Joe Lubin: CBDCs og Supply Chain Defined Blockchain på Davos 2020

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HomeBlogEvents og konferanser

Joe Lubin: CBDCs og Supply Chain Defined Blockchain på Davos 2020

Det siste om sentralbankens digitale valutaer, stablecoins og alle blockchain-høydepunktene fra World Economic Forums 2020-utgave. av ConsenSys 1. februar 2020 Publisert 1. februar 2020

ConsenSys Joe CBDCs og supply chain definerte blockchain på davos 2020 hero

For å starte årets World Economic Forum-samling i Davos, Sveits, advarte Klaus Schwab: ”Folk gjør opprør mot de økonomiske” elitene ”de mener har forrådt dem, og vår innsats for å holde global oppvarming begrenset til 1,5 ° C kommer farlig til kort. ” Dette var slående ord å høre fra grunnleggeren og administrerende styreleder for World Economic Forum. 

2020 markerer 50-årsjubileet for Davos-samlingen, og i år brakte det som føltes som et klart skifte i tone. I stedet for selvlig gratulasjon, indikerte den mer tempererte atmosfæren til arrangementet hvor mye alle tilstedeværende følte at det var presserende å administrere Jorden og ressursene våre bedre og mer bærekraftig, noe som gjorde politikk og økonomi mer inkluderende, samtidig som man adresserte den økende følelsen av sinne og mistillit. i mange deler av verden. Med andre ord: behovet for å reparere og gjenoppbygge tillit og konstruere bedre systemer for å drive våre aktiviteter og forvalte planeten vår var et fremtredende tema gjennom hele saksbehandlingen.. 

Kanskje ikke overraskende var blockchain mer sentral på årets toppmøte enn noen gang før –– og som en integrerende tråd på tvers av kjernetemaene i stedet for isolert. Hensiktsmessig dukket det opp antall store blockchain-relaterte kunngjøringer i løpet av uken. Mest bemerkelsesverdig var Christopher Giancarlo, tidligere styreleder for Commodity Futures Trading Commission (CFTC), kunngjorde en organisasjon for å utforske rammene og potensialet til en digital amerikansk dollar. Han uttalte at nåværende USD-brukere er “underbetjent av en analog valuta i en digital verden.” 

Bilde fra iOS 2

Stablecoins generelt, og sentralbankens digitale valutaer spesielt, presenterte et omdreiningspunkt gjennom hele uken. Mange nasjonalstater har erkjent de potensielle fordelene med disse teknologiene: mer elastisk politikkutforming, til kostnadsbesparelse på tvers av landegrenser, til bekjempelse av korrupsjon og hvitvasking av penger – og en kraftig frykt for å bli etterlatt. Etter å ha forventet dette fenomenet, lanserte ConsenSys et CBDC-fokusert vitenbok om problemene og alternativene som er tilgjengelige for sentralbankene. CBDC vil muliggjøre et kvantesprang i effektiviteten i den globale økonomien som skulle låse opp nok for tiden bortkastet verdi til å stimulere den typen økonomisk vekst som kan gjøre det mulig for oss å løse noen store problemer på global skala. Senere på uken, seks sentralbanker kunngjort de utforsker CBDC-er; WEF lanserte sine egne CBDC verktøysett og en Globalt konsortium for digital valutastyring. 

Desentraliserte protokoller ble oppfunnet og utviklet for å legge til rette for et alternativ til hvordan vi alle kan samarbeide bedre og mer effektivt, og til slutt bedre møte behovene til vårt stadig mer globale, sammenhengende, komplekse menneskelige samfunn. Vi har gjort fantastiske fremskritt over et lite antall år mot å legge veien: et nytt objektivt tillitsgrunnlag for planeten, med et globalt lag for digital avregning, på toppen av desentralisert identitet og verifiserbar legitimasjon for å gjøre det mulig for alle aktører å delta med større økonomisk og politisk byrå. Men kritisk – og dette var veldig tydelig i år i Davos – har vi gjort fremskritt med å bygge broer mellom eksisterende systemer og infrastrukturer og fremtidens banebrytende systemer. 

Skjermbilde 2020 02 01 kl

Et eksempel jeg var spesielt spent på å kunngjøre på Davos er vår ConsenSys teknologipartnerskap med Covantis-initiativet, et konsortium av ledende råvareindustriaktører som tar sikte på å standardisere og digitalisere globale transportsektorer innen landbruket. Denne plattformen er bevis på at blockchain-teknologien har begynt å oppfylle løftet om å frigjøre verdi gjennom samarbeid og fjerning av informasjonssiloer innen og på tvers av bransjer. Vi håper også at effektivisering av jordbruksforsendelsesprosesser kan spare ressurser i hele forsyningskjeden og gjøre næringen mer bærekraftig på lang sikt. 

ConsenSys samarbeidet hele uken, sammen med Microsoft og Bitcoin Suisse, med Global Blockchain Business Council, eller GBBC, for å støtte en rekke flotte programmeringer og dialoger for å fremme samtalene rundt blockchain og desentraliserte teknologier, spesielt innen myndighetene, finansielle tjenester og bærekraft. Takk til Sandra Ro og teamet hennes for å lede den meget produktive innsatsen, som ble lansert på Davos i 2017. 

Bilde fra iOS 3

Vi dro først til Davos for to år siden i håp om å dele vår spenning rundt desentralisert protokollteknologi. I år var det ikke det samme underet og spenningen rundt en banebrytende teknologi. I stedet hadde nesten alle en ganske informert mening om bruken og utfordringene. Hovedtyngden av diskusjonene handlet om hvordan man best kan bruke teknologien til å bygge de nye systemene planeten trenger for å utvikle seg selv: forsyningskjedens spor og spor, stallmynt, CBDC og evolusjon til digitale eiendeler i alle former.  

Alt dette antyder for meg at vårt en gang futuristiske syn på ting vellykket har kommet inn i hovedstrømmen av nåtiden, og folk er mer komfortable med de grunnleggende prinsippene og verdiforslagene til blockchain-teknologi. Vi har bestemt gått utover bevissthetsbyggingsfasen. Blockchain er ikke lenger et motord, og store regjeringer, sentralbanker og finansielle kraftverk investerer seriøst i blockchain-forretningssaker og anerkjenner at tidevannet allerede snur. Som en art og et globalt samfunn, forventer jeg at vi er på bunnen av å fullt ut lene oss inn i denne nye virkeligheten, slik at vi på riktig måte kan ta forvaltningen av denne planeten.

Les stortingsmeldingen, “Sentralbanker og fremtiden for digitale penger.”

 

CBDC Nyhetsbrev Abonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer. E-postadresse Eksklusivt innholdEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportere

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportere

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportere

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produktWebinar

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produkt

Hvordan lage et sosialt tokenWebinar

Hvordan lage et sosialt token

Fremtiden for digitale eiendeler og deFiWebinar

Fremtidens økonomi: digitale eiendeler og deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me