Najboljših 5 protokolov Blockchain, ki jih bomo upoštevali v letu 2018

Zdaj je sredina leta 2018 in vedno več ljudi se vedno bolj zanima za verige blokov in kriptovalute. Ko gre za verige blokov, ljudje na splošno domnevajo, da govorimo samo o bitcoinih. No, Bitcoin je le vrh ledene gore, tehnologija veriženja blokov je ogromna in obstaja veliko novorojenčkov, zaradi katerih bi morali možgane označiti. Danes se bomo pogovarjali o vodilnih blockchain protokolih, na katere morate biti pozorni v letu 2018.

Končni seznam protokolov Blockchain

1. Bitcoin

Bitcoin

Nihče ne more zanikati prvega blockchain omrežja, ki je bilo kdaj zgrajeno. V bistvu je kasneje utrl pot drugim. Bitcoini so še vedno na vrhu seznama. S tržnim kapitalom neverjetnih 131 milijard dolarjev.

Bitcoin je digitalni gotovinski sistem, ki je rešil potrebo tretjih oseb po potrditvi transakcij. Znani so po svojem soglasnem algoritmu Proof-of-Work, razpršitvi, digitalnem podpisu, rudarskih funkcijah.

Bitcoin je delal na več kritičnih dejavnikih, zaradi katerih je bil sistem tako zanesljiv in verodostojen, kot je preprečevanje dvojne porabe. Lani je vrednost Bitcoina narasla za 1000%. Nedvomno je Bitcoin vodilni v panogi in eden najboljših blockchain protokolov, ki bi moral spodbuditi vaše zanimanje.

2. Ethereum

Prednosti decentralizirane platforme Ethereum

Ethereum se pogosto imenuje veriga blokov druge generacije, saj je izkoristila možnost veriženja blokov v povsem novo dimenzijo. Čeprav je Bitcoin le digitalni gotovinski sistem, je Ethereum veliko več kot le to.

Ruski genij Vitalik Buterin je uvedel pametne pogodbe, ki so verigi blokov omogočile delo na različnih sredstvih, indeksih in storitvah.

Poleg pametnih pogodb so predstavili navidezni stroj Ethereum (EVM), decentralizirane aplikacije in decentralizirane avtonomne organizacije.

Veliko novejših blokovnih verig uporablja žeton ERC-20, ki ga je izumil Ethereum. Eter je kriptovaluta, ki jo Ethereum blockchain uporablja. Preberite več o prednostih decentralizirane platforme Ethereum

3. Valovanje

Ripple Net

Valovanje je prišel na dan leta 2012 in je zgrajen na odprtokodni porazdeljeni knjigi. Zakaj je Ripple tako neustavljiv? Hitrejše in lažje transakcije. Medtem ko trajajo ure za prenos denarja z uporabo verige Bitcoin, lahko Ripple to stori v trenutku. Poleg tega je provizija za transakcijo skoraj nič. Torej, če želite poslati denar nekomu, ki živi v katerem koli delu sveta, vam bodo vzele sekunde in skoraj nič stroškov.

Za domačo valuto imajo XRP. Poleg tega je veriga blokov prijazna bankam in drugim plačilnim podjetjem, ki zagotavljajo svoj RippleNet.

4. IOTA

IOTA

IOTA je znana po svoji digitalni knjigi brez blokov. Medtem ko večina drugih uporablja verigo blokov, da ohrani knjigo aktivno, uporablja edinstveno knjigo, imenovano “Tangle”. Tangle omogoča strojnemu gospodarstvu, da v realnem času prenaša digitalne vire po vsem svetu.

Menijo, da so kriptografske verige lahko veliko več kot digitalna valuta P2P in bi bilo zelo koristno za trgovanje s tehničnimi sredstvi brez provizij.

Uporablja se lahko na področjih, kot sta e-upravljanje in e-glasovanje. Večina virov večino časa ostane nedejavna in neuporabna, na primer pasovna širina ali računska moč. IOTA omogoča skupno rabo in zakup teh nedejavnih virov.

5. Simbiont

Symbonit

Razdeljena knjiga Symbiont je prvič prišla na dan leta 2016. Sprva je delovala kot razvojni komplet za montažo. Zdaj je Montaža le del pametnih pogodb Symbiont. Kako izstopa med tekmeci? No, vsako omrežje blockchain ne zmore več kot 80.000 transakcij na sekundo!

So izumitelj podjetja Pametni vrednostni papirji tehnologija. Pametni vrednostni papirji institucijam omogočajo izmenjavo poslovne logike in tržnih podatkov z distribuirano digitalno knjigo. Podatke lahko deli s svetlobno hitrostjo, ohranja zaupnost in celovitost podatkov. Tehnologija je popolnoma ne tvegana in ne potrebuje tretjih oseb, da bi omogočila zaupanje med uporabniki.

To je nedvomno eden najboljših blockchain protokolov, ki bi uspeval leta 2018.

Preberite tudi,

  • 10 najboljših obetavnih kriptovalut, ki si jih je treba ogledati v letu 2018

  • 10 najboljših kriptovalut, o katerih morate vedeti

Končne besede

Torej, o čem razmišljate? Prej ali slej bo blockchain tehnologija zavladala svetovnemu gospodarstvu. Prej ko začnete delati na njih, tem bolje. Ne želite zaostajati, ko se svet premika s to neverjetno tehnologijo.

Številnih je bilo obetavnih blokovnih omrežij, ki jih je vredno preučiti. Opazujete lahko tudi verigo, Cordo, HydraChain, Lisk, Openchain in Hyperledger. V dirki najboljših blockchain protokolov ne zaostajajo prav dosti.

* Omejitev odgovornosti: članka ne smemo jemati kot namen in ni namenjen zagotavljanju investicijskih nasvetov. Zahtevki v tem članku ne predstavljajo investicijskega nasveta in jih ne bi smeli jemati kot take. Naredite svoje raziskave!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me