Litecoin vs Bitcoin: Er Litecoin bedre enn Bitcoin?

Først var det Coke vs Pepsi, så var det Batman vs Superman, og nå hovedarrangementet! Litecoin vs Bitcoin!

For ti år siden visste ingen hva en kryptovaluta var. Nå er det tusenvis av dem, og de blir en veldig stor virksomhet. To superstjerner i kryptovalutaverdenen er Bitcoin og Litecoin. De to er nært knyttet, men hva er bedre?

Denne Litecoin vs Bitcoin-guiden kommer til å lære deg alt du trenger å vite om dette berømte paret. Du lærer hvor de kom fra, hvordan de jobber, hva de er verdt og hva som er bedre.

Verden av krypto endres raskt, slik at vi ikke har tid til å kaste bort. Gå til kjøleskapet og ta en boks med cola (eller Pepsi, det er greit!) Og la oss komme i gang.

En kort historie om Litecoin vs Bitcoin

I november 2008 ble det skrevet en artikkel av en mystisk koder som heter Satoshi Nakamoto. Papiret het Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System. Akkurat slik ble kryptovaluta født.

Siste Coinbase-kupong funnet:

Bitcoin var den første virkelige digitale valutaen. Det lovet en fremtid uten banker. Det tilbød en fremtid der folk kunne sende penger til hverandre, over hele verden, raskt og trygt.

I februar 2011 var 1 Bitcoin verdt 1 amerikanske dollar. I juni var 1 Bitcoin verdt 31 Amerikanske dollar. I løpet av de neste årene vil Bitcoin bli mer og mer populært. Imidlertid var ikke alle fornøyd med måten det fungerte på.

Charlie Lee trodde at Bitcoin kunne fungere bedre. Han bestemte seg for å endre noen av Bitcoins regler. Han ønsket å gjøre Bitcoin raskere og billigere. Hans ideer forårsaket en uenighet mellom Bitcoin-brukere.

I krypto kalles en uenighet mellom brukere om reglene for en valuta en gaffel. Hvis en uenighet er stor nok, kan valutaen deles i to. Dette kalles en hard gaffel.

7. november 2011 delte Bitcoin seg i to. Den harde gaffelen skapte en ny mynt kalt Litecoin. To år senere var hele Litecoin i verden verdt 1 milliard amerikanske dollar (USD).

Begge myntene er nå veldig populære. Hvilken er den beste, spør du? Er det mulig å ha begge deler, eller vil det ene erstatte det andre? Dette er tøffe spørsmål å svare på.

For å svare på disse spørsmålene, må du sammenligne Bitcoin og Litecoin på en rekke måter. Nedenfor er en tabell over de viktigste forskjellene mellom de to myntene.

Bitcoin Litecoin
Laget 3. januar 2009 7. november 2011
Laget av Satoshi Nakamoto Charlie Lee
Gjennomsnittlig transaksjonstid 10 minutter 2,5 minutter
Blokker belønning per blokk 12.5 25
Forsyningsgrense 21 millioner 84 millioner
Markedsverdi. i USD 153,9 milliarder kroner 9,7 milliarder kroner
Verdi 1 i USD 9088,16 173,55

Tallene er nøyaktige per 03/21/18 (coinmarketcap.com)

Ikke bekymre deg hvis du synes alt dette er forvirrende. Mot slutten av denne guiden vil du forstå hver forskjell mellom Litecoin og Bitcoin. Du vil være i stand til å gi ditt eget svar på spørsmålet, er Litecoin bedre enn Bitcoin?

I Litecoin vs Bitcoin ble Litecoin opprettet fordi Charlie Lee ønsket å endre måten Bitcoin fungerte på. Dette er den første forskjellen mellom de to, så la oss begynne der …

Runde 1! Ding!

Litecoin vs Bitcoin: Teknologi

Det spesielle med Bitcoin-teknologien er blockchain. En blockchain er en stor digital handelsrekord. Posten lagres over et nettverk av tusenvis av datamaskiner som kalles noder.

Brukere kan sende hverandre penger over hele verden. De trenger ikke bruke banker eller bekymre seg for store avgifter og valutakurser. La oss bruke et eksempel for å se hvordan det fungerer;

Hvis Michael ønsker å sende Jackson 10 Bitcoin (BTC), må handelen verifiseres. Bekreftelse betyr at nettverket må sjekke at Michael har minst 10 BTC før han får lov til å sende det. Hvis mer enn halvparten av nodene i nettverket er enige om at handelen er legitim, kan handelen skje, og den blir lagt til blockchain.

Transaksjoner settes sammen i grupper som kalles blokker før de legges til i blockchain. Nodene som verifiserer blokker får en belønning for arbeidet de har gjort. Belønningen er en ny valuta. På Bitcoins blockchain er belønningen 12,5 nye BTC. Denne prosessen kalles gruvedrift fordi det er litt som å grave etter gull!

Gruvedrift for Bitcoin er dyrt. Du trenger en kraftig datamaskin for å gjøre det, og prosessen bruker mye strøm. Det går også ganske sakte. Hver nye blokk tar omtrent ti minutter å bli lagt til blockchain. Dette er hvor Charlie Lee og Litecoin kommer inn.

Reglene for å bestemme hvordan Bitcoin-gruvedrift fungerer kalles SHA-256. Det var disse reglene Charlie Lee ønsket å endre. De nye reglene han opprettet kalles scrypt. Gruvedrift med scrypt er 4 fire ganger raskere enn SHA-256 og krever mye mindre strøm.

Hver nye blokk med transaksjoner tar bare 2,5 minutter å bli lagt til Litecoin blockchain. Belønningen for hver bekreftede blokk er 25 nye Litecoin (LTC).

Bitcoin-fans sier at SHA-256 er tryggere enn kryptering. De sier dette fordi SHA-256 tar lengre tid og derfor er mer sannsynlig å oppdage feil. De tror at kryptering skynder prosessen med verifisering.

Litecoin-fansen mener imidlertid at endringene Charlie Lee gjorde i Bitcoin-reglene er mye bedre. Siden det gjør Litecoin til en billigere og raskere plattform. Verken blockchain har noen gang blitt hacket.

Hva tror du, hvem har den beste teknologien? Jeg skal gi denne til Litecoin.

La oss se på hvordan de to sammenlignes som investeringer …

Runde 2!

Litecoin vs Bitcoin: Investering

Investorer er veldig begeistret for kryptovaluta. Noen tjener mye penger på trading med kryptovalutaer. De bord nedenfor viser prisendringene på Litecoin vs Bitcoin de siste fem årene:

Dato 1 Bitcoin 1 Litecoin
16. juni 2013 100,16 USD 2,07 USD
15. des 2013 849,68 USD 29,39 USD
15. juni 2014 568,19 USD 9,79 USD
14. des 2014 347,8 USD 3,48 USD
14. juni 2015 233,28 USD 1,94 USD
13. desember 2015 433,85 USD 3,59 USD
19. juni 2016 752,33 USD 5,54 USD
18. des 2016 791,71 USD 3,7 USD
18. juni 2017 2621 USD 45,33 USD
17. desember 2017 19.528,93 USD 318,89 USD
18. mars 2018 7720,85 USD 148,14 USD

Som du kan se, nådde begge myntene sin høyeste verdi så langt, i slutten av 2017. Noen kritikere tror å investere i kryptokurver nå er en dårlig idé. De tror at populariteten til Bitcoin og Litecoin er en del av en investeringsboble.

Merk: I en investeringsboble øker prisen på et produkt mye høyere enn den virkelige verdien. Når bobler ‘sprekker’, går prisen på produktet veldig raskt!

Kryptofans tror myntene vil fortsette å være populære på grunn av den virkelige bruken de har. Husk at all denne blockchain-teknologien fortsatt er ny, ingen vet hvor viktig det kan bli.

Å kjøpe Bitcoin nå er dyrt og litt risikabelt. Som en investering kan det være for sent å begynne å kjøpe Bitcoin. Prisen har gått mye ned i år. Imidlertid er Litecoin nyere og kan fortsatt bli like populær som Bitcoin. Veksten har gått sakte, men jevn.

Fremtiden er usikker for alle kryptovalutaer. Ingen vet hvilke mynter som vil være verdifulle og hvilke som vil være verdiløse. Så, hva tror du vil være mer verdifullt i fremtiden, Bitcoin eller Litecoin?

Runde 3!

Litecoin vs Bitcoin: Butikk av verdi

Hvis noe er verdifullt, kan det handles med varer og tjenester. En butikk med verdi er noe som ikke bare er verdifullt, men som forblir verdifullt. Den mest kjente butikken med verdi i verden er gull. Gull har vært verdifullt i hundrevis av år i alle land på planeten, derfor kalles det et edelt metall.

Valutaer kan også være butikker av verdi. Valutaene i mektige land, som USA, er bedre verdibutikker enn svakere, mindre stabile land som Syria. Hva med kryptovalutaer?

Kryptovaluta er fortsatt ny. Ingen er verdifulle butikker som gull. Imidlertid har de potensialet til å bli verdiforretninger.

Gull er en stor butikk av verdi fordi det er verdifullt og det er bare en begrenset mengde av det i verden. Gull er inflasjonssikkert. Dette betyr at verdien ikke går opp og ned mye. Verdien er forutsigbar og pålitelig.

Dette kan også være tilfelle når det gjelder Bitcoin og Litecoin. De har begge begrensede forsyninger. Det vil alltid være 21 millioner Bitcoin, og det vil bare være 84 millioner Litecoin. Dette betyr at de begge kan bli gode butikker.

Bitcoin er den eldste og mest pålitelige kryptovalutaen. Den vil også nå forsyningsgrensen først. Tre fjerdedeler av all Bitcoin er allerede utvunnet. Dette betyr at verdien skal bli forutsigbar og pålitelig i nær fremtid, akkurat som gull!

Jeg tror at Bitcoin vil bli en langsiktig verdi-butikk før Litecoin. Bitcoin vinner runden!

Kryptovalutaer er ikke bare verdiforretninger, ikke sant? Du skal kunne kjøpe ting med dem, ikke sant? La oss se på hvilken mynt som er bedre til å være penger …

Runde 4!

Litecoin vs Bitcoin: Penger

Cryptocurrency har ikke erstattet pengene i lommen din ennå. Du kan ikke gå til ditt lokale supermarked og betale med Litecoin. Du kan kanskje en dag snart skjønt…

Det er ganske mange kjente selskaper som tar Bitcoin som betaling. Disse selskapene inkluderer KFC Canada, Expedia.com, OKCupid og Playboy! Hva mer kan du trenge!

Det er færre selskaper som godtar Litecoin som betaling. Selv om Uber har tatt Litecoin som betaling som en del av rettssakene i Tsjekkia.

Så, Bitcoin vinner? Kanskje ikke. Litecoin er ikke like populær som Bitcoin, men teknologien kan gjøre det til en bedre valuta for å bruke penger. Litecoin-transaksjonstiden er fire ganger raskere enn Bitcoin. Bedrifter og kunder kan like denne ideen og begynne å bruke Litecoin i stedet for Bitcoin.

Eller vil de? Litecoin-fans sier ofte at Litecoin-transaksjonstiden gjør det til en bedre valuta fordi den er rask. Hvis du prøvde å bruke Bitcoin i en butikk, ville du stått ved disken i 10 minutter før du kunne dra! Dette er fordi det tar 10 minutter for Bitcoin-blockchain å bekrefte transaksjonen.

Dette er imidlertid ikke egentlig hvordan utgifter Bitcoin fungerer. Når du bruker Bitcoin i en butikk (eller KFC Canada!), Vil butikken bare sjekke at betalingen din er legitim med noen få noder på systemet. Det vil ikke vente i hele ti minuttene det tar for blockchain å bekrefte transaksjonen.

Ved å sjekke med noen få noder kan butikken være nesten sikker på at du har nok penger til å betale. Dette kalles en null-bekreftelse-transaksjon.

Det er som å bruke penger med et vanlig bankkort. Hvis jeg kjøper en lue med bankkortet mitt i dag, forlater pengene ikke kontoen min før i morgen. Hatebutikken lar meg gjerne hatt hatten min i dag. Det har gjort en rask sjekk og vet at jeg har nok penger på kontoen min til å betale.

Bitcoin er mer populært, og det tas som betaling flere steder. Det bruker også null-bekreftelsestransaksjoner for å gjøre kjøp av ting raskere. Beklager, Litecoin-fans! Bitcoin vinner igjen!

Jeg har snakket mye om teknologien og tallene. Det er lett å glemme hvorfor kryptovalutaer startet. Kryptovaluta ble oppfunnet for å hjelpe mennesker. Skaperne deres ønsket å ta makten fra banker og regjeringer. De ønsket å gi makten tilbake til menneskene i verden.

Så, som er mer demokratisk, Litecoin eller Bitcoin?

Runde 5!

Litecoin vs Bitcoin: Demokrati

Hovedforskjellen mellom Litecoin vs Bitcoin er måten gruvedrift på hver plattform fungerer på. Som jeg sa tidligere, er gruvedrift av Bitcoin vanskeligere og dyrere enn gruvedrift av Litecoin. Så, for å tjene penger på gruvedrift av Bitcoin, trenger du en veldig kraftig datamaskin.

De fleste bruker spesielle datamaskiner som er designet for å utvinne Bitcoin. Hva kalles ASIC gruvearbeidere? Etter hvert som Bitcoin har vokst i verdi, har Bitcoin-gruvedrift blitt sin egen industri. Hele varehus er satt opp for å utvinne Bitcoin. Dette betyr at nye Bitcoin går til færre og færre mennesker.

Risikoen her er at en høy prosentandel av Bitcoins totale tilbud vil eies av et lite antall mennesker og selskaper. Kryptovalutaer skal være forskjellige. De ble skapt for å spre rikdom jevnere.

Det kan også hevdes at mengden kraft som brukes til å utvinne Bitcoin er dårlig for miljøet.

Charlie Lee visste alt dette da han opprettet Litecoin. Litecoin kan utvinnes ved hjelp av vanlige datamaskiner. ASIC gruvearbeidere kan ikke brukes til å utvinne Litecoin. Så nye mynter går til en større gruppe brukere.

Litecoin er mer demokratisk fordi flere mennesker kan involvere seg. Denne runden er en enkel seier for Litecoin.

Før du bestemmer deg for hvem den samlede vinneren er, la oss ta en titt på hvilke nye ting Bitcoin og Litecoin gjør nå …

Runde 6!

Litecoin vs Bitcoin: Ny utvikling

Bitcoin vs Litecoin vil begge øke hastigheten på transaksjonstidene. Begge bruker den samme ideen for å få dette gjort. Det kalles Lyn-nettverk. The Lightning Network er en måte å verifisere transaksjoner vekk fra hovedblokkjeden. Gruvearbeidere vil ha mindre arbeid å gjøre, og hele systemet vil fungere raskere.

Lightning Network vil tillate brukere å åpne sine egne mini-nettverk. Disse nettverkene kalles betalingskanaler. Transaksjonene som skjer i disse nettverkene vil bli styrt av regler som kalles smarte kontrakter.

Merk: En smart kontrakt er et sett med betingelser som må oppfylles før en transaksjon kan skje.

Det er håpet at tusenvis eller til og med millioner av transaksjoner kan finne sted på denne måten. Bruk av dette systemet vil også gjøre handel på tvers av plattformer mulig. Dette betyr at du kan endre Bitcoin til Litecoin uten å bruke en kryptobørs. Noe som er bra fordi kryptobørser tar betalt avgifter og ikke er like trygge som å handle på blockchains.

Hvis du ønsket å endre Litecoin til Bitcoin, er alt du trenger å gjøre å sette opp en betalingskanal med en bruker i Bitcoin-nettverket. Denne typen transaksjoner kalles en atombytte. Så lenge begge brukerne har nok valuta til å bytte, vil det skje. Hvis en bruker ikke har nok valuta, vil det ikke skje.

Bitcoin og Litecoin har begge begynt å bruke Lightning Network. Noen tror imidlertid at Bitcoin som bruker Lightning Network, vil avslutte Litecoin. De tror at raskere Bitcoin-transaksjonstider vil gjøre Litecoin ubrukelig.

Jeg er uenig. Jeg tror at introduksjonen av Lightning Network vil bringe de to plattformene nærmere hverandre. Charlie Lee beskrevet Lightning Network som en bro mellom to veier. Han sa at Bitcoin-veien er full av biler, og beveger seg sakte. Litecoin-veien er nesten tom. Lightning Network bridge vil gjøre det lettere for biler å bevege seg mellom de to veiene.

Hvem vinner denne runden? Det er for tidlig å si. De kan begge være vinnere her. Det er uavgjort!

Du vet nå alt du trenger å vite. Litecoin vs Bitcoin: Hvilket er bedre?

Og vinneren er…

Over seks runder med spennende konkurranse, vinner Litecoin to runder og Bitcoin vinner to. Dette er imidlertid bare en persons mening. Min mening endrer ikke det faktum at det største navnet i kryptovaluta fortsatt er Bitcoin.

Noen mennesker tror at Bitcoin er den eneste kryptovalutaen som er verdt å bruke. Så hvis du er en av disse menneskene, husk dette, Bitcoin kan ikke tjene hele verden. Det antas at Bitcoin bare kan støtte ca. 500 millioner brukere. Det er omtrent 15% av verdens befolkning. Det er et sted i markedet for andre mynter. Av disse andre myntene er Litecoin en av de beste.

Bitcoin og Litecoin sammenlignes ofte med gull og sølv. Imidlertid tror jeg de er mer som Cola og Diet Cola. Noen elsker cola, andre vil ha den gode cola-smaken, men med mindre sukker. Coke og Diet Coke er i supermarkedhyllene over hele verden. De er rett ved siden av hverandre, og det vil de sannsynligvis alltid være.

Jeg lar deg med en sitat fra Charlie Lee, “Litecoin og Bitcoin vil samarbeide for å løse verdens transaksjonsbehov i fremtiden”.

Hva synes du om Litecoin vs Bitcoin? Er Litecoin bedre enn Bitcoin? Tror du de to kan jobbe sammen? Gi meg beskjed!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me