Den beste blockchain for din virksomhet i 2020: Enterprise Ethereum

  Hvorfor trenger bedriften din en Blockchain-løsning?

  Blockchain-teknologi har blitt en viktig del av bedriftsprogramvarestakken for organisasjoner som ønsker å effektivisere forretningsprosesser og utstede digitale eiendeler. Ikke alle organisasjoner trenger en blockchain-løsning, men for de som gjør det, kan teknologien være transformerende. Som stabssjef Jeremy Millar påpeker i 6 spørsmål å stille når man vurderer Blockchain-løsninger for bedrifter, “Du må finne det rette problemet før du kan bygge den riktige løsningen.” Blockchains hjelper bedrifter med å løse tre hovedscenarier:

  1. Du må behandle data effektivt. 

  En blockchain-plattform fungerer som et digitalt lag for behandling og koordinering av informasjon. Den distribuerte arkitekturen og konsensusmekanismene til blockchain-nettverk muliggjør mer effektiv datakoordinering enn papirbaserte og sentraliserte systemer. Mens blockchain-teknologi tilbyr avansert datakoordinering, kan mange eldre systemer optimaliseres gjennom forbedret design av distribuerte systemer. Blockchain-plattformer er designet for helt nye forretningsfunksjoner som går langt utover informasjonsbehandling.

  2. Du trenger pålitelige transaksjoner og sikre forretningsnettverk. 

  Blockchain-teknologi ble opprinnelig utviklet for å digitalisere tillit og avtaler, akkurat som Internett-teknologier har digitalisert informasjon og utveksling av den. Den unike utformingen av en blockchain sikrer en uforanderlig oversikt over transaksjoner som alle nettverksdeltakere kan stole på. Videre muliggjør programmerbare smarte kontrakter automatisering av forretningslogikk, forenkler justering og avstemming på tvers av komplekse forretningsnettverk. Et økende antall globale 2000 selskaper i store bransjer som finansielle tjenester og global handel bruker allerede blockchain-baserte plattformer for å lansere konsortier.

  3. Du må opprette, utstede og administrere digitale eiendeler. 

  Digitaliseringen av varer og eiendeler har vist seg å være en av de mest spennende forretningsapplikasjonene innen blockchain-teknologi. De innebygde tokeniseringsfunksjonene til blockchain-nettverk som Ethereum gjør det mulig for bedrifter å opprette, utstede og administrere digitale eiendeler for brukstilfeller som er så omfattende som sentralbankens digitale valuta og fraksjonalisert eiendoms eierskap. De siste årene har det blitt utviklet en rekke åpen kildekode og proprietær blockchain og distribuert hovedboksteknologi for digitale aktivaløsninger.

  Blockchain vs Distributed Ledger Technologies (DLTs)

  En distribuert hovedbok er en database som vedlikeholdes på flere steder og som støtter flere deltakere. En blockchain er en type distribuert hovedboksteknologi som har en unik arkitektur og tilleggsfunksjoner. I motsetning til tradisjonelle DLT-er, bruker blokkjeder en kjede av kryptografisk sikrede blokker for å lage en manipulasjonssikker oversikt over transaksjoner. De ekstra funksjonalitetene til en svært programmerbar blockchain som Ethereum inkluderer: 

  • Oppretting av digitale eiendeler. Mens DLT-er kan registrere et produkt i et digitalt format, tillater Ethereum blockchain’s native token-muligheter utstedelse og styring av helt nye og tilpassbare digitale eiendeler og finansielle instrumenter.
  • Kryptoøkonomiske insentiver. DLT-er ble ikke opprinnelig designet for å innlemme kryptovalutaer. En blockchain gjør det mulig å overføre incentivmekanismer til protokollen for å belønne positiv nettverksadferd og straffe skjemmende aktivitet.  
  • Interoperabilitet. Fordi noen DLT-er er bygget på proprietære rammer, kan brukere oppleve leverandørinnlåsing for visse funksjoner. Modulære og åpen kildekode-blokker som Ethereum tillater bedrifter å integrere teknologien i sine eksisterende systemer og sikkert samhandle på tvers av private og offentlige blockchain-nettverk. Les mer om blokkeringer og interoperabilitet.

  For en fullstendig komparativ analyse, les vår todelt serie om blockchain vs. distribuert hovedboksteknologi.  

  Hvordan Hyperledger og Ethereum integreres

  Hyperledger er et globalt og åpen kildekode-samarbeid som ble opprettet av The Linux Foundation i 2015 for å støtte blockchain-utvikling og distribusjon av bedrifter. Hyperledger-pakken, også kjent som “drivhuset”, inkluderer distribuerte hovedbøker, biblioteker og verktøy som alle er åpen kildekode og gratis å laste ned og bruke. Drivhuset består av flere Ethereum-baserte prosjekter, inkludert Hyperledger Besu, en avansert Ethereum-klient som ble bidratt av ConsenSys ’protokollteknikkteam i 2019. For mange bedriftsteam er Hyperledger et verdifullt miljø for aktivt samarbeid, kontrollerte distribusjonsalternativer og bransjens beste praksis.    

  Hyperledger drivhus inkluderte flere Ethereum-baserte prosjekter Kilde https www hyperledger org-prosjekterHyperledger-drivhuset inneholder flere Ethereum-baserte prosjekter. Kilde: https://www.hyperledger.org/projects

  Hva er fordelene med Enterprise Ethereum?

  Ethereum er en open source blockchain-plattform og den mest aktivt utviklede blockchain i verden. Enterprise Ethereum refererer til private, konsortium- og hybridimplementeringer av Ethereum-kodebasen for forretningsapplikasjoner. På grunn av sin fleksibilitet og ekstremt sikre arkitektur, tilbyr Enterprise Ethereum unike fordeler til bedrifter som vurderer blockchain-løsninger: 

  • Uovertruffen programmerbarhet. Ethereums smarte kontrakter gir ubegrensede formater til hardkodevirksomhetslogikk direkte inn i protokollen, og hjelper bedrifter med å automatisere avstemming, samsvar, rapportering og mer.
  • Avansert personvern og tillatelse. Ethereum-plattformer som Hyperledger Besu tilbyr avanserte sikkerhetskontroller slik at bedrifter kan konfigurere nettverkstilgang og sikre konfidensielle transaksjoner. Les mer om blockchain-nettverkstillatelse og private transaksjoner.    
  • Rask tokenisering. Ethereums opprinnelige tokeniseringsfunksjoner gjør det mulig for bedrifter å fraksjonere store eiendeler enkelt, utvide produktlinjen og låse opp nye insentivmodeller både på forbruker- og institusjonsnivå.
  • Lav pris, rask distribusjon. Ethereums åpen kildekode-kode hjelper bedrifter med å opprettholde en billig forretningsmodell og unngå leverandørinnlåsing. Alt-i-ett-forretningsplattformer som ConsenSys Quorum akselererer produksjonstiden fra måneder til uker. 
  • Produksjonsgrad ytelse. Ingen andre blockchain-nettverk har utført på volumet og skalaen til Ethereum-nettverket. Private Ethereum-nettverk gir tilpassbar tillatelse, umiddelbar finalitet, skalerbarhet og pålitelighet som alltid er på, med muligheten til å samhandle med det offentlige Ethereum-nettverket. 

  Hvis du vil lære mer om de påviste fordelene med Ethereum for bedrifter, kan du lese 11 måter Ethereum kan være til fordel for bedrifter og 5 grunner til at Enterprise Ethereum er mer enn en DLT.

  Viktige faktorer for en vellykket Blockchain-løsning

  Designbeslutningene du tar i begynnelsen av distribusjonssyklusen din, vil få vidtrekkende konsekvenser for din tid til produksjon og den potensielle effekten av din blockchain-løsning. For å se en komplett liste over viktige tekniske og ikke-tekniske faktorer for ditt plattformvalg, les 30 Blockchain Platform Technical Factors og 30 Blockchain Platform Business Factors. Sjekk også ut vårt stykke om designtenking og hvordan du kan skjule blockchain-kompleksitet i produkter. Her er en destillert liste over de 10 beste hensynene i oppdagelsesprosessen: 

  • ROI. Hva vil være avkastningen på investeringssaken din for blockchain??
  • Plattform. Hvilken plattform er bygget for å oppfylle dine spesifikke funksjonelle krav?
  • Enkel integrering. Er teknologien kompatibel med eksisterende systemer?
  • Opptreden. Har plattformen bevist at den kan fungere sikkert i målestokk?
  • Nettverkstillatelse. Trenger du å konfigurere nettverkstilgang for et bedriftskonsortium med flere parter? 
  • Private transaksjoner. Trenger du personvernmekanismer for å sikre at transaksjonsdata forblir konfidensielle? 
  • Brukerstøtte. Trenger du støttetjenester og løpende vedlikehold?
  • Standarder. Stemmer teknologiestakken med industristandarder og spesifikasjoner?
  • Utvikling. Hvordan setter du sammen et blockchain-utviklingsteam?
  • Verktøy. Hvilken infrastruktur, mellomvare og applikasjonslagverktøy bør utviklerne dine bruke?

  Kom i gang med ConsenSys

  Vårt globale løsningsteam hjelper bedrifter, myndigheter, ideelle organisasjoner og nyetablerere med å bygge, teste og distribuere offentlige og private blockchain-løsninger.

  Rådfør deg med ekspertene våreKom i gang med ConsenSysInfrastrukturInfrastrukturInfrastruktur

  Bygg på vårt komplette blockchain-protokolllag med åpen kildekode for virksomheten.

  Kom i gang med QuorumApplicationsapplikasjonerapplikasjoner

  Optimaliser forretningsprosesser og opprett digitale ressurser på vårt end-to-end blockchain-operativsystem. 

  Kom i gang med CodefiSecuritySikkerhetSikkerhet

  Øk smart kontraktsikkerhet og unngå kostbare feil med vår bransjeledende sikkerhetstjeneste. 

  Kom i gang med flid

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me