Latinamerikanska och karibiska medborgare samordnar avvecklingen av COVID-19 med den här nya Ethereum-applikationen

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBloggNyheter

Latinamerikanska och karibiska medborgare samordnar avvecklingen av COVID-19 med den här nya Ethereum-applikationen

LACChains DAVID19-plattform “medborgare till medborgare” använder Hyperledger Besu för att hjälpa användare att säkert dela data och skapa en interaktiv koronavirusspårningskarta. Av ConsenSys 18 maj 2020 Upplagt den 18 maj 2020

david19 hjälte

I ett försök att samla information om förflyttningen av COVID-19 lanserades ett regionalt Ethereum-projekt förra veckan som är redo att bli en kraftfull blockchain-ramp för miljoner användare i Latinamerika och Karibien. I tisdags släppte LACChain-alliansen, ett initiativ från IDB Lab, DAVID19, en plattform byggd på Hyperledger Besu som är utformad för att hjälpa medborgarna att arbeta tillsammans för att skapa en interaktiv spårningskarta i realtid för att mildra spridningen av coronavirus och samordna progressiv avfinansiering. DAVID19-plattformen använder Besus avancerade sekretessfunktioner så att medborgarna anonymt kan dela personuppgifter och på ett säkert sätt samla information om hälsotillståndet för människor i hela regionen.

Hur DAVID19-plattformen fungerar

DAVID 19 infografia 1 presentacion ENG

DAVID19-applikationen finns på app.mellamodavid19.org och stöder för närvarande den digitala plånboken REM ID. Användare kan skapa en profil och ladda upp data om sin hälsostatus. Plattformen anonymiserar och aggregerar sedan medborgarnas privata hälsodata för att skapa en interaktiv spårningskarta i realtid över COVID-19s rörelse över hela regionen. Vissa spårningsprojekt som Johns Hopkins Covid-19 karta sammanställa data uppifrån och ner från folkhälsovården, DAVID19 använder en bottom-up-strategi och uppmanar enskilda medborgare att bidra med personlig hälsouppdatering. 

Eftersom fler användare ombord på plattformen och regelbundet uppdaterar sin hälsostatus och rörelser kommer ekosystemet med data att bli alltmer rika och hjälpa både medborgare och myndigheter att samordna progressiv avfinansiering. LACChain ser denna lansering som fas 1 i en långsiktig plan för att integrera ett blockkedjebaserat referenssystem, vad alliansen kallar en “livsportfölj i din ficka.”

“Ett problem av storleken på COVID-19 kräver ett kollektivt och solidariskt svar.”

Alejandro Pardo Vegezzi, ledare för LACChain och DAVID19

”Maskera upp” med Ethereum: Hur Hyperledger Besu skyddar privata användardata

Skärmdump 2020 05 13 kl 3 59 08 PMEn ögonblicksbild av DAVID19s globala interaktiva spårningskarta.

Hyperledger Besu är en Ethereum-klient med öppen källkod som ursprungligen utvecklades och skickades till Hyperledger-växthuset år 2019 av PegaSys, ConsenSys protokollteknikgrupp. På grund av dess avancerade sekretess- och tillståndsfunktioner har Hyperledger Besu blivit en alltmer populär blockchain-plattform för företag som behöver anpassa nätverksåtkomst och skydda privata transaktionsdata. Med Besu säkerställer DAVID19-plattformen att användare anonymt kan dela sin hälsostatus och litar på att deras personuppgifter och geolokalisering inte kan spåras. All data lagras lokalt i användarnas mobila enheter.

“Den här lösningen, som använder digitala plånböcker och LACChains blockchain-nätverk, använder Hyperledger Besu för att säkerställa att informationen från användarna är helt anonym och transparent.”

Marcos Allende, LACChains teknologikoordinator consensys plexus ikon runda On-Demand webinar: Sekretess och tillstånd med Hyperledger Besu

En trefasplan för att bygga en långsiktig digital infrastruktur

Fas 1: Citizen-to-Citizen

Den inledande fasen av DAVID19 innebär bootstrapping av en “medborgare-till-medborgar” -plattform, där frivilliga användare anonymt kan dela information genom självtilldelade referenser. Denna samarbetsmiljö kommer att göra det möjligt för miljontals människor över hela regionen att samla in data och generera COVID-19-riskkartor, “som hjälper till att göra denna osynliga fiende synlig”, som LACChain sa i sitt tillkännagivande förra veckan. Alejandro Pardo Vegezzi, ledare för LACChain och DAVID19, förklarade att ett mål i fas 1 är att ”skapa en kultur av digitala plånböcker utan att ge våra data till storteknik och regeringar.” 

Fas 2: Business-to-Citizen

När privata företag och tredjepartsemittenter ansluter sig till DAVID19-ekosystemet kommer de att kunna utfärda mer sofistikerade uppgifter till appanvändare, till exempel arbetstillståndstillstånd, förklaringar, medicinska certifieringar, resetillstånd och akademiska examina. Det växande nätverket av verifierade referenser kommer att hjälpa organisationer att bättre övervaka medicinska resurser, hantera vårdresponsen och samordna avfinansiering. För användarna kommer appen att låta dem verifiera att de är i ett hälsosamt skick för att återuppta aktiviteter som arbete och resor.

Fas 3: Långvarig kontaktspårning

DAVID19 kommer i slutändan att fungera som en digital infrastruktur för att förbereda regionen för framtida utbrott och nödsituationer. Blockchain-baserad kontaktspårning hjälper folkhälsoorganisationer att identifiera och avbryta sjukdomsvektorer, samt varna kontaktade individer om risken för infektion. Medan DAVID19 lanserades för att omedelbart hantera det medicinska svaret kring COVID-19, är plattformen utformad för att fungera som ett långsiktigt system för referenshantering för potentiella folkhälsokriser i framtiden. 

Vad kommer härnäst

PegaSys-teamet har nära samarbetat med LACChain-alliansen genom att stödja installationen av LACChain-nätverket. Teamet var nöjda med att stödja utbyggnaden av DAVID19 och dela bästa praxis och prestandamätvärden runt Hyperledger Besu. Plattformen är en övertygande fallstudie av värdet av blockchain-teknik för legitimationshantering, särskilt under folkhälsoproblem, samt en annan bevispunkt för integritetslösningar på Ethereum. DAVID19 demonstrerar också den effektiva och pålitliga karaktären hos Hyperledger Besu-plattformen och fördelarna med dess design för dessa typer av applikationer. 

LACChain-alliansen uppmanar alla att gå med i rörelsen och ladda ner applikationen på app.mellamodavid19.org. “DAVID19 erbjuder oss alla möjligheten till en digital väg ut ur vår inneslutning”, kommenterade Vegezzi, ett sätt “att bli hjältar och huvudpersoner inför denna pandemi.”

För att lära dig mer om DAVID19 och hur blockchain-teknik används för att bekämpa spridningen av coronavirus, registrera dig för BSIC och IDB Webinar den 29 maj, “COVID och Blockchain för Latinamerika.”

Vill du ta reda på vad Ethereum kan göra för din organisation?

Vårt globala lösningsgrupp erbjuder blockchain-utbildning, strategisk rådgivning, implementeringstjänster och möjligheter till partnerskap. Kontakta oss Quorum Nyhetsbrev Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer. E-postadress Exklusivt innehållEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportera

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Komplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me