Blockchain i detaljhandel: brukstilfeller og potensielle applikasjoner

Blockchain kan tilby enorme muligheter for detaljhandel. La oss se nærmere på blockchain-rollen i detaljhandelen.

Butikkindustrien blomstret selv i fjor før pandemien rammet verden. Selv om mange detaljhandelsselskaper tilbyr online innkjøpsfasiliteter, kommer de viktigste inntektene fra deres fysiske butikker. Etter at pandemien kom, sto forhandlerne imidlertid overfor noen store problemer som å opprettholde forsyningskjeden, selge produkter, åpne butikker og holde alle kunder og ansatte trygge..

Alt dette kunne imidlertid unngås hvis denne bransjen omfavnet blockchain-teknologi helt fra starten. I virkeligheten kan blockchains pålitelighet, bærekraft og kvalitet i sporing og hjelp i ledelsesprosesser tilby detaljhandelen den ultimate digitaliseringen de trenger.

Så det handler om tid detaljhandelsindustriene fokuserte mer på blockchain og begynte å integrere den i sine eldre systemer. Derfor vil vi i denne veiledningen dekke hvorfor detaljhandelen trenger blockchain og hvordan blockchain kan løse alle problemene.

Meld deg på nå: Gratis Blockchain-kurs

Blockchain i detaljhandel: Trenger denne bransjen virkelig Blockchain?

Det er normalt å lure på om denne bransjen virkelig trenger blockchain eller ikke. I virkeligheten ser det ut til at detaljhandelen klarer seg ganske bra sammenlignet med andre sektorer. Imidlertid håndterer denne bransjen mange interne problemer som må tas opp før enn senere. Dette er den viktigste grunnen til at denne bransjen for øyeblikket trenger en endring som en blockchain. La oss sjekke de sannsynlige problemene.

Endrer forbrukerforventningene

Butikkindustrien har å takle mange ustabile elementer, og en av disse er forbrukernes forventninger. I virkeligheten ser det ut til at forbrukernes forventninger endres ganske raskt, noe som er vanskelig å følge med. Det er bare for mange elementer som spiller, og endrer smakene til forbrukerne over natten. For eksempel kan en god del av forbrukeren elske et produkt i dag, bare dagen etter, de kan ha andre tanker, og noen liker ikke engang produktet lenger.

Sesongendringer, anledninger, høytider, trender er noen av de avgjørende faktorene i dette. Derfor må detaljhandelen være smart nok til å forstå all denne informasjonen. Imidlertid er nøyaktige prognoser fortsatt ikke mulig den dag i dag.

Dårlig vedlikehold av kundelojalitet

For å skape god merkevarelojalitet må du ha en god kundeopplevelse. I virkeligheten er en av de mest fremtredende sakene for forhandlere å miste sine gamle kunder, og tro at de lett kan byttes ut. Vi vet at det til tider kan bli vanskelig å håndtere forbrukere. Men øvelsen med å gi slipp kan bare komme tilbake for å hjemsøke deg senere.

Hvis du for eksempel holder denne tankegangen på, vil du finne det vanskeligere å skalere virksomheten din. Selv om kampanjer eller salgstilbud eller spesielle rabatter kan hjelpe dine gamle kunder til å føle seg ønsket, er det fortsatt ikke nok for øyeblikket, for det meste mislykkes forhandlere å levere personlige tilbud..

Ineffektiv intern kommunikasjon

Dette er best egnet for store detaljhandelsselskaper, da de ser ut til å ha mange divisjoner på plass. Derfor er det kostbart og komplekst å opprettholde denne mye inndelingen samtidig. Dermed er det ikke til tider bare mulig å administrere og drive disse divisjonene ved å kommunisere internt.

Som et resultat kan mangelen på kommunikasjon mellom divisjoner forstyrre forretningsprosessen sammen med redusert forbrukertilfredshet. Uten et riktig system på plass for å automatisere denne kommunikasjonen, er det ingen riktig måte å opprettholde dette problemet på. Derfor trenger de hjelp fra teknologier.

Ingen bruk av avanserte teknologier

Mange teknologier er laget spesielt for visse virksomheter og kan bidra til å fremme ekstra fordeler hvis de brukes riktig. Forhandlerbedriftene faller imidlertid helt bak denne trenden. Selv den dag i dag har mange forhandlere ikke engang en innebygd tilstedeværelse. Derfor kommer de drastisk etter.

I virkeligheten bruker de fortsatt den gamle metoden som utløp for lenge siden. I mange tilfeller synes forhandlere å bruke teknologi som en vanskelig oppgave og har ikke muligheten til å bruke den riktig.

Igjen, noen detaljhandelsselskaper tar feil valg for å velge teknologien de trenger. Dette kan føre til ineffektivitet og pengesvinn som en løsning som bygger opp for andre virksomheter som ikke kan tilby den samme fordelen for detaljhandel.

Utforsk flere lignende emner: Viktigheten av Blockchain i forsikringsbransjen

Dårlig moderne markedsføringsstrategi

Ja, mange detaljhandelsselskaper overgår sakte til riket av online markedsføring. Men mangelen på riktig kunnskapsgrunnlag om emnet får dem til å investere mye penger med knapt noen utganger. I virkeligheten kan du ikke bare holde deg til markedsføring på sosiale medier; det er forskjellige måter du kan markedsføre produktene dine til kundene.

Mer enn, kunder i dag elsker en-til-en-engasjement fra deres personlige merker. Så med mindre du kan tilby dem denne funksjonen, kan de snart miste interessen for merkevaren din. Igjen kan detaljhandelsselskaper noen ganger markedsføre produktene altfor mye, noe som øker misnøyen hos kundene.

Bedrageri og forfalskede varer

En av de viktigste problemene i denne bransjen er den økende mengden falske aktiviteter og forfalskede varer. Ikke bare er det for mange falske varer i markedet som knuser omdømmet detaljhandelsselskapene bygger opp, men også interne svindelaktiviteter tar en toll på inntektene.

Faktisk blir falske varer vanskeligere å identifisere, noe som betyr mer misnøye hos forbrukerne. Uten å adressere problemet riktig, vil både kunden og forhandleren fortsette å miste sine dyrebare penger. Så detaljhandelsselskaper må løse dette problemet så raskt de kan.

Cyberhacks

Det økende antall cyberhacks er en annen flaskehals for detaljhandelsselskaper. I virkeligheten bruker de fleste detaljhandelsselskapene en typisk klient-server nettverksmodell, som ærlig talt er ganske sårbar. Derfor er det nesten enkelt å hacke seg inn på serverne og stjele viktige data. Siden hvert detaljhandelsselskap oppbevarer data om sine kunder, er det ganske enkelt å manipulere disse dataene og få tilgang til kredittkort- eller bankkontoinformasjonen. Dette kan raskt bli et stort sikkerhetsbrudd som fører til at du mister mye inntekter. Mer, det vil også bety at forbrukere ikke kan stole på dataene deres, noe som ikke er et godt inntrykk for merkevaren din.

Prisvekst

Forbrukerne må betale mer og mer i dag for deres daglige livsbehov. Så de pleier å ha mindre penger spart for budsjettet til luksusartikler. Imidlertid fraråder utsalgsprisene og tunge prislapper en kunde fra å bruke penger. Så, forhandlere må tilby spesialtilbud eller rabatter for å lokke forbrukerne til å kjøpe produktene.

Imidlertid kan detaljhandelsselskaper ikke engang takle de høye kostnadene for øyeblikket. Men hvorfor? Mangelen på riktig automatisering og planlegging kan føre til flere produksjonskostnader, noe som også øker utsalgsprisene.

Så å holde en sats høyere enn forbrukernes forventninger er ikke en god strategi hvis du vil skalere.

Meld deg på nå: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) kurs

Hva er fordelene med Blockchain i detaljhandel?

Det er mange fordeler med å bruke blockchain i detaljhandel. Noen av disse fordelene er eksklusive og bare mulig hvis industrien begynner å bruke denne teknologien. Imidlertid, med blockchains hjelp, kan denne bransjen snart overvinne alle barrierer på kort tid. La oss se hva fordelene er –

Riktig lagerstyring

Som du allerede vet, trenger detaljhandelsselskaper riktig lagerstyring hvis de vil øke effektiviteten. I virkeligheten er det ikke noe fall som følger med det. Bedriftene kan bare ha nytte av dette, da lagerstyring vil hjelpe dem å holde oversikt over produktene, deres utløpsdatoer og forbrukerinteresser.

Blockchain i sluttbrukermarkedet kan hjelpe selskapene med å administrere varelagerene sine mer effektivt. Mer, det vil også spare dem for mye penger, da det kan automatisere prosessen med produktmangel eller produktoverskudd basert på forbrukernes etterspørsel i sanntid. Vi tror det er en god brukssak for detaljhandel.

Bruk av Crypto som betalingsmetode

En annen god bruk av blockchain i detaljmarkedet er kryptobetalingsmetoder. Som du allerede vet, blomstrer kryptovalutamarkedene for øyeblikket. Mer så det ser ut til at forskjellige land er ivrige etter å jobbe med sentralbankens digitale valutaer, som praktisk talt er en kryptoversjon av fiat-penger..

Så det ser ut til at kryptokurver blir fremtidens penger. Her kan detaljhandelsselskaper være et skritt foran ved å bruke allerede eksisterende krypto som offisiell betaling for produktene. I virkeligheten er det en god strategi å begeistre forbrukere og hjelpe dem med å betale for produktet ved hjelp av sikre og digitale penger på en gjennomsiktig måte.

Bedre kundeidentitetsadministrasjon

Som du allerede vet, bruker de fleste detaljhandelsselskaper en typisk klient-server nettverksmodell, som er ganske sårbar. Så det er ganske enkelt å manipulere disse dataene og få tilgang til forbrukerens kredittkort- eller bankkontoinformasjon. Dette er et massivt brudd på personvernet og et klart brudd på statens lov.

For å håndtere dette problemet kan selskaper bruke blockchain i detaljmarkedet for å sikre dataene knyttet til kunden. I virkeligheten kan de tilby autentiseringsprosesser i systemet og lagre all informasjonen i den uforanderlige lagringen. Så kunden vil bare ha tilgang til informasjonen sin, og ingen tredjepart kan bryte nettverket og misbruke den informasjonen.

Blockchain kan tilby fordeler for nesten hver eneste bransje. Sjekk ut fordelene med blockchain-teknologi nå!

Effektiviser detaljomsetningsavgift

En annen av fordelene med blockchain i detaljhandel er prosessen med å effektivisere salgsavgift. I realiteten må hvert detaljhandelsselskap hvert år betale opp skatt basert på salg. Imidlertid har mange en tendens til å unngå å betale denne skatten, som utgjør 14,5 milliarder dollar! Mer, det meste av denne skatteunndragelsen skjer for onlineforhandlere. Hvis dette fortsetter, kan bedrifter til og med få anklager mot dem for å ha gjort dette.

Derfor, for å løse dette problemet, kan automatisk innkreving av merverdiavgift bidra til å samle inn avgiftene basert på antall salg eller fortjeneste. Mer så kan forhandlerne laste opp dokumentene sine, som vil gå gjennom riktig bekreftelse på nettverket. Dette er faktisk en fin måte å betale opp skatten i god tid og unngå juridiske problemer.

Forebygge forfalskede varer og svindel

En annen av fordelene med blockchain i detaljhandel er forebygging av svindel og forfalskede produkter. I virkeligheten, nettopp på grunn av svindel, tapte detaljhandelsindustrien 62 milliarder dollar i 2019. Mer, high-end detaljhandelsselskaper mistet nesten 30% av overskuddet på grunn av å ha god returpolitikk og høye marginer. Men problemet er ikke tapet, men skaden merket tar ved å holde forfalskede produkter til salgs.

Ved hjelp av blockchain-teknologi kan forhandlerne spore varene sine fra produsentene og sikre at de får det autentiske produktet hver eneste gang. Mer, dette kan hjelpe dem med å håndtere forfalskede produkter for godt.

Tilby produktopprinnelse

En annen av blokkjedene i detaljhandelbruk er funksjonen med å ha produktens herkomst. For tiden er forbrukerne skeptiske til alt de kjøper. Og det er helt normalt, ettersom de kan forvente mer når de betaler for det. Men detaljhandelsselskaper kan ikke tilby annet herkomst enn forseglingen på containeren som sier “produsert i xxx.”

Så ved hjelp av blockchain kan selskapene endelig tilby herkomst som forbrukeren kan spore eller se hele forsyningskjeden til et enkelt produkt. Det starter med leverandørene og slutter med forbrukeren som kjøpte den. Det vil gi herkomst kundene vil ha nå, og de kan bruke pengene sine på et autentisk produkt.

Uten en ordentlig forretningsmodell i tankene er det vanskelig å bruke blockchain som innflytelse. Ta en titt på den ultimate strategien for implementering av blockchain for å lære mer om utvikling av blockchain.

Tilbyr produktkontrakter

Mangelen på riktig vedlikehold av leverandørkanalen hindrer denne industrien i å vokse. I virkeligheten tar forsendelsenes betalingsprosess mye tid, inkludert verifisering og behandling. Imidlertid kan denne langvarige prosessen fraråde mange leverandører å levere forsendelser innen den lovede fristen. Derfor kan det utgjøre mye tap for forhandlerne også.

Imidlertid er en av de beste elementene i blockchain i bruk i detaljhandel den smarte kontrakten. I virkeligheten kan mange detaljhandelsselskaper bruke smarte kontrakter som garanti for betaling. Her kan de tilby et betalingsløfte som bare tar minutter å behandle. Derfor vil leverandørene bli motivert til å fullføre forsendelsen innen fristen.

Redusere cyberhacks

En annen av de populære blockchain i detaljhandelbruk er forsvaret mot cyberhacks. Som du allerede vet, står detaljhandeln ganske ofte overfor sikkerhetstrusler. Derfor kan dette raskt bli et stort sikkerhetsbrudd som fører til tap av mye inntekter. Mer, det vil også bety at forbrukere ikke kan stole på selskapene med dataene sine, noe som ikke er et godt inntrykk for merkevaren.

Men med bruk av blockchain her kan scenariet endre seg drastisk. Siden blockchain kan tilby protokoller med høy sikkerhet for å bekjempe nettangrep, vil ingen sikkerhetsbrudd være mulig lenger. Derfor kan blockchain begynne å øke inntektene ved å beskytte nettverket fra en tredjepartsenhet.

Smarte lojalitetsprogrammer

Blockchain i en butikk kan også hjelpe i lojalitetsprogrammer. For tiden har mange detaljhandelsselskaper lojalitetsprogrammer på plass som hjelper dem å få kontakt med et mye større publikum og holde de gamle forbrukerne fornøyde med merkevarene sine. Men det er ineffektivitet i lojalitetsprogrammer også. Mesteparten av tiden tilbyr de inkonsekvente regler som ikke tillater forbrukeren å få belønningspoengene.

I mange tilfeller, på grunn av systemforskjell, kan han / hun kanskje ikke få det, selv om en forbruker er kvalifisert for poeng.

Men med blockchains smarte kontrakter på spill, kan detaljhandelsselskaper automatisere hele prosessen. De kan bare forhåndsprogrammere reglene i en smart kontrakt, og når en kunde følger hver regel, får han / hun automatisk poengene.

Person til selgertransaksjoner

Dette er en ganske kul funksjon i blockchain som nå mange forhandlere prøver å bruke. Blockchain i en butikk kan tilby selgere sine transaksjoner. I virkeligheten hjelper dette begge parter å dra nytte av betalingsprosessen. Kunden trenger ikke å hoste ekstra avgifter ved hjelp av andre finansielle tjenester fra tredjeparter, og selgeren kan dra nytte av å motta betalingen direkte uten å bruke tredjepartsapplikasjoner.

Mer, dette kan bygge opp en kontinuerlig tillit mellom begge parter, noe som er et massivt pluss poeng for detaljhandelsselskapene.

Vil du sjekke ut flere blockchain brukstilfeller? Ta en titt på de 20 beste tilfellene av blockchain-bruk akkurat nå!

Detaljbedrifter som bruker Blockchain-teknologi

Walmart

Walmart jobber med blockchain innen detaljhandelløsninger for sporbarhet av matvarer. For det bruker de Hyperledger Fabric. For øyeblikket jobber de med IBM for å få teknisk støtte for løsningen. Mer enn, detaljhandelsgiganten jobbet allerede med to vellykkede proof-of-concept-prosjekter ved hjelp av blockchain. Ifølge dem kan blockchain hjelpe dem med å opprettholde matkvaliteten og unngå katastrofale utfall.

Amazon

Amazon gjør det beste ut av blockchain-teknologien. For tiden bruker de blockchain i sin reklamevirksomhet. I virkeligheten er dette faktisk en god bruk av blockchain-funksjonene, da det kan forbedre effektiviteten deres effektivt.

Annet enn dette, selger de ut blockchain-produkter som blockchain som en tjeneste der de tilbyr nettverksutvikling basert på kundens behov.

Alibaba

Alibaba jobber også med blockchain innen detaljhandelløsninger. Selskapet bruker blockchain for å øke sporbarheten til sine produkter. Mer, de bygde allerede en grenseoverskridende e-handelsplattform kalt Kaola basert på blockchain. Uansett vil denne plattformen registrere all fortolling, logistikkdetaljer og produktregistreringer. Derfor planlegger de også å bruke den til å bekjempe forfalskede produkter med en todimensjonal kode.

Ahold Delhaize

Et datterselskap av Ahold Delhaize, Albert Heijn, jobber med blockchain innen detaljhandelløsninger for digitalisering av forsyningskjedeprosessen. I virkeligheten ønsker de å bruke teknologi for å redusere papirarbeidet og gjøre hele prosessen automatisert. I følge dem ønsker de å gjøre forsyningskjeden ren, trygg og smart ved hjelp av teknologien.

Carrefour

Carrefour ble med i løpet av blockchain for lenge siden. De jobber også med blockchain-applikasjoner i detaljhandel for å spore produktene sine. Mer, den gode nyheten er at selskapet hevder at salget økte drastisk når de byttet til blockchain. Sporingsprosessen var en stor suksess i Kina. Så de vil også innlemme det i andre land.

Aldi

Aldi bruker blockchain i detaljhandel for å administrere forsyningskjeden. For tiden bruker de teknologien til å validere kjøp av bedrifter. Sammen med Verifish sporer de økologisk og bærekraftig irsk sjømat. Mer, utviklet Verifish prosjektet, og BIM støtter løsningen. Selv om prosjektet vil gå i 12 måneder, ønsker selskapet å pakke sammen prosjektet innen 2021.

IKEA

Hvem vet ikke navnet på IKEA? Du vil imidlertid være glad for å vite at dette selskapet også jobber med blockchain-applikasjoner i detaljhandel. Spesielt deres divisjon på Island deltar i kommersielle transaksjonsprosesser ved bruk av Ethereum. Mer, løsningen kom fra Tradeshift, og de brukte programmerbare kontanter. I virkeligheten etablerer dette også bruken av CBDC på global skala.

Auchan

Auchan jobber også med blockchain-applikasjoner i detaljhandel. Selskapet kunngjorde nylig at de lanserer en applikasjon for sporbarhet av mat ved hjelp av blockchain i Frankrike, Portugal, Italia, Spania og Senegal. Dette er et godt eksempel på herkomst da de tilbyr forbrukerne å spore produktets levetid fra å skanne QR-koden.

The Home Depot

Home Depot er et annet kjent navn blant detaljhandelsselskapene. Ved å bruke blockchain i en butikk, vil de eliminere enhver leverandørstrid som skjer på grunn av feil ledelse. Mer, tvisten kan også oppblåse inventaret, noe som ikke er effektivt. Så Home Depot jobber med en pilotløsning for å spore alle kjøp fra leverandørene og sikre at alt blir godt vedlikeholdt.

Mål

Target bruker blockchain i detaljhandel for å administrere forsyningskjeden. Imidlertid vet vi fortsatt ikke prosjektets riktige anvendelse ennå, men vi vet at de bruker Hyperledger sagtann til løsningen. Men senere gikk de videre til Hyperledger Grid, som hjalp dem med å målrette detaljhandelssektoren mer effektivt.

Les mer: Topp 50 selskaper som bruker Blockchain-teknologi

Siste tanker

Blockchain i detaljhandel kan endre mange aspekter av denne sektoren. Selv om denne sektoren allerede er ganske sterk alene, håndterer den fortsatt mange problemer som kan forårsake problemer senere i fremtiden. Men ved hjelp av blockchain kan denne bransjen overvinne alle manglene og introdusere flere funksjoner for forbrukerne.

Hvis du er i detaljhandelen, er det på tide for deg å ta i bruk denne teknologien og alle fordelene. Enhver nybegynner som er nysgjerrig på blockchain-teknologi, kan sjekke ut vårt gratis blockchain-kurs og starte sin blockchain-reise.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me