Nybegynnerveiledning: Hva er ERC20?

Hvis du følger Ethereum, har du kanskje hørt om “ERC20.” Det er nært knyttet til ICO som fortsetter å skje hele året. I dagens artikkel vil vi fokusere på å svare på et av de berømte spørsmålene, “Hva er ERC20”

Oppstart bruker spesielt ERC20-token. Mange startups lykkes også med å skaffe millioner av dollar gjennom token-salget. Imidlertid er det ikke fokuset i artikkelen vår. Vi er her for å forstå hvordan ERC20 fungerer og dens rolle i Ethereum blockchain.

Hva er definisjonen av ERC20?

ERC20 er definert som standardprotokoll for utstedelse av tokens i Ethereum-nettverket. Hele skjemaet for ERC20 er “Ethereum Request for Comments.” I følge de offisielle kildene styrer protokollen tokens på Ethereum blockchain. Suffikset “20” brukes med det ene formål å representere den unike forslags-ID-en.

Hvis du ikke har hørt om Ethereum, anbefaler vi at du leser “Historien om Ethereum.”

Hovedårsaken til at ERC20 ble så populær er det faktum at den transformerte hvordan blockchain fungerer og fungerer. Rundt ERC20 ser vi og gir fra oss et marked som har vokst sprang og bundet det siste året eller så. Inntil utgivelsen var det ingen standardisering for hvordan DApps vil fungere. Med utgivelsen vet markedet hvordan man skal frigjøre, vedlikeholde og implementere tokens som fungerer på plattformen uten begrensninger.

Utviklere bruker ERC20-token for å utvikle prosjektet. Det er en måte å tokenisere prosjektet deres på og samtidig gi dem en måte å skaffe midler til prosjektet sitt. ICO er prosessen med å frigjøre prosjektet ditt til publikum i påvente av at folk vil finansiere det og kjøpe prosjektets token.

Alt er mulig på grunn av ERC20. Fra standardisering til implementering spiller den en viktig rolle. Det har utvilsomt overvunnet ulempene med Bitcoin-nettverket.

Samforholdet til HTTP-protokoll

ERC20 er verken programvare, løsning eller kode. Det er en standardprotokoll akkurat som HTTP. Den styrer tokeniseringen og sørger for at den tekniske spesifikasjonen av tokens er oppfylt. Hvis et token ikke oppfyller standardiseringen, blir det ikke kalt ERC20-token. Hvis den gjør det, kan den betegnes som “ERC20-token.”

For å sikre at den fungerer etter hensikten, inneholder den grunnleggende funksjoner. Hvis de viktigste funksjonene ikke er implementert, vil den ikke bestå standardiseringstesten. Dette vil bety at det ikke kan handles eller noteres på børser også. La oss se på funksjonene nedenfor.

Funksjoner i ERC20

ERC Token Standard

Alle tokens som er opprettet trenger ikke ha blockchain. De kan trives på Ethereum blockchain, og dette er det som gjør ERC20 så lovende og nyttig.

6 Nøkkelfunksjoner i ERC20

Seks viktige funksjoner driver ERC20. De bestemmer total forsyning, avsender, kvote, overføring, godkjenning og mottaker. Alle disse funksjonene er viktige og får ethvert token til å dra nytte av de seks viktige funksjonene. For øyeblikket er ERC20 i utkast. Dette betyr at de kan endres eller forbedres i fremtiden.

Fordeler med ERC20-standarder

Det er mange fordeler med ERC20-standardene. Det gjør det mulig for utviklere å utvikle DApps på Ethereum blockchain. Det hjelper også med å effektivisere hele standardiserte prosessen. For å få en bedre oversikt, la oss liste fordelene nedenfor.

  1. Tokenimplementering blir enkelt for utviklere.
  2. Det er en standard protokoll å vedlikeholde og følge.
  3. ERC20-tokens gir høy likviditet.
  4. Smarte kontrakter sikrer at transaksjoner er risikofrie.

I skrivende stund er det for øyeblikket 80 000 ERC20-tokens. Alle kjører på Ethereums blockchain. Noen av de populære tokens inkluderer EOS, TRX, VeChain osv.

Les mer,

  • Topp 10 mest populære DApps å følge i 2018
  • Hva er en Airdrop? 5-trinns guide for å motta gratis poletter

Siste tanker

ERC20 er en av de beste blockchain-protokollene. Det styrer tusenvis av tokens på Ethereum blockchain. Det er også utviklervennlig. Alle kan opprette et ERC20-token og slippe det på blockchain. Det mest brukte tilfellet av ERC20-tokens er av oppstart. De bruker den til å skaffe penger gjennom ICO. Imidlertid ikke forveksle tokens med kryptovaluta. De er forskjellige. Kryptovaluta har generelt sin blockchain. For eksempel Litecoin, Bitcoin, etc..

ERC20 kan også defineres som en måte å utvikle verktøy tokens for en DApp. Alle disse dynamikkene fører til problemer hvis du er investor og ønsker å holde poletter for deg selv. Så vi anbefaler deg å være forsiktig når du investerer i eventuelle tokens. Riktig forskning kan spare deg for hjertesmerter senere!

Så, hva synes du om ERC20? Kommenter nedenfor og gi oss beskjed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me