Automatska kabriolet nota

pravni logotipi2

Napravio ConsenSys Legal u suradnji s Lathamom & Watkins LLP

Generirati

Generirati

Stvorite prilagođenu kabriolet notu za nekoliko minuta. Izgrađeno na OpenLawu.

Generiraj ovdje →Procijenite

Procijenite

Izračunajte utjecaj na kapital osnivača za vrijeme konverzije Notesa.

Procijenite ovdje →Surađivati

Surađivati

Komentari na našem obrascu? Idite na bilješku projekta Brooklyn i pomozite nam da ga poboljšamo.

Surađujte ovdje →

Primarne značajke automatizirane kabriolet note

Automatizirana izrada

Automatizirana izrada

Stvorite prilagođenu konvertibilnu bilješku, bez obzira jeste li izdavatelj ili investitor, za nekoliko minuta, a ne sati.

Prilagodljivi standardni uvjeti tržišta

Prilagodljivi standardni uvjeti tržišta

Pomoću jednostavnog obrasca odaberite stvari koje su vam važne, pružit ćemo odgovarajući pravni jezik. Smanjite pregovore i izradu riječi kako biste se mogli usredotočiti na stvaranje vrijednosti.

Odredbe žetona

Odredbe žetona

Imate žetone? Uključite neobavezne zaštite za rješavanje problema izdavanja ili distribucije digitalnih tokena.

SAZNAJTE VIŠE O AUTOMATIČKOJ KONVERBILNOJ NAPOMENI

Sadržaj

  1. Uvod
  2. Što je konvertibilna nota?
  3. Što je automatizirana kabriolet nota?
  4. Zašto smo to sastavili?
  5. Kako radi?
  6. Po čemu se razlikuje od tipične konvertibilne note?
  7. Kako mogu komentirati ili predložiti promjene?
  8. Važne izjave o odricanju odgovornosti
  9. O suradnicima

Uvod

Dobrodošli u ConsenSysovu automatiziranu kabriolet napomenu! Oduševljeni smo suradnjom Latham & Watkins LLP, globalno odvjetničko društvo s praksom na vrhunskim tokenizacijskim i pravnim, regulatornim i poslovnim pitanjima vezanim uz blockchain – da bi razvilo ovaj resurs i učinilo ga dostupnim javnosti. Također bismo se zahvalili 500 startupovima na suradnji s nama na korištenju obrasca KISS kao osnove za automatiziranu kabriolet napomenu. U ovom članku započinjemo kratkim uvodom u tradicionalne konvertibilne note, a zatim objašnjavamo što je automatizirana kabriolet nota, zašto je sastavljamo i kako djeluje. Također raspravljamo o tome kako se naša nota razlikuje od tradicionalnih konvertibilnih nota. Napokon, uključujemo načine na koje možete surađivati ​​s našim timom na poboljšanju alata Automatska konvertibilna bilješka, kao i na našoj konvertibilnoj bilješci u obliku. Nadamo se da će vam se svidjeti i da će vam biti od koristi.

Što je konvertibilna nota?

Tvrtke u ranoj fazi obično troše značajnu količinu vremena na prikupljanje sredstava. Ovisno o fazi u kojoj se nalazi tvrtka, njezinom poslovnom planu i investitorima s kojima razgovara, stvaranje kapitala može imati oblik duga ili kapitala, a u određenim slučajevima i hibrid između dva.

Konvertibilna novčanica ili konvertibilni dug je dužnička vrijednosnica koja se u određenim okolnostima može pretvoriti u kapital izdavatelja. Popularan je oblik instrumenta financiranja u ranoj fazi među tvrtkama s rizičnim kapitalom i anđeoskim investitorima koji ulažu u startup tvrtke. U ovom članku pretpostavljamo da ste upoznati s konvertibilnim notama, ali potaknut ćemo vas da ih pogledate ovdje (vidi odjeljak o konvertibilnom dugu) i ovdje za dublje ronjenje o njegovoj strukturi i načinu rada.

Kao što detaljno objašnjavamo u odjeljku u nastavku pod naslovom “Po čemu se razlikuje od tipične konvertibilne note”, uzeli smo tradicionalnu konvertibilnu notu i dodali mehanizme za rješavanje mogućnosti da izdavatelj konvertibilnih novčanica (tj. Tvrtka) također može distribuirati digitalne žetoni. Mislimo da ove promjene čine naš oblik konvertibilnom notom pogodnom za ulaganje u startupe koji grade proizvode i mreže za tokenizirano gospodarstvo.

Što je automatizirana kabriolet nota?

Automatizirana konvertibilna bilješka alat je koji korisnicima omogućuje jednostavno i dinamično generiranje prilagođenih verzija naše konvertibilne note u obliku jednostavnim odgovaranjem na nekoliko pitanja. Naša konvertibilna bilješka u obliku temelji se na obrascu KISS od 500 startupa (“Keep it Simple Security”), koji je tradicionalni američki instrument financiranja startupa koji se često koristi od tvrtki rizičnog kapitala i anđeoskih ulagača. Sukladno tome, bitno je sličan drugim javno dostupnim bilješkama i većina bi ga pravnika općenito trebala lako prepoznati kao „tržišni standard“. Međutim, izmijenili smo ga s onim što smatramo važnim promjenama kako bi se riješili problemi oko ponude digitalnih tokena (pogledajte odjeljak “Po čemu se razlikuje od tipične konvertibilne note?” U nastavku).

Zašto smo to sastavili?

U ConsenSysu ulažemo u mnoge startupe koji razvijaju proizvode, platforme ili mreže koje koriste blockchain tehnologiju. Kao dio procesa susreli smo se s mnogim različitim oblicima konvertibilnih novčanica i ulagačkih instrumenata u ranoj fazi, ali čini se da svima njima nešto nedostaje. Neki materijalno odstupaju od tržišnih komercijalnih uvjeta. Drugi zanemaruju pravilno rješavanje problema stvorenih mogućnošću (a ponekad i velikom vjerojatnošću) da izdavatelj može distribuirati digitalne tokene prije pretvorbe ili otplate takvih konvertibilnih novčanica. Kao rezultat toga, razvili smo vlastiti oblik konvertibilne note, koji obično koristimo i kada ulažemo sami i kada preuzimamo vanjska sredstva za svoje projekte. Otkrili smo da automatizacija sporazuma o obrascu štedi znatno vrijeme i resurse za naš interni pravni tim i našu organizaciju u cjelini. Nadamo se da će dijeljenjem Automatizirane kabriolet note i druge tvrtke imati mogućnost potrošiti manje vremena i novca na postupak prikupljanja sredstava, a umjesto toga usredotočiti se na BUIDLing. Nadamo se da ćemo na ovaj način pomoći ubrzati rast nove tokenizirane ekonomije.

Kako radi?

Automatizirana kabriolet nota izrađena je pomoću OpenLaw, platforma ConsenSys koja omogućuje korisnicima dinamičko generiranje nacrta sporazuma na temelju ulaznih podataka koje odaberu i informacija koje pružaju. Možete pristupiti Automatizirani Convertible Note generator. Automatizirana konvertibilna bilješka traži da navedete relevantne detalje (npr. Naziv tvrtke i iznos glavnice bilješke) i odaberete između niza opcija (npr. Diskontna stopa i posebna prava investitora) putem kratkog upitnika. Automatizirana kabriolet bilješka sadrži upute i smjernice dizajnirane da odgovore na mnoga pitanja koja biste mogli imati. Nakon popunjavanja upitnika, jednim klikom gumba možete preuzeti Word ili PDF verziju konvertibilne note koja je prilagođena vašim unosima.

Po čemu se razlikuje od tipične konvertibilne note?

Ključna razlika između naše konvertibilne novčanice i tipične konvertibilne note je ta što se naša konvertibilna novčanica odnosi na mogućnost da izdavačka tvrtka može distribuirati digitalne tokene. Vjerujemo da se time rješava materijalno nezadovoljena potreba jer potencijalna distribucija digitalnih tokena od strane tvrtki uvodi posebne ekonomske i regulatorne probleme na koje bi izdavatelji i investitori trebali odgovoriti prije stupanja u dugoročnu vezu.

Pozadina

Iz ekonomske perspektive, digitalni tokeni mogu, ovisno o tome kako ih strukturira i drži tvrtka koja ih je stvorila i njezini osnivači, stvoriti vrijednost koja se inače ne može uhvatiti u vlasničke vrijednosne papire koje investitori očekuju da će dobiti nakon konverzije njihovih bilješki. Na primjer, ovu vrijednost umjesto toga možete pronaći u mreži koju je stvorila i pokrenula tvrtka te je stoga može zabilježiti u digitalne tokene koji pokreću tu mrežu. S obzirom na ovu potencijalnu nepovezanost između vrijednosti vlasničkih vrijednosnih papira tvrtke i vrijednosti njezinih digitalnih tokena, često nam je korisno strukturirati ulaganja kako bi (1) uskladili poticaje osnivača i ulagača s obzirom na stvaranje vrijednosti kroz raspodjela interesa kako u vlasničkim vrijednosnim papirima, tako i u digitalnim tokenima i (2) račun za potencijalno prikupljanje vrijednosti svojstveno digitalnim tokenima koje će distribuirati tvrtka koja prima ulaganje.

Iz regulatorne perspektive, distribucija digitalnih tokena opterećena je regulatornim rizikom, posebno u Sjedinjenim Državama, gdje se regulatorni okvir primjenjiv na digitalne tokene nastavlja razvijati. Kao rezultat toga, ulagači u blockchain tehnološke tvrtke mogu se bojati da se njihove portfeljne tvrtke mogu uključiti, čak i samo reputacijski, u regulatornu akciju vođenu loše strukturiranom ili izvedenom prodajom tokena. Zbog ovog regulatornog rizika, investitorima je često draže da ih se konzultiraju kod njihovih portfelja prije bilo kakve distribucije tokena kako bi se osiguralo da se takvi digitalni tokeni pravilno distribuiraju na način koji je u skladu sa svim važećim propisima i najboljom praksom.

Bloker prodaje žetona

Naša konvertibilna novčanica obrađuje gore utvrđene probleme na više različitih načina. Prvo, u scenarijima u kojima tvrtka (a) vjerojatno neće izdati tokene ili (b) vjerojatno izdati tokene, ali to planira učiniti u uskoj koordinaciji s investitorima, naša konvertibilna novčanica pruža korisniku mogućnost da uključi „ bloker tokena. ” Ovaj blokator zahtijevao bi od tvrtke da pribavi pristanak svojih ulagača prije provođenja prodaje tokena, pružajući tako ulagačima u konvertibilnoj novčanici mogućnost konzultacija prije bilo kakve takve prodaje.

Mehanizam pretvorbe prodaje tokena

Drugo, u scenarijima u kojima je tvrtka već započela strukturiranje ili formuliranje potencijalne prodaje žetona u trenutku financiranja ili gdje postoji veća vjerojatnost da će se dogoditi potencijalna prodaja žetona, možda bi bilo prikladnije da se stranke dogovore oko toga što treba dogoditi nakon pojave takve prodaje tokena. Naša konvertibilna novčanica stoga uključuje mehanizme pretvorbe početne prodaje žetona i plaćanja početne prodaje žetona. Nakon završetka prodaje tokena, konvertibilna novčanica će ili (i) ostati na mjestu, (ii) pretvoriti u vlasničke vrijednosne papire tvrtke ili (iii) biti otplaćena (potencijalno uz premiju) od strane društva. Da bismo ilustrirali kako ovo pravo funkcionira, razmotrimo jednostavan primjer: pretpostavimo da devet mjeseci nakon financiranja konvertibilnim vrijednosnim papirima, tvrtka koja je izdala novčanice obavještava svoje ulagače da je spremna pokrenuti prodaju tokena. Društvo investitorima otkriva strukturu simbola i uvjete prodaje, u kojem bi trenutku takvi investitori trebali biti sposobni odlučiti je li prodaja u njegovom najboljem interesu kao budućem vlasniku vlasničkih vrijednosnih papira ili bi trebali izaći iz ulaganja u tvrtka izborom za otplatu. Ako investitori vrednuju kapital tvrtke, mogu odlučiti i dalje držati konvertibilnu novčanicu (za konverziju u vezi s budućim krugom vlasničkog kapitala) ili odlučiti pretvoriti u vlasničke vrijednosne papire na temelju unaprijed određene formule u vezi s prodajom tokena. Alternativno, ako se investitori odluče napustiti, oni mogu ostvariti svoje pravo da im tvrtka isplati iznos plaćanja početne prodaje tokena, koji može biti u ugovorenom višestrukom iznosu od prvobitnog ulaganja kako bi investitoru nadoknadio rano osiguranje. S tim pravima, tvrtke i investitori trebali bi početni događaj prodaje žetona smatrati donekle analognim događaju spajanja ili pripajanja, zbog čega smo posudili koncept prava pretvorbe početne prodaje tokena i početna prava plaćanja žetona..

Mogućnost kupnje tokena

U interesu maksimiziranja fleksibilnosti, konvertibilna novčanica u obliku također uključuje opciju kupnje tokena za investitora u slučaju prodaje tokena. Ova opcija kupnje tokena omogućuje investitoru da kupi dio digitalnih tokena izdanih u takvoj prodaji tokena, a time pruža investitoru mogućnost da postane sudionik na mreži ili platformi tvrtke. Vjerujemo da se ovaj aranžman bitno razlikuje od prava na token sličnih instrumenata (kao što je SAFT) jer (i) konvertibilna nota ne dopušta tvrtki da unaprijed pristane na distribuciju digitalnih tokena, a izvorno ulaganje investitora ne pretvoriti u takve digitalne žetone, (ii) ulagač će i dalje trebati zadovoljiti relevantne zahtjeve za kupnju digitalnih žetona (npr. poštivanje svih važećih zakona ili bilo kojih uvjeta u uvjetima prodaje koji od kupca zahtijevaju da dokaže upotrebu ili potrošnju žetona ), (iii) svaka takva kupnja tokena trebala bi se posebno dokumentirati i (iv) takva prodaja tokena trebala bi se dogoditi nakon što je tvrtka već iskoristila prihod od ulaganja investitora u bilješke za razvoj mrežne tehnologije tvrtke.

Ako se stranke odluče uključiti opciju kupnje tokena, konvertibilna novčanica obrasca uključuje određene zaštitne odredbe za ublažavanje regulatornih problema koji mogu nastati ako će digitalni token ili distribucija digitalnog tokena vjerojatno pokrenuti primjenu zakona o vrijednosnim papirima. Na primjer, investitor može odgoditi svoju mogućnost kupnje tokena na godinu dana ili do trenutka kada kupnje takvog investitora ne bi uzrokovale regulatorne komplikacije, na pr. kao rezultat razvoja i decentralizacije mreže izdavatelja tokena. Alternativno, ako se ta regulatorna pitanja ne mogu riješiti ili je malo vjerojatno da će se riješiti, tada stranke imaju mogućnost pregovora i dogovora o alternativnom aranžmanu radi očuvanja prava investitora, ekonomskog ili drugog. Vjerujemo da bi ovaj pristup trebao ublažiti mnoge probleme zakona o vrijednosnim papirima s kojima se suočavaju projekti i investitori, uključujući komplikacije s kojima se suočavaju token projekti koji pokušavaju pokrenuti korisničke korisničke žetone nakon što su tokene izravno ili neizravno prodali čistim, pasivnim ulagačima.

S tim u vezi, konvertibilna nota obrasca također uključuje odredbe koje se bave potencijalnim zabrinutostima u pogledu roba. Ako bi se opcija kupovine tokena smatrala robnom opcijom koja podliježe regulaciji Povjerenstva za trgovinu robnim fjučersima (CFTC), tvrtka i investitor mogu imati koristi od određenih izuzeća. Primjena CFTC propisa i dostupnost takvih izuzeća trebaju se analizirati od slučaja do slučaja i potičemo vas da razgovarate s nadležnim odvjetnikom.

Kako mogu komentirati ili predložiti promjene?

Pozdravljamo vaše povratne informacije i prijedloge. Obrazac za konvertibilne note učinili smo dostupnim na Brooklynski projekt, gdje možete podijeliti svoje misli putem našeg prilagođenog bilješka. Što se tiče samog alata za automatizirane kabriolete, pošaljite bilo kakve povratne informacije na [e-pošta zaštićena]

Važne izjave o odricanju odgovornosti

Imajte na umu da automatska kabriolet nota nije zamijenjena kompetentnim savjetnicima. Nijedan od ovdje danih materijala nije namijenjen tretiranju kao pravnom savjetu ili stvaranju odnosa odvjetnik-klijent. Materijali na ovom web mjestu možda neće odražavati sva trenutna ažuriranja zakona ili primjenjive smjernice za tumačenje, a Automatska konvertibilna bilješka odbija bilo kakvu obvezu kontinuiranog ažuriranja svojih obrazaca u stvarnom vremenu. Snažno vas pozivamo da kontaktirate renomiranog odvjetnika u vašoj nadležnosti za bilo kakva pitanja ili nedoumice. Korištenje generatora konvertibilnih novčanica podliježe našim Uvjetima i odredbama.

Latham & Watkinsova izjava o odgovornosti: Poziv na kontakt nije traženje pravnog posla prema zakonima bilo koje jurisdikcije u kojoj Latham & Watkinsovi odvjetnici nisu ovlašteni za praksu.

Prema newyorškom Kodeksu profesionalne odgovornosti, dijelovi ove komunikacije sadrže odvjetničko oglašavanje. Prethodni rezultati ne jamče sličan ishod. Rezultati ovise o raznim čimbenicima jedinstvenim za svaku reprezentaciju. Molimo vas da sve upite u vezi s ponašanjem odvjetnika Lathama i Watkinsa prema Disciplinskim pravilima New Yorka uputite Lathamu & Watkins LLP, 885 Third Avenue, New York, NY 10022-4834, Telefon: +1.212.906.1200

500 IZJAVE O ODGOVORNOSTI: 500 STARTOVA NEMA PREDSTAVLJANJA TAČNOSTI AUTOMATIZIRANE KONVERBILNE NAPOMENE I NE MOŽE SE PRIHVATITI ODGOVORNOST ZA BILO KOJU POGREŠKU, PROPUSTE ILI BILO KOJE POSLJEDICE KORIŠTENJA AUTOMATIZIRANE KONVERBILNE NAPOMENE. NI U KOJIM OKOLNOSTIMA NE SMIJU AUTOMATIZIRANU KONVERBILNU NAPOMENU ILI POVEZANI SADRŽAJ IZGRADITI KAO INVESTICIJSKI, PRAVNI, POREZNI ILI OSTALI SAVJETI OD 500 POČETNIH ILI BILO KOJIH NJEGOVIH PRIPADNIKA. 500 STARTUPA NE ODGOVARA I NIJE UKLJUČENO U BILO KOJU TOKEN PONUDU KORIŠTENJEM AUTOMATIZIRANE KONVERBILNE NAPOMENE I NIKAKVE OKOLNOSTI NE SMEJU BITI TAKVE TAKVE PONUDE TUMAČENE KAO PONUDA ZA PRODAJU ILI SOLICITACIJA INTERESA ZA NABAVKU SVE VRIJEDNOSTI VARNIČKIH DRŽAVA ENTITET.

O DOPRINOSIMA

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me