Najboljša veriga blokov za vaše podjetje v letu 2020: Enterprise Ethereum

Ko vaše podjetje potrebuje rešitev Blockchain

Tehnologija Blockchain je postala bistveni del nabora programske opreme za organizacije, ki želijo racionalizirati poslovne procese in izdajati digitalna sredstva. Vse organizacije ne potrebujejo blockchain rešitve, toda za tiste, ki jo potrebujejo, je tehnologija lahko transformacijska. Blockchains podjetjem pomaga rešiti tri glavne scenarije:

1. Podatke morate obdelati učinkovito. 

Platforma blockchain služi kot digitalna plast za obdelavo in koordinacijo informacij. Razdeljena arhitektura in mehanizmi soglasja blokovnih omrežij omogočajo učinkovitejše usklajevanje podatkov kot papirni in centralizirani sistemi. Čeprav tehnologija veriženja blokov ponuja napredno koordinacijo podatkov, je mogoče številne stare sisteme optimizirati z izboljšano zasnovo porazdeljenih sistemov. Blockchain platforme so zasnovane za popolnoma nove poslovne funkcionalnosti, ki presegajo obdelavo informacij.

2. Potrebujete zaupanja vredne transakcije in varna poslovna omrežja. 

Blockchain tehnologija je bila prvotno razvita za digitalizacijo zaupanja in dogovorov, tako kot so internetne tehnologije digitalizirale informacije in njihovo izmenjavo. Edinstvena zasnova verige blokov zagotavlja nespremenljiv zapis transakcij, ki mu lahko zaupajo vsi udeleženci omrežja. Poleg tega programabilne pametne pogodbe omogočajo avtomatizacijo poslovne logike, poenostavljajo usklajevanje in usklajevanje v zapletenih poslovnih omrežjih. Vse večje število podjetij Global 2000 v glavnih panogah, kot so finančne storitve in svetovna trgovina, že uporablja platforme, ki temeljijo na verigah blokov, za zagon konzorcijev.

3. Ustvariti morate, izdati in upravljati digitalna sredstva. 

Digitalizacija blaga in sredstev se je pokazala kot ena najbolj vznemirljivih poslovnih aplikacij tehnologije veriženja blokov. Vgrajene zmožnosti tokenizacije blokovnih omrežij, kot je Ethereum, omogočajo podjetjem, da ustvarjajo, izdajajo in upravljajo digitalna sredstva za primere, ki so tako široki kot digitalna valuta centralne banke in frakcionalizirano lastništvo nepremičnin. V zadnjih letih so bile za rešitve digitalnih sredstev razvite številne odprtokodne in lastniške tehnologije veriženja blokov in porazdeljene knjige..

Infografika

Prednosti Blockchaina v industriji finančnih storitev

Od tokenizacije do konzorcijskih mrež, tukaj je pregled, kako tehnologija veriženja blokov izboljšuje operativno učinkovitost in zmanjšuje tveganje v finančnih storitvah.

Prednosti Blockchaina v industriji finančnih storitev

Blockchain vs. Distributed Ledger Technologies

Razdeljena knjiga je baza podatkov, ki se vzdržuje na več lokacijah in podpira več udeležencev. Blockchain je vrsta tehnologije porazdeljene knjige, ki ima edinstveno arhitekturo in dodatne funkcionalnosti. V nasprotju s tradicionalnimi DLT-ji verige blokov uporabljajo verigo kriptografsko zaščitenih blokov za ustvarjanje nezaščitenega zapisa transakcij. Dodatne funkcionalnosti zelo programabilne verige blokov, kot je Ethereum, vključujejo: 

 • Ustvarjanje digitalnih sredstev. Čeprav lahko DLT registrirajo izdelek v digitalni obliki, izvorne zmožnosti žetonov Ethereum blockchain omogočajo izdajo in upravljanje popolnoma novih in prilagodljivih digitalnih sredstev in finančnih instrumentov.
 • Kriptoekonomske spodbude. DLT prvotno niso bili zasnovani za vključevanje kriptovalut. Blockchain omogoča, da se v protokol vgradijo spodbudni mehanizmi za nagrajevanje pozitivnega vedenja omrežja in kaznovanje nečednih dejavnosti.  
 • Interoperabilnost. Ker so nekateri DLT-ji zgrajeni na lastniških okvirih, lahko uporabniki za določene funkcije zaklenejo prodajalca. Modularni in odprtokodni blockchains, kot je Ethereum, podjetjem omogočajo, da tehnologijo vključijo v svoje obstoječe sisteme in varno sodelujejo v zasebnih in javnih omrežjih blockchain. 

Za popolno primerjalno analizo preberite našo dvodelno serijo o tehnologijah veriženja blokov in porazdeljene knjige.  

Kako se povezujeta Hyperledger in Ethereum

Hyperledger je globalno in odprtokodno sodelovanje, ki ga je leta 2015 ustanovila Linux Foundation za podporo razvoju in uvajanju blockchaina v podjetju. Paket Hyperledger, znan tudi kot “rastlinjak”, vključuje razdeljene knjige, knjižnice in orodja, ki so odprtokodna in jih lahko brezplačno prenesete in uporabite. Rastlinjak je sestavljen iz več projektov, ki temeljijo na Ethereumu, med drugim Hiperledger Besu, napredni odjemalec Ethereum, ki ga je leta 2019 prispevala ekipa za inženiring protokola ConsenSys. Za številne poslovne ekipe je Hyperledger dragoceno okolje za aktivno sodelovanje, preverjene možnosti uvajanja in najboljše prakse v industriji..    

Rastlinjak Hyperledger je vključeval več projektov, ki temeljijo na Ethereumu Source https www hyperledger org projektiRastlinjak Hyperledger vključuje več projektov, ki temeljijo na Ethereumu. Vir: https://www.hyperledger.org/projects

Ključni dejavniki za uspešno rešitev veriženja blokov

Odločitve o oblikovanju, ki jih sprejmete na začetku življenjskega cikla uvajanja, bodo imele daljnosežne posledice za vaš čas izdelave in potencialni vpliv vaše rešitve blockchain. Če si želite ogledati celoten seznam ključnih tehničnih in netehničnih dejavnikov za izbiro vaše platforme, preberite 30 tehničnih dejavnikov platforme Blockchain in 30 dejavnikov platforme Blockchain. Tu je destiliran seznam 10 najboljših premislekov v postopku odkrivanja: 

 • ROI. Kakšna bo donosnost naložbe vašega primera uporabe verige blokov?
 • Platforma. Katera platforma je zgrajena tako, da ustreza vašim posebnim funkcionalnim zahtevam?
 • Enostavnost integracije. Ali je tehnologija združljiva z vašimi obstoječimi sistemi?
 • Izvedba. Ali je platforma dokazala, da lahko deluje varno v velikem obsegu?
 • Dovoljenje omrežja. Ali morate konfigurirati dostop do omrežja za konzorcij podjetja z več udeleženci? 
 • Zasebne transakcije. Ali potrebujete mehanizme zasebnosti, s katerimi zagotovite, da bodo podatki o transakcijah ostali zaupni? 
 • Podpora. Ali potrebujete podporne storitve in stalno vzdrževanje?
 • Standardi. Ali se tehnološki sklad sklada z industrijskimi standardi in specifikacijami?
 • Razvoj. Kako sestaviti ekipo za razvoj verig blokov?
 • Orodje. Katero infrastrukturo, vmesno programsko opremo in orodja na ravni aplikacije naj uporabljajo vaši razvijalci?

ConsenSys Solutions je tukaj, da vam pomaga odgovoriti na te ključne odločitve glede načrtovanja in razvoja, ko vi in ​​vaša organizacija začnete svoje potovanje v verigo verig.

ConsenSys Insights

Popoln vodnik po poslovnih omrežjih Blockchain

Ta popoln vodnik po Blockchain Business Networks je namenjen podjetjem, ki želijo razumeti dokazane prednosti decentraliziranih omrežij za primere poslovne uporabe. 

Prenesite vodnikPopoln vodnik po poslovnih omrežjih Blockchain

Katere so prednosti Enterprise Ethereum?

Ethereum je odprtokodna blockchain platforma in najbolj aktivno razvita blockchain na svetu. Enterprise Ethereum se nanaša na zasebne, konzorcijske in hibridne izvedbe kodne baze Ethereum za poslovne aplikacije. Enterprise Ethereum zaradi svoje prilagodljivosti in izjemno varne arhitekture ponuja edinstvene prednosti podjetjem, ki razmišljajo o rešitvah veriženja blokov: 

 • Neprimerljiva programabilnost. Pametne pogodbe Ethereuma zagotavljajo neomejene formate trde kode poslovne logike neposredno v protokol, kar podjetjem pomaga avtomatizirati usklajevanje, skladnost, poročanje in še več.
 • Napredna zasebnost in dovoljenje. Platforme Ethereum, kot sta Hyperledger Besu in PegaSys Plus, ponujajo napredne varnostne kontrole, tako da lahko podjetja konfigurirajo dostop do omrežja in zagotovijo zaupne transakcije.   
 • Hitra tokenizacija. Native tokenizacijske zmožnosti Ethereuma omogočajo podjetjem, da zlahka frakcionalizirajo velika sredstva, razširijo svojo linijo izdelkov in odklenejo nove spodbudne modele tako na potrošniški kot na institucionalni ravni.
 • Nizkocenovna, hitra uvedba. Odprtokodna koda Ethereuma pomaga podjetjem ohraniti poceni poslovni model in se izogniti zaklepanju prodajalcev. Vse-v-enem poslovne platforme, kot je PegaSys Plus, pospešujejo čas proizvodnje od mesecev do tednov. 
 • Uspešnost na ravni proizvodnje. Nobeno drugo omrežje blockchain ni izvedlo v obsegu in obsegu omrežja Ethereum. Zasebna omrežja Ethereum zagotavljajo prilagodljiva dovoljenja, takojšnjo dokončnost, razširljivost in neprekinjeno zanesljivost, z možnostjo interakcije z javnim omrežjem Ethereum. 

Če želite izvedeti več o dokazanih koristih Ethereuma za podjetja, preberite 11 načinov, kako lahko Ethereum koristi podjetju, in 5 razlogov, zakaj je Ethereum Enterprise več kot DLT.

Začnite uporabljati ConsenSys

Naša globalna ekipa za rešitve pomaga podjetjem, vladam, neprofitnim organizacijam in zagonskim podjetjem pri gradnji, testiranju in uvajanju javnih in zasebnih rešitev veriženja blokov.

Povežite se z našimi strokovnjakiZačnite uporabljati ConsenSys

Izdelki Blockchain podjetja ConsenSys

 • Codefi
  Codefi

  Optimizirajte poslovne procese in ustvarite digitalna sredstva v našem celotnem operacijskem sistemu blockchain. 

 • Pridnost
  Pridnost

  Povečajte varnost pametnih pogodb in se izognite dragim napakam z našo vodilno varnostno storitvijo. 

 • PegaSys
  PegaSys

  Varno zaženite blockchain platformo z našim odjemalcem Ethereum, ki ga podpira prodajalec.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me