforme Hyperledger Fabric, bez Ethereuma ili bilo koje druge okvirne opcije.

Drugo, proizvod je samo rješenje Enterprise Grade, bez drugih rješenja dostupnih od partnera, poput AWS-a ili Azure-a. Cijene su slične Azureu i AWS-u, a to je plaćanje po putu.

Međutim, za tvrtke koje traže sigurno i autonomno blockchain rješenje, s mogućnošću automatske izrade sigurnosne kopije svih vaših transakcija, Oracle je dobra opcija.

Primjena je također ogromna jer se blockchain rješenje može koristiti u financijskom sektoru, zdravstvo, i nekoliko drugih industrija.

Ponuda rješenja AWS vs Azure vs Oracle Blockchain: Tablica za usporedbu

Evo kratke usporedne tablice koja se temelji na našem detaljnom istraživanju i gore spomenutim značajkama. U tablici saznajte više o AWS vs Azure vs Oracle Blockchain rješenju.

Kategorije
AWS
Azure
Oracle
Okvir Ethereum, Hyperledger Fabric, Corda i Quorum Ethereum, Hyperledger Fabric, Quorum, Chain i Corda Tkanina Hyperledger
Cijena Platite prema upotrebi Razlikuje se prema planu, plaća se prema upotrebi. 0,75 $ Platite po putu
Glavni partneri Cisco, BlockApps, GuildOne, Intel, Kaleido, Manifold Technology, Corda R3 s još nekoliko savjetničkih partnera. Corda, BlockApps, GoChain, s ukupno 23 partnerska rješenja na raspolaganju.
Glavni klijenti T Mobile and Guidewire Xbox, 3M i Insurwave

Završne riječi

Sada je više nego očito da će tržište blockchaina eksponencijalno rasti u sljedećih nekoliko godina. To je vidljivo i iz utrke među glavnim tehnološkim tvrtkama koje se natječu svojim klijentima pružiti najbolje rješenje BaaS (blockchain-as-a-a-service).

Rastuće masovno usvajanje blockchain tehnologije kao usluge također je čini najnovijom revolucijom u fintech industriji sada. Međutim, s toliko dobrih dostupnih opcija, možda ćete htjeti naučiti koja je najbolja za vas. Zbog toga sam vam pružio detaljnu AWS vs Azure vs Oracle Blockchain Solution koja nudi analizu koja vam može pomoći da odaberete između najbolje usluge za vaše jedinstvene potrebe.

Reference:

https://aws.amazon.com/blogs/apn/how-aws-blockchain-partners-are-enabling-new-ways-of-doing-business/

https://www.fxstreet.com/cryptocurrencies/news/how-some-of-the-largest-tech-companies-are-investing-in-blockchain-201804162009

https://techcrunch.com/2018/04/22/amazons-new-blockchain-service-competes-with-s similar-products-from-oracle-and-ibm/

https://techcrunch.com/2017/10/02/oracle-climbs-on-blockchain-bandwagon-with-new-cloud-service/

https://aws.amazon.com/partners/blockchain/solutions/

https://www.computerworld.com/article/3278088/blockchain/amazon-joins-list-of-blockchain-as-a-service-providers.html

https://www.ethnews.com/amazon-web-services-consensys-partnership-to-offer-kaleido-blockchain-platform

https://www.crn.com/news/cloud/300103791/partners-ready-to-take-deeper-dive-into-blockchain-with-aws.htm

https://www.businessinsider.com/ibm-azure-aws-blockchain-service-2017-10

https://www.ledgerinsights.com/how-to-blockchain-as-a-service-baas/

https://developer.oracle.com/blockchain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me